Menü
https://leadergamer.com.tr/black-desert-online-envanter-nasil-genisletilir/
Black Desert Online , Popüler 29 Kasım 2017 12:13

Black Desert Online Rehberi

Black Desert Online hakkında bildiğimiz ve öğretebileceğimiz her şeyi bu başlık altında topluyoruz.


Sonunda ülkemize gelen Black Desert Online, Türk oyuncular tarafından büyük bir sevgi ile karşılandı. Şu an oyun oldukça kalabalık bir oyuncu kitlesi tarafından oynanıyor ve insanlar özenle oluşturdukları karakterlerini en iyi şekilde geliştirmeye çalışıyorlar. Tabii Black Desert Online bir rol yapma oyunu. Oyunun içerisinde birçok farklı mekanik bulunuyor. Ayrıca RYO tipine yeni olan oyuncular için bu oyunu oynaması zaman zaman zor olabilir. Hatta RYO tipine yabancı olmanıza bile gerek yok, genel olarak Black Desert Online oyununa yabancıysanız, oyuna ilk girdiğiniz zaman veya yeni yeni mekanikler keşfettiğiniz zaman biraz zorlanabilirsiniz. Bizler de bu zorlukları atlatabilmeniz için sizlere sayısız Black Desert Online rehberi sunmaya karar verdik!

Black Desert Online

Yeni Oyunculara Yönelik Rehberler

Black Desert Online oyununun en önemli özelliklerinden bir tanesi de karakter oluşturma. Çünkü oyuncular, neredeyse sınırsız karakter oluşturma ögeleri sayesinde benzersiz karakterleri ortaya çıkartabiliyor. Peki, en iyi karakteri nasıl yapacağınızı biliyor musunuz? Eğer bu soruya olan cevabınız hayır ise, yeni yazımızda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Karakter özelleştirme hakkındaki detaylar için tıklayınız!

Oyun içerisindeki en önemli ögelerden bir tanesi de ticaret. Oyuncular, hem yapay zeka karakter ile, hem de gerçek oyuncular ile ticaret yapabiliyor. Yapay zekalar ile yapılan ticaret bir yana, yeni yazımızda sizlerle gerçek oyuncular ile yapılan ticaretten bahsedeceğiz. Bu ticaret, pazar yeri üzerinden yapılıyor ve oyuncuların hem bir şeyler alabilmesi, hem de satabilmesi için bu özelliği nasıl kullanacağını bilmesi gerekiyor.

Pazar yerini nasıl kullanacağınızı öğrenmek için tıklayın!

Black Desert Online, oyunculara neredeyse sınırsız sayıda görev sunuyor. Bu yüzden siz oyunu oynarken, tüm görevleri tek seferde bulabilmeniz imkansız olabilir. İşte tam da bu sebepten ötürü sizlere küçük bir görev rehberi hazırladık. Bu rehberimiz sizlere oyundaki tüm görevleri vermeyecek ama nasıl görevleri bulabileceğinizi anlatacak, genel olarak görev sisteminden bahsedecek. Umarız hoşunuza gider!

Görevler hakkında yardım alabilmek için tıklayınız.

Oyun ne yazık ki en başta oyunculara dev gibi bir envanter alanı vermiyor. Bu yüzden, sürekli farklı farklı eşyalar topluyorsanız, kısa bir süre sonra yeni şeyler alabilmek için, eski eşyalarınızı atmanız gerekiyor. Fakat envanter büyütmenin nasıl yapıldığını bilseydiniz, eşya atmanıza gerek kalmazdı. İşte bizler de şimdi sizlere bunu küçük bir yazı ile göstereceğiz. Artık envanter boyutunuz hakkında dert etmenize gerek kalmayacak.

Envanter alanını nasıl genişleteceğinizi öğrenmek için tıklayınız.

