Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 01.02.2018

PlayerUnknown's Battlegrounds ve Fortnite derken Battle Royale modu iyice hayatımızın içine girdi. Birçok video oyunu da bu modu temel alarak, farklı şeyler geliştirdi. İşte bu oyunlardan bir tanesi de Ekim 2018 içerisinde çıkacak yeni Battlefield oyunu olabilir. EA şirketinin patronlarından olan Andrew Wilson, gerçekleştirdiği bir finansal konferans sırasında PlayerUnknown's Battlegrounds oyunundan bahsetti ve bu oyunun ne kadar başarılı olduğunu belirtti. Ayrıca Battle Royale modunun oldukça yenilikçi bir mod olduğunu vurguladı. Ardından da yeni Battlefield oyunu içerisinde de yenilikçi oynanış ögeleri olacağını söyledi Andrew Wilson.

Yeni Battlefield oyununda Battle Royale modu olabilir

PlayerUnknown's Battlegrounds oyunu ile zirve yapan Battle Royale modu, EA patronuna göre birçok video oyununun etkileşimini zirveye taşıyabilecek bir mod. Bu konuya örnek olarak da Epic Games ekibinin Fortnite oyunu gösterildi. Bildiğiniz üzere Fortnite, orijinal olarak bir Battle Royale oyunu değildi ama geliştirici ekip, ücretsiz bir şekilde oyuna Battle Royale modunu getirdi ve sadece birkaç ay içerisinde Fortnite, 40 milyon oyuncu tarafından oynandı.

Andrew Wilson, hızlı bir şekilde not düşerek, Battlefield oyununun geliştirici takımının kesinlikle PlayerUnknown's Battlegrounds oyununu kopyalamaya çalışmadığını belirtti. Fakat ekip, FPS oyuncularının Battle Royale modunu ne kadar sevdiğinin farkında ve Ekim 2018 içerisinde çıkacak olan yeni Battlefield oyununda da Battle Royale gibi yenilikçi yollar arayacağını belirtti EA patronu.

Açıkçası bizler, yeni Battlefield oyununa PlayerUnknown's Battlegrounds benzeri bir Battle Royale modu gelirse, hiç şaşırmayacağız. Çünkü oyun halihazırda 64 oyuncuya destek veriyor ve haritalar yeterince büyük. Yani aslında oyun, dünden bir Battle Royale olmaya hazır. Bu yüzden serinin yeni oyununda böyle bir mod olursa, şaşırmayınız efendim. Hatta EA, Epic Games gibi büyük bir adım atıp, bu modu ücretsiz olarak sunarsa, milyonlarca oyuncu tarafından çok büyük bir rahatlıkla oynanacaktır o mod. Çünkü hem Battle Royale modu oldukça popüler, hem de Battlefield ismini taşıyor. Daha ne olsun?

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.