Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 30.12.2019

Bildiğiniz gibi, 2019 yılının da sonuna geldik ve artık 2020 kapımızda. Biz de, yıl bitmeden önce, bizleri bu yıl mutlu eden oyunları sizler için listeleyelim dedik. Yazımızın alt kısımlarında yer alan liste, ekibimizin editörlerinden biri olan Alper Dalan'ın fikrine göre düzenlenmiştir. 2019 yılında çıkan en iyi 10 oyun listesine geçmeden önce, kendisinin The Legend of Zelda serisini fazlasıyla sevdiğini de dile getirelim.

2019 yılında çıkan en iyi 10 oyun

10. The Outer Worlds

2019 yılında çıkan en iyi 10 oyun listesinde ilk olarak The Outer Worlds yer alıyor. Kendisi, çıkışını yapmadan önce bile muhteşem bir evrene sahip olduğunu göstermişti. Daha sonra, çıkışı gerçekleştiğinde de, Fallout'tan kat kat daha iyi bir Fallout benzeri oyun olduğunu da göstermişti. Kendisini sitemiz üzerinde incelemiş ve bizlere neler sunduğundan da bahsetmiştik. Eğer henüz okumadıysanız, buraya tıklayarak inceleme yazımıza ulaşabilirsiniz.

9. Borderlands 3

Gözümüzü yıllar boyu yolda bırakmış olan oyundur kendisi. Çıkışından önce, duyurusu ile bile fazlasıyla mutlu etmeyi başarmıştı. Oyun, çıkışını gerçekleştirdiğinde de beklediğimize değmiş olduğunu gösterdi. Zaten sitemiz üzerinde oyunun incelemesini sizlerle paylaşmıştık. Borderlands 3, listemizde yer almayı başardı. Bunun sebebi ise, çıkışı ile birlikte o özlediğimiz binlerce çeşit eşyanın düşmanlardan fışkırarak düşmesini, mermi cehenneminin ne olduğunu anımsatmasını çok iyi bir şekilde hatırlatmayı başarmış olması. Tabii, oyun içerisindeki espriler de bir başka muhteşem denilebilecek yönü.

8. Resident Evil 2

Her ne kadar yıllar önce çıkmış olsa da, bildiğiniz üzere Resident Evil serisinin oyunları ara sıra tekrardan elden geçirilerek oyunculara sunuluyor. Resident Evil 2 da bunlardan biri oldu. Çıktığında bizlere muhteşem görsellik, atmosfer ve yepyeni diyebileceğimiz Mr. X sundu. Her ne kadar orijinaline göre büyük farklılıkları bulunuyor olsa da, farklılıkları ile daha da güzelleşmeyi başarmış bir oyun kendisi.

7. Star Wars Jedi Fallen Order

EA ekibine, tek kişilik hikaye odaklı oyunların da muhteşem olduğunu gösteren oyun. Atmosferi, oynanışı, hikaye anlatışı ve daha birçok özelliği ile 2019 yılında çıkan en iyi 10 oyun arasında yer almayı başardı. Özellikle de, Electronic Arts ekibi için bir dönüm noktası niteliği taşıyor olması, bizi duygulandıran ve bir o kadar da sevindiren yönü. Umarız ki, EA ekibinin gelecek oyunlarında bu oyundan ders çıkarılmış olur.

6. Pokémon Sword/Shield

Evet, bütün pokémonlar oyun içerisinde yer almıyor ne yazık ki fakat bu bir sorun mu? Elbette hayır! Birtakım animasyonlar can sıkıcı olsa da, genel olarak oyun gerçekten çok hoş bir şekilde hazırlanmış. Hikaye anlatımı konusunda alışılanın dışına çıkılmış. Yepyeni sistemler ve pokémonlar oyuna eklenmiş. Açıkçasını söylemek gerekirse, oyunu biraz sapık gibi oynadık. Yani, neredeyse başından kalkmadık elimize geçtiğinde. Fikirlerimizi de bir inceleme yazısında sizlerle paylaştık. Henüz bakmadıysanız, buraya tıklayarak oyunun incelemesine ulaşabilirsiniz.