Eğer oyun içerisinde, envanterinizde sürekli eşyalar ile geziyorsanız veya genel olarak ticaret ile uğraşıyorsanız, maksimum ağırlık taşıma değeriniz de oldukça önemlidir. Çünkü maksimum taşıma ağırlığınızı geliştirerek, envanterinizde daha fazla eşya taşıyabilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağı hakkında da sizlere ufak bir yazı hazırladık. Umarız hoşunuza gider.

Maksimum taşıma ağırlığını nasıl yükselteceğinizi öğrenmek için tıklayınız.

Black Desert Online içerisinde PvP de oynasanız, PvE de oynasanız, oldukça önemli üç öge var: Can, dayanıklılık ve büyü. Bizler de, sizler için hazırladığımız yeni bir yazımızda bu üç ögeyi nasıl yükseltebileceğinizi, geliştirebileceğinizi göstermeye çalıştık. Unutmayın, canınız ne kadar yüksek olursa, o kadar hasar alabilirsiniz. Dayanıklılığınız ne kadar yüksek olursa, o kadar uzun süre savaşabilirsiniz ve son olarak, büyü gücünüz ne kadar yüksek olursa, büyülü saldırılarınız o kadar verimli olur!

Can, dayanıklılık ve büyü ögelerinin nasıl geliştirileceğini öğrenmek için tıklayınız.

Eğer oyuna yeni başladıysanız ve envanteriniz size yeterli gelmiyorsa, bazı eşyalarınızı ve hatta paralarınızı depolara saklamak isteyebilirsiniz. Eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız da, sizler için küçük bir yazı hazırladık. Bu yazı sayesinde Black Desert Online içerisinde depoların nerede olduğunu ve nasıl kullanıldıklarını rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Depoların nerede olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için tıklayınız.

Black Desert Online oynayabilmek için tek bir kez, tek bir paket satın almanız gerekiyor. Oyun için satılan 3 farklı paket var: Efsanevi, Özel ve Sınırlı paketler. Bu paketlerin hepsinin içeriği farklı ve oyunculara daha farklı deneyimler sunuyor. Yeni yazımızda ise sizlere bu paketler hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Bu paketleri satın almamız ne kadar gerekli, hangilerini satın almak daha iyidir gibi birçok farklı soruya cevap veriyoruz!

Efsanevi, Özel ve Sınırlı paketler satın almaya değer mi sorusuna cevap almak için tıklayınız.

Black Desert Online her ne kadar senelerdir piyasada olsa da, ülkemize yeni geliyor. Bu yüzden birçok Türk oyuncu bu oyunu ilk defa görüyor olabilir. Bizler de o oyuncuları düşünerek, oyunu şöyle bir anlatmak istedik. Eğer genel olarak bu oyunun nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız, karakter sınıfları hakkında temel bilgilere sahip olmak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız yeni yazıya göz atmanızı öneriyoruz. Eminiz ki çok işinize yarayacaktır.

Oyun hakkındaki temel bilgilere göz atmak için tıklayınız!

Oyuna başlayabilmek için öncelikle oyunu satın almış olmanız gerekiyor, değil mi? Sizler için hazırladığımız küçük bir yazıda oyun için satılan paketler hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Paketlerin fiyatını öğrenip, oyunu nasıl satın alabileceğinizi rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer Black Desert Online oyununu henüz satın almadıysanız ama almakta kararlıysanız, beklemenin bir alemi yok. Oyunu satın almak tahmin ettiğinizden çok daha kolay.

Oyunun nasıl satın alınabileceğini öğrenmek için tıklayınız!

Black Desert Online

Karakter Sınıfları Hakkında Rehberler

Eğer Cadı karakterinin aynı özelliklerine sahip olan erkek bir karakter sınıfı arıyorsanız da Büyücü olmalısınız. Büyücü sınıfı için de benzer ipuçlarını sizler için hazırladık. Umarım beğenirsiniz.

Büyücü karakter sınıfı rehberi için tıklayınız!

