Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 29.12.2022

2022 yılı, gerçekten oyun konusunda fazlasıyla dolu dolu geçti. Bu durumdan şikayetçi miyiz? Tabii ki hayır. Zira, oyun oynamak bizim hobimiz ve işimiz. Şimdi, sizlere 2022 yılının en iyi 20 oyunu ile ilgili listemizi paylaşacağız. Bu listemizde, çeşit çeşit oyun görmeniz mümkün. Çünkü, sadece tek bir platformdaki oyunlardan bahsetmedik. Hatta, bir an önce listemize geçelim dilerseniz. İşimiz daha uzun.

2022 yılının en iyi 20 oyunu listesi

Önce, sizler için bu oyunları liste halinde paylaşacağız. Sonra da, bu oyunlarla ilgili bilgi vereceğiz. Yani, artık standart haline gelmiş olan taktiğimiz de diyebiliriz.

  1. Elden Ring
  2. Immortality
  3. God Of War: Ragnarok
  4. The Last Of Us: Part I (PS5)
  5. Marvel’s Midnight Suns
  6. Pokémon Legends: Arceus
  7. Stray
  8. Mario + Rabbids: Sparks Of Hope
  9. Xenoblade Chronicles 3
  10. The Quarry
  11. Horizon Forbidden West
  12. Tunic
  13. Total War: Warhammer III
  14. A Plague Tale: Requiem
  15. The Callisto Protocol
  16. Sifu
  17. Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion
  18. Kirby And The Forgotten Land
  19. Nintendo Switch Sports
  20. Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters

 

2022 yılının en iyi 20 oyunu açıklamaları

Şimdi, daha önce de bahsettiğimiz gibi, sıra geldi açıklamalara. Yılın en iyi oyunları dedik sonuçta.

Elden Ring

Elden Ring kesinlikle 2022 yılının en iyi 20 oyunu listesinin başında olacaktı. Sonuçta, başka bir ihtimal söz konusu bile değil. FromSoftware tarafından yaratılan Dark Souls modeline, türü bir bütün olarak şaşırtıcı yeni zirvelere taşıyan bir açık dünya dönüşümü verildi. Oyuncular, keşfedilmeyi bekleyen sayısız sırrın bulunduğu gizemli Lands Between'i keşfetmekte özgür. Dahası, dövüş sistemi karakter türlerine bağlı olarak önemli ölçüde farklı hissettirir.

Bununla birlikte, aynı açık dünya, çağırabileceğiniz, yapay zeka kontrollü ruh müttefikleri var. Dahası, belirli bir alan çok zor olduğunda kaçma ve başka bir yeri keşfetme özgürlüğü veriyor. Ayrıca, sadık hayranlar tarafından sevilen acımasız mücadeleden ödün vermiyor. Üstüne, kötü şöhretli zorlu "Souls benzeri" türü yeni gelenler veya temkinli oyuncular için daha ulaşılır halde.

Elden Ring haklı olarak gerçek bir fenomen haline geldi. Çünkü izlemesi muhteşem, oynaması harika. Dahası, genişliği neredeyse her şeyi kapsıyor. Şubat ayında piyasaya çıkmadan önce bile tartışmasız 2022'nin en iyi oyunuydu. Ayrıca, o zamandan bu yana geçen süre sadece bu görüşü sağlamlaştırmaya hizmet etti. Kesinlikle, çağdaş eğlencenin bir zaferi.

Immortality

Immortality oyuncuyu, her biri anısına çekildiği türlerin dönemlerini ve tonlarını mükemmel bir şekilde yakalayan ve gelecekte büyük işler yapmayı hak eden bir oyuncu kadrosu tarafından eksiksiz bir şekilde canlandırılan üç kayıp filmin editörü olarak konumlandırıyor. İlk başta, oyuncu filmleri bir araya getirmek için sadece atlama kesmelerini eşleştirmelidir.