5. Sekiro Shadows Die Twice

Sekiro Shadows Die Twice, Souls benzeri bir oyun olarak çıktı. Her ne kadar her Souls benzeri oyun başarılı olamasa da, Sekiro Shadows Die Twice sunduğu oynanış mekanikleri ile gerçekten başarılı bir oyun oldu. Açıkçası, çıkmadan önce kendisi ile ilgili şüphelerimiz vardı fakat bizi şaşırtmayı başardı. Zorluğu bile kıvamındaydı. Tabii, kıvamında derken, bir boss kapışmasının 20-30 ölüm civarında sürmesinden bahsediyoruz, yanlış anlaşılma olmasın.

4. Disco Elysium

Disco Elysium, hiç beklemediğimiz şekilde gerçekten muhteşem bir oyun olarak karışımıza çıktı. Zar sistemi ile gerçekleştirilen şans mevzularının yanı sıra, sunduğu bir hikaye vardı ki, bambaşka bir şeydi. Şu ana kadar gördüğümüz en karışık fakat bir o kadar da anlaşılabilir hikaye anlatımından birine sahip kendisi. Hayatı mahvolmuş bir dedektifin iç dünyası ile yaşadığı çatışma muhteşem ötesi anlatılmış. Kendisinin incelemesi de sitemiz üzerinde yer almakta. Dilerseniz, buraya tıklayarak Disco Elysium inceleme yazımıza ulaşabilirsiniz.

3. Fire Emblem Three Houses

2019 yılında çıkan en iyi 10 oyun listemizde 3. sırada Fire Emblem Three Houses bulunuyor. Serinin önceki oyunlarını pek fazla oynamamış olduğumuz halde, karışık gibi görünmesine rağmen hiç de zorlanmadan oynamamıza imkan sağladı. Oyunun sunduğu oynanış mekanikleri ve detayları gerçekten hoşumuza gitti. Her karakterin ayrı ayrı hikayesinin ve gelişme sürecinin bulunuyor olması, oyunun özellikle RPG konusunda detaylıca düşünülmüş olduğunu gözler önüne seren bir özelliğiydi bizim için. Dahası da, savaş mekanikleri, oyunun stratejik düşünerek hareket etmesini sağlayan hoş bir yanıydı. Fire Emblem Three Houses ile edindiğimiz tecrübelerimizi paylaşmış olduğumuz inceleme yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2. Devil May Cry 5

Beklentimizin yüksek olduğu bir oyundu kendisi. Hem hikayesi, hem de oynanışı ile muhteşem bir şey bekliyorduk. Yüzümüzü kara çıkarmadı da zaten. Hatta, oyun elimize geçer geçmez oynamaya başladık. İnanılmaz nadir olarak oyunları tek oturuşta bitiririz. Devil May Cry 5, tek oturuşta nefessiz bitirdiğimiz oyunlar arasında yer almayı başardı. Hikayesi, karakterleri ve ilerleyişi gerçekten güzel işlenmiş bir oyun olarak aklımıza kazındı. Dilerseniz, buraya tıklayarak Devil May Cry 5 inceleme yazımıza ulaşabilir ve detaylı olarak oyun hakkında neler dediğimize göz gezdirebilirsiniz.

1. The Legend of Zelda Link’s Awakening

2019 yılında çıkan en iyi 10 oyun listemizin başında sizlere bir şeyden bahsetmiştik hatırlarsanız. Bu yazıyı sizler için hazırlamakta olan ekibimizin editörlerinden Alper Dalan'ın The Legend of Zelda serisini sevdiğini dile getirmiştik. Her ne kadar elimize geçmemiş olsa da, The Legend of Zelda Link's Awakening, tekrar elden geçirilmiş hali ile çok daha güzel bir yapım olarak oyuncularla buluşturuldu. Nintendo ekibi, The Legend of Zelda serisine ne kadar önem verdiğini bu oyunda da tekrar göstermiş oldu. Umarız ki, The Legend of Zelda Breath of the Wild 2 da en az bu kadar güzel olur.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.