Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 06.05.2023

Günümüzde dövüş oyunları, çok sık karşılaştığımız bir tür değil artık. Çünkü, daha çok özgür hissettiren oyunlara odaklanıyorlar. Fakat, kesinlikle çok zevkli bir tür olduğunu söylemek mümkün. Biz de, şimdi sizlere en iyi dövüş oyunları ile ilgili bilgi vereceğiz. Tabii, bu en iyi dövüş oyunları, 2023 yılı için geçerli. Bu listemizde paylaşacağımız oyunları, olabildiğince de anlatacağız. Bu sayede, hangi oyunu neden tavsiye ettiğimizi de öğrenebilirsiniz. Fakat, listemize geçmeden önce, dövüş oyunları türünden de bahsedeceğiz.

En iyi dövüş oyunları (2023)

Şimdi, dövüş oyunları ile ilgili bilgi verelim. Ardından da, oyunları tek tek anlatacağız. Tabii, neden o oyunları seçtiğimizden de bahsedeceğiz.

Dövüş oyunları nedir?

En iyi dövüş oyunları listemize geçmeden önce, dövüş türünden bahsedelim. Genellikle "karşı dövüş oyunları" olarak adlandırılan dövüş oyunları, oyuncu-oyuncuya dövüş içeren bir video oyunu türüdür. Dövüş oyunlarında sıklıkla bloklama, boğuşma, karşı saldırı ve saldırıları "kombolar" halinde bir araya getirme gibi teknikler var. Sıklıkla dövüş sanatlarını içeren göğüs göğüse dövüş, karakterler için ana çatışma çözme yöntemidir. Bir veya daha fazla oyuncu karakterini çok sayıda bilgisayar kontrollü düşmanla karşı karşıya getiren beat 'em up türü, dövüş oyunu türüne benzer. Ancak ondan farklıdır.

Dövüş oyunu savaşları tipik olarak savaşçıların hareketlerinin kısıtlı olduğu iki boyutlu bir düzlem boyunca sabit boyutlu bir arenada gerçekleşir. Karakterler bu düzlemde yürüyerek, koşarak veya zıplayarak ve dikey olarak hareket edebilirler. Tekken gibi bazı video oyunları da bazı 3D hareketlere izin verir.

Yumruk dövüşü içeren ilk video oyunu olan Heavyweight Champ 1976'da piyasaya çıktı. Ancak 1984'te piyasaya çıkan Karate Champ, atari salonlarında bire bir dövüş oyunu türünü popüler hale getirmesiyle tanınıyor. Ertesi yıl piyasaya çıkan The Way of the Exploding Fist, bu türü ev sistemlerinde daha da popüler hale getirdi. Aynı yılın sonlarında piyasaya çıkan Yie Ar Kung-Fu, çeşitli dövüş stillerine sahip rakipler içeriyordu ve sağlık sayaçlarını tanıttı.

Özel saldırılar ilk olarak 1987'de Capcom'un Street Fighter'ında yer aldı. Ayrıca, komboların dahil olması da dahil olmak üzere türün birçok normu, 1991'deki son derece başarılı devam oyunu Street Fighter II'de cilalandı ve daha yaygın bir şekilde kabul edildi. 1990'ların başından ortalarına kadar, dövüş oyunları özellikle atari salonlarında rekabetçi video oyunları için en popüler tür olarak yerini aldı. Street Fighter, Mortal Kombat, Super Smash Bros, Tekken ve Virtua Fighter gibi çok sayıda tanınmış dövüş oyunu serisi bu dönemde doğdu. Şimdi, en iyi 25 dövüş oyunu listemize geçebiliriz.

En iyi dövüş oyunları

  1. Super Smash Bros. Ultimate
  2. Street Fighter 30th Anniversary Collection
  3. Mortal Kombat XL
  4. Ultimate Marvel vs. Capcom 3
  5. Injustice 2
  6. Dragon Ball FighterZ
  7. Soul Calibur 6
  8. Tekken 7 
  9. Skullgirls 2nd Encore
  10. Street Fighter 