Ana gizemi -filmin başrol oyuncusu Marissa Marcel'e her ne olduysa- çözmeye çalıştıkça bir şeylerin ters gittiğini, başka bir şeyin görüntüleri adeta enfekte ettiğini fark etmeye başlıyorsunuz. Sonra, Immortality karanlık ve korkutucu bir deneyime dönüşüyor. Yaratıcı Sam Barlow'un sinemaya armağan ettiği bu çarpıcı film, baştan sona büyüleyici ve korkutucu, yılın en iyi şoklarından biriydi.

God Of War: Ragnarok

2022 yılının en iyi 20 oyunu arasında God of War Ragnarok olmasaydı, ayıp olurdu. Kratos'un İskandinav kış topraklarındaki mücadelesinin sonuçlanması, Savaşın Babası'nın eve dönüşü için uzun süre beklemeye değdi. Ragnarok, 2018'in ilk bölümünün kaldığı yerden devam ediyor. Kratos ve oğlu Atreus, İskandinav savaş tanrısı Tyr'ı ararken bir yandan da Thor ve Odin'in MCU'ya düşman olmayan versiyonlarıyla karşı karşıya geliyor.

Kratos'un silahlarını geliştiren runik büyü, daha iyi özel saldırılar ve savaş dışında keşfetmek için daha çeşitli yollar, oyunun mekaniklerinin bir önceki girişin üzerine inşa edilen ancak tamamen yerini almayan o tatlı noktaya nasıl ulaştığının sadece birkaç örneğidir. Bununla birlikte, en çok etkileyen şey anlatının olgunluğu. Ragnarok, aile bağları ve bırakmaya çabalayan bir babanın hikayesini işlerken, karikatürize şiddet içeren serinin başlangıcını hatırlamak bile zor.

The Last Of Us: Part I (PS5)

The Last of Us, 2013 tarihli orijinalinin yeniden yapımıdır. Ancak yayınlandığı yıldan bağımsız olarak hala bir başyapıt olma özelliğini korumaktadır. Önemli fark, bu yeniden yapımın basit bir remaster'ın aksine, PS5'in yeteneklerinden tam olarak yararlanmak için sıfırdan yaratılmış olmasıdır.

Bölüm I'in yaratıcısı Naughty Dog, mantar kıyametini 2020'nin Bölüm II'si ile tutarlı olacak şekilde güncelleyerek çok daha yüksek grafik kalitesi, muhteşem mekanlar ve 3D sesin son derece rahatsız edici kullanımını sunuyor. Oyunun, aksi takdirde zorlayıcı veya tadını çıkarması imkansız bulabilecek engelli oyuncular için erişilir olmasını sağlayan kapsamlı özellik kütüphanesi, yine de en iyi kısmı. Zamansız bir başyapıtın son versiyonu.

Marvel’s Midnight Suns

Muhtemelen beklemediğiniz bir 2022 yılının en iyi 20 oyunu üyesi. 1990'ların ortalarındaki bir çizgi roman serisinden bir ton belirsiz Marvel karakterini ve olayını, önde gelen Avengers ve bir ton oyun kartıyla birleştirdiğinizde ne elde edersiniz? Midnight Suns, geliştirici Firaxis'in bir tür simya ile uğraştığını göstererek, sadece "Marvel XCOM" olarak tuzaklarını önemli ölçüde aşıyor.

Oyunculara zekice yazılmış karakter etkileşimleri, keşfedilecek yeni bir kahraman üssü ve süper güçlü saldırıları yönetmek için kart tabanlı deste oluşturmayı içeren sıra tabanlı stratejik oyunun harika bir karışımı sunuluyor. Bu oyun, stratejik ve süper kahraman video oyunları için yepyeni bir zirve olan Marvel Universe atlasında bir yeri hemen hak ediyor.