Bolca büyü yapıp, kombolardan uzak durmak istiyorsanız, gökyüzünden şimşek indirip, fay hatlarını oynatmak istiyorsanız, Cadı sizin ihtiyacınız olan karakter sınıfı olabilir. Eğer sizler de bu sınıf ile oyunu oynamak istiyorsanız bazı ipuçlarına ihtiyacınız olacaktır. Yeni yazımızda sizlere bu ipuçlarını vermeye çalışacağız.

Cadı karakter sınıfı rehberi için tıklayınız!

Eğer savaşlarda ilk sırada yer alıp, bir tank olmak istiyorsanız sizin karakter sınıfınız Vahşi demektir. Bu karakter hakkında oluşturduğumuz rehber yazısına göz atmayı sakın unutmayın. Çünkü bu rehberimizde karakterin kullanım alanlarından, mutlaka sahip olması gereken kilit eşyalara kadar birçok önemli ipucu bulunmakta.

Vahşi karakter sınıfı rehberi için tıklayınız!

Eğer sizin seçiminiz Savaşçı sınıfından yanaysa, mutlaka kendinizi bolca kılıç ve kalkan kullanmaya hazırlayın. Hem PvP, hem de PvE için oldukça dengeli bir karakter sınıfı olan Savaşçı hakkında oluşturduğumuz ipuçlarına da göz atmayı unutmayınız. İhtiyacınız olan birçok şey bu rehber yazımızda.

Savaşçı karakter sınıfı rehberi için tıklayınız!

Eğer saldırı tipinizde kılıç ve kalkan yerine daha çok büyü kullanmak istiyorsanız, seçmeniz gereken karakter sınıfının adı Sahire. Bu sınıf ile uzaktan ve yakından büyülü saldırılar yapıp, savaş sırasında en yakın arkadaşınızı etkileyebileceksiniz.

Sahire karakter sınıfı rehberi için tıklayınız!

Saldırılarınızı yine uzaktan yapıp, büyü kullanmak istemiyorsanız da, okçu olmanız gerekiyor demektir. Yay ve okun gücünü eline alan okçu sınıfının hakkındaki en önemli ipuçları ise sizler için hazırladığımız bu yazmızda. Göz atmayı unutmayınız.

Okçu karakter sınıfı rehberi için tıklayınız!

Black Desert Online

Seviye Atlama ve İlerleme Hakkında Rehberler

Çok yakında yeni rehberlerimiz gelecek!

Meslekler Hakkında Rehberler

Çok yakında yeni rehberlerimiz gelecek!

Black Desert Online

Oyun Ekonomisi ve Benzer Bilgiler Hakkında Rehberler

Çok yakında yeni rehberlerimiz gelecek!

Dövüş/Savaş ve Sosyal Aktiviteler Hakkında Rehberler

Çok yakında yeni rehberlerimiz gelecek!

Black Desert Online

Ulaşım ve Evcil Hayvanlar Hakkında Rehberler

Çok yakında yeni rehberlerimiz gelecek!

Black Desert Online Hakkındaki Özel Yazılarımız

Bu yazımızda ele aldığımız Black Desert Online için birkaç günlük kapalı beta süreci düzenlendi. Bizler de bu süreci bolca oynadık. Bunun sonucunda da sizlere küçük bir inceleme yazısı sunmak istedik. Eğer dilerseniz sizler de oyunun kapalı betası hakkındaki yorumlarımızı artık okuyabilirsiniz!

Kapalı beta inceleme yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz!

Black Desert Online ülkemize ilk adım attığında Pearl Abyss şirketinin COO koltuğunda oturan James Heo ve Türkiye ve MENA Operasyon Müdürü Zeyd Kazancı ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik. Bu röportaj içerisinde oldukça hoş bilgiler öğrendik. Oyunun Türkiye’deki geleceğinden konuşup, biraz daha detay konulara iniş yaptık.

Geliştirici ve yayıncı ekip ile röportajıma göz atmak istiyorsanız tıklayabilirsiniz!

Black Desert Online

Kaan GEZER Editör