Pokémon Legends: Arceus

Pokémon Legends Arceus ilk duyurulduğunda, oyuncuları Pokémon Diamond ve Pearl'deki Sinnoh Bölgesi'nin uzak geçmişine götürmek garip bir fikir gibi görünüyordu. Ancak, seriye ihtiyaç duyduğu ivmeyi kazandırdı. Arceus, Pokémon toplamanın Pokémon GO tarzı hızlı bir Poké topu fırlatmaya indirgendiği, doğası gereği daha maceracı olan tamamen farklı bir Pokémon oyunu.

Bununla birlikte, geniş açık dünyası ve gerçekten zorlayıcı anlatımıyla seriyi bir bütün olarak geliştirmiştir. Pokémon Scarlet ve Violet, 2022 için belirleyici, temel Pokémon sürümleriydi. Ancak başarısız çıkışları nedeniyle, bu yan anlatı Pokémon meraklıları için yılın en önemli özelliği haline geldi.

Stray

O kadar ses getiren Stray de 2022 yılının en iyi 20 oyunu arasında. Bağımsız sansasyon Stray'de bir kedi olarak oynamanız cazibesinin büyük bir parçası. Dahası, öyle antropomorfik bir kedi-insan melezi ya da sihirli konuşan bir kedi değil, sadece sade bir kızıl tekirsiniz. Robotların insanların yerini aldığı ve bizi dünyanın geri kalanına olanlardan korumak için tasarlanmış kubbe şeklindeki bir şehre hapsedildiği kıyamet sonrası bir dünyada geçen isimsiz kedi kahraman, robot toplumunun bağımsızlığını yeniden kazanması için tek şans.

Bir platform oyunu, keşif macerası ve güzel bir platform oyunu olan Stray, hem dünya tasarımı hem de açıkça açıklamadan gerçekte ne olduğuna dair merak uyandıran bölümlerle dolu olağanüstü çevresel hikaye anlatımıyla göz kamaştırıyor. Robotik yoldaşları sevebilmeniz ve daha sessiz anlarda mırıldanarak uyuyabilmeniz, bu oyunu kedi severler için yılın en iyi oyunu yapıyor.

Mario + Rabbids: Sparks Of Hope

Dürüst olmak gerekirse, bu Mario ve Rabbids crossover'ları bu kadar harika olmamalıydı. İlk sürüm olan Kingdom Battle'dan beş yıl sonra Ubisoft, baş belaları ve sıra tabanlı taktiklerin alışılmadık kombinasyonunun bir anormallik olmadığını gösterdi. Sparks Of Hope, Mario, Luigi, Peach ve Rabbid klonları yeni karakterler, denemek için daha çeşitli silah yüklemeleri ve seviyeler arasında keşfedilecek daha karmaşık konumlarla geri dönerken işleri sarsıyor.

Savaş alanlarında manevra yapmak için daha fazla özgürlük ve karakter güçlerini özelleştirmek için zengin özellikler sağlayan isimsiz Kıvılcımlar ile, birincil hedefler gerçekten öne çıkan şeydir. Her ne kadar komik ve sevimli olsa da, strateji meraklıları bu oyunun aynı zamanda kendi kategorisindeki en zor oyunlardan biri olduğu gerçeğini göz ardı etmemelidir.

Xenoblade Chronicles 3

Xenoblade serisi, 2022 yılının en iyi 20 oyunu arasına girmeyi başardı. Japon rol yapma oyunlarının hayranı değilseniz anime esintili grafikleri bir kenara bırakın. Zira, şimdi kendinizi yılın en iyi maceralarından biriyle ödüllendirme zamanı. Xenoblade Chronicles 3, birliklerin isteğe bağlı olarak yaratıldığı, maksimum on yıllık bir ömre sahip olduğu ve yalnızca bitmeyen bir savaşa katkıda bulunmak için var olduğu bir evrende geçen imparatorluk, savaş, hatırlama ve ölüm hakkında ahlaki açıdan zor bir hikaye.

Ancak karşıt gruplardan iki takım arasındaki artan bağ, tüm toplumlarının dokusuna bir tehdit oluşturuyor. Oyunun yaratıcısı Monolith Soft, aynı zamanda bir JRPG'yi süsleyen en iyi gerçek zamanlı dövüş sistemlerinden birini sunarak oyunculara keşfedilecek ilgi çekici bir ortamın yanı sıra çok sayıda özelleştirme ve nüans sağlıyor. Bu, büyüleyici hikayenin ve sevimli karakterlerin ötesine geçiyor. Kuşkusuz bugüne kadarki en iyi Xenoblade Chronicles, sadece yılın en iyi oyunlarından biri değil.

The Quarry

The Quarry çok uzun, Supermassive'in genellikle parladığı interaktif film yapımcılığından ziyade American Horror Story'nin interaktif bir sezonuna benziyor. Türün hayranları tarafından tercih edilen bir oyuncu kadrosunun olağanüstü performansları ve zaman zaman şaşırtıcı olabilen bir ton dallanan hikaye ile, aynı zamanda klasik korku filmlerinin mükemmel bir damıtmasıdır.

Baştan sona kinaye dolu bir suçluluk duygusuyla dolu olan bu filmde, mümkün olduğunca çok sayıda kanlı sonuca ulaşmak için tüm kanlı hikayeyi en az iki kez oynamak isteyeceksiniz.

Horizon Forbidden West

Horizon serisi gerçekten efsane artık. Zaten, bu yüzden 2022 yılının en iyi 20 oyunu arasında. Horizon Zero Dawn'ın muazzam yaratıcı ve finansal zaferinden sonra baş karakter Aloy'un kıyamet sonrası, robot dinozorlarla dolu dünyasına geri dönmek yaratıcı Guerrilla Games için korkutucu bir fikir olmalı. Neyse ki, geliştirme ekibi harika bir iş çıkardı. Orijinal oyunun güçlü yönlerini genişletirken PS5'in donanımını ve kapasitesini kullanarak gerçek bir evrim yarattı.

Aloy'un en son yolculuğu onu eski ABD'nin terk edilmiş batı bölgelerine götürüyor. Ayrıca, her zamankinden daha büyük ortamlar, keşfedilecek yeni alanlar var. Dahası, avcılık becerilerini etkileyici yeni yollarla geliştiriyor. Forbidden West yapılacak, görülecek ve kontrol edilecek tonlarca şey içeren bir açık dünya oyunu olmasına rağmen, ortam çok güzel olduğu için sık sık ayrılmak istemeyeceksiniz.

Tunic

Tunic, orijinal 2D Zelda oyunlarına bir övgü niteliğinde. Ayrıca, her karesi büyüleyici. Bağımsız geliştirici Andrew Shouldice'ın bir tutku projesi olan oyun, oyuncuların gizemli bir adayı keşfederken sevimli bir tilki karakterini kontrol etmelerini sağlıyor. Hem zarif bir şekilde basit hem de sinir bozucu derecede karmaşık olmayı başaran bir tasarım modeli.

Sanal bir kullanım kılavuzunun dağınık sayfaları Tunic'te önemli koleksiyon parçaları olarak işlev görüyor. Dahası, bunları bulmak oyunun en zorlu bilmecelerinden bazılarını çözmek için bir koşul. Bu bana eski video oyunlarını hatırlattı. Oyun, geleneksel konuşma olmamasına rağmen, kumandayı bıraktıktan sonra haftalarca önemli olaylar hakkında düşünmenizi sağlayacak zorlayıcı bir hikaye anlatıyor. usta bir yeteneğin başyapıtı.

Total War: Warhammer III

2022 yılının en iyi 20 oyunu arasında bir de çorbamız var. Bu olağanüstü fantezi gerçek zamanlı strateji destanı hakkında yapılabilecek tek şikayet, Total War ve Warhammer markalarının bu karışımının kendisini "Total Warhammer" olarak adlandırmayı seçmemiş olmasıdır, ki bu kolay bir yol olurdu. Oyuncuları savaş alanında tutacak tonlarca içerik var. Ayrıca, çatışmalar arasında verilecek, tüm gerçekliklerin geleceğini belirleyebilecek önemli kararlarla destekleniyor.

Aralarından seçim yapabileceğiniz, Warhammer'ın irfanından alınan ancak Total War'un mükemmel olduğu gerçek dünya tarihi gruplarından esinlenen sekiz grup var. Hangi yolu seçerseniz seçin, bu üçlemenin finali oyuncuya tanrıları öldürmek ve iblisleri evcilleştirmek için kullanılabilecek fantastik bir güç hissi veriyor. Dahası, her ikisini de yapmak için bolca fırsatınız olacak.

A Plague Tale: Requiem

Asobo Studio'nun ortaçağ gizlilik serisi A Plague Tale'in önceki bölümlerinden daha az ilgi çekici olmalıydı. Sonuçta acı, keder ve ölüm üzerine odaklanan bir oyun söz konusu. Ama işte buradayız. Requiem, 2019'daki Innocence'ın bıraktığı yerden devam ediyor. Yani, Amicia ve Hugo kardeşlerin Kara Ölüm sırasındaki çılgınca güvenlik arayışıyla. Hugo'nun vebayı yayan ve yerleştikleri her yere ölüm getiren farelerle olan tuhaf bağı işleri biraz daha basit hale getirir.

Ancak gizlilik aksiyonu ve çevre bulmaca çözme karışımı için harika bir zemin oluşturuyorlar. Bir Veba Hikayesi: Requiem, heyecan verici bir tek oyunculu macera için tıbbi bir ihtiyaç duyuyorsanız, sizi rahatsız eden şeyin ilacıdır. Selefine göre daha derin ve ahlaki açıdan daha karmaşık bir hikayeye, seslendirme kadrosundan mükemmel performanslara ve hem güzellik hem de dehşetle sersemleten görsellere sahip.

The Callisto Protocol

Aslında, başta PC üzerinde problemleri oldu. Fakat yine de 2022 yılının en iyi 20 oyunu arasında. The Callisto Protocol bir Dead Space oyunu olmamasına rağmen, çok benzerlik taşıyor. Hatta, onları birbirinden ayırmak çoğu zaman zor. Boynunun arkasında oyun içi bir sağlık göstergesi taşıyan huysuz kahramanı var. Ayrıca, paramparça olan zombi düşmanlarımız da mevcut. Dahası, Glen Schofield imzası taşıması pek çok paralellikten sadece birkaçı.

Çok yenilikçi olmasa da, kendinizi Jüpiter'in en düşmanca uydusundaki uğursuz Black Iron Hapishanesi'nden kaçan Jacob Lee'nin yerine koymak son zamanların en iyi korku deneyimlerinden biri. Bunun nedeni, ölülerin neden dirildiğini (ve mutasyona uğradığını) anlamaya çalışmasıdır. Bu, tatmin edici derecede yoğun fiziksel dövüş, eğlenceli silah çeşitleri ve kilidini açabileceğiniz telekinetik yetenekler ve bazı yoğun atlama korkularıyla taklidin gerçekten de pohpohlamanın en saf şekli olduğunu kanıtlıyor.

Sifu

Baban vefat etti ve suçlular yok. Geride sizi ve ömür boyu sürecek intikam ateşi bıraktılar. Piyasada binlerce Kung Fu filmi var. Ancak hiçbiri Sloclap'in bu türe zekice ve benzersiz bir bakış açısı getiren Sifu gibi başlamıyor. Sifu, roguelike prensiplerinin zekice ele alınmasıyla yükseliyor. Fakat oyun, çatışmaları hayata geçirmek için son derece hassas hareket yakalama dövüş sanatları ve mükemmel animasyondan yararlanan enfes dövüş sistemi için bile övgüyü hak ediyor. Her ölümden sonra daha güçlü ve daha yaşlı ancak daha az sağlıkla geri dönüyorsunuz. Ayrıca, tuz buz olmadan önce babanızdan intikam almaya çalışıyorsunuz. Bu, türün varsayımlarına sıklıkla meydan okuyan bir anlatıyla birleştiğinde yılın öne çıkan filmlerinden biri olarak kendini gösteriyor.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

2022 yılının en iyi 20 oyunu arasında bir Final Fantasy olması da lazımdı. Square Enix'in orijinal Final Fantasy VII'nin PSP öncüsü, Final Fantasy VII Remake ile uyumlu hale getirmek ve sürekliliği korumak için modern bir makyaj alıyor. Oyunun ilk çıkışından bu yana 15 yıl geçti. Fakat, bazı mekanikler hala garip hissettiriyor. Dahası, görev yapısı hala mobil oyun için gibi. Ama, en pürüzlü kenarlar bile daha yumuşak ve her şey çarpıcı görsele sahip.

Ünlü karakterler Cloud ve Sephiroth'un geçmişini daha fazla açıklamanın ve FF7'nin karmaşık zaman çizelgesindeki boşlukları doldurmanın yanı sıra, hevesli, iyimser kahraman Zack Fair'i olmayı arzuladığı kahraman figüründen ziyade kötü Shinra şirketinin düşmanlarına karşı kullanması için yararlı bir araç olarak resmediyor. Hem o zaman hem de şimdi ahlaki açıdan ürkütücü bir anlatı.

Kirby And The Forgotten Land

Kirby'nin ağzını çeşitli büyük şeylerle doldurmasına ve bulmacaları çözmek veya rakiplerini yok etmek için özelliklerini kullanmasına olanak tanıyan komik derecede saçma yeni Mouthful Modu, Nintendo'nun şişen puf topu kahramanının 3D çıkışından heyecan duymak için nedenler listesinin başında yer alıyor. Forgotten Land, çoğu Kirby oyununa benzer şekilde biraz kolay taraftadır.

Dahası, seviyeleri Super Mario Odyssey gibi bir şey kadar büyük değildir. Ancak en deneyimli oyuncuların bile her şeyin kilidini açmak için etrafı kazmasını sağlayacak sırlarla doludur. Pembe güç merkezi için mutlu, canlı ve lezzetli bir geri dönüş.

Nintendo Switch Sports

Muhtemelen beklemediğiniz bir başka 2022 yılının en iyi 20 oyunu üyesi daha. Bowling, kılıç dövüşü, tenis, badminton, futbol, voleybol ve son olarak DLC ile eklenen golf var. Switch Sports, öncekinin bıraktığı yerden devam ettiği yarım düzine spor oyununa sahip. Bu sporlar Switch'in gözle görülen derecede daha hassas hareket kontrolleri sayesinde daha keyifli oluyor.

Artık çevrimiçi çok oyunculu olmasına rağmen, bu Nintendo'nun en iyi parti oyunlarından biri. Çünkü aynı odada arkadaşlarınızla veya ailenizle oynandığında en iyi performansı gösteriyor.

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters

1998'deki Chaos Gate'in yeniden yapımı olan Daemonhunters'tan bahsedeceğiz şimdi. Bu, Warhammer 40K evreninin karanlık geleceğinde sıra tabanlı strateji olarak karşımızda. Oyuncular, serinin ikonik uzay denizcilerinin Gri Şövalye fraksiyonunu kontrol ederken gezegenlerde geziyor. Dahası huysuz Nurgle salgınlarıyla savaşıyor. Daemonhunters, sözde yoldaşlarınızın isteklerini ve kurnaz kişiliklerini dengelemenizi gerektirerek yoğunluğu artırıyor. Ayrıca, her seçim teknoloji gelişiminden deneyim kazanımlarına ve malzemelere kadar her şeyi etkiliyor.

Temel oynanış ve ilerleme XCOM oyuncularına tanıdık gelecektir. Tatmin edici beceri çeşidi ve Nurgler veya Kaos Büyücüsünün arada karikatürize halindeki şiddet uygulaması görüyoruz. Bu, her şeyi o kadar güzel bir şekilde harmanlıyor ki, benzerliği umursamayacaksınız. Bu, sizi başarısızlığa mahkum edecek gibi görünen umutsuz bir hokkabazlık hareketi.

2022 yılının en iyi 20 oyunu dışında ne önerirsiniz?

Ayrıca, sitemizde elbette bu yazımız dışında da yazılar mevcut. Zira, bu konuyla alakalı olarak, birçok başlıkta oyun paylaştığımız bir yazımız var. Şimdi, En iyi oyunlar yazımıza göz gezdirmenizi tavsiye ederiz. Tabii ki, sitemizdeki tek içerik bu değil. Aynı zamanda, Elden Ring en iyi silahlar gibi yazılarımız da mevcut. Yolda olan oyunları bekleyenler için de yazılarımız var. Şu anda, Starfield Game Pass çıkış tarihi yazımıza bakabilirsiniz. Sonra, Resident Evil 4 Remake çıkış tarihi, hikayesi ve oynanışı yazımız da faydalı olacaktır.

2022 yılının en iyi 20 oyunu listesini neye göre hazırladınız?

Bu soruyu merak ediyor olmanız çok normal. Çünkü, 2022 içerisinde çok fazla oyun çıktı. Bunca oyun arasında seçim yapmak, elbette zor bir olaydı. İnceleme için elimize geçmemiş oyunlar var elbette. Fakat, günlük hayatımızda da bol bol oyun oynayan insanlarız. Durum böyle olunca da, birçok seçeneğimiz mevcut oldu. Biz de, bizi en çok eğlendirmeyi başarmış olan oyunlardan bahsettik.

2022 yılının en iyi oyunu listesinde neden 20 oyun var?

Aslında, başta 10 oyun seçmeyi düşündük. Fakat sonra, 10 az gelir diye düşündük. Ardından da 25 olsun dedik. Bu da, bir tık fazla geldi. 15 de az gibi gelince, 20 olsun dedik.

2022 yılının en iyi 20 oyunu yazısının amacı nedir?

Şu anda bunu merak ediyor olmanız da fazlasıyla normal. Fakat, çok basit bir cevabımız var bunun için. Bu da, anı olarak kalmasını istiyor olmamız. Yani, bizim için birer anı olarak kalmalarını istiyoruz. Bu sayede, belki 2-3 yıl sonra bir daha bakıp hatırlayabiliriz. Hatta, 2-3 yıl değil, 10-20 yıl sonra bile bakabiliriz. Nostalji kesinlikle hoş oluyor.

2022 yılının en iyi 20 oyunu neden bir platform için değil?

Oyunlar sadece PC'ye ya da herhangi bir başka platforma çıkmıyor. Bu yüzden, yelpaze fazlasıyla geniş. 2023'te merakla beklediğimiz yeni The Legend of Zelda oyunu mesela. Sizce de, seneye en iyi oyunlar arasına almasak, garip olmaz mıydı? Evet, biraz The Legend of Zelda hayranı olabiliriz ama konumuz bu değil.

2022 yılının en iyi 20 oyunu dışında da öneri yazılarınız var, onlar ne olacak?

Yani, evet, sitemizde birçok oyun öneri yazısı var. Fakat, onlar tam olarak oyun öneri yazıları. Bu yazımız, daha çok en iyi oyunların seçimi, bizim açımızdan. Bu sebeple, o yazılarla bu yazıyı aynı kategoriye koymamakta fayda var.

2022 yılının en iyi 20 oyunu dışında da yazılar gelecek mi?

Elbette gelecek. Elimizden geldiğince, her yıl bu tarz yazılar çıkarmaya çalışacağız. Sonuçta, oyuncular arasında tavsiyeler gerekebiliyor.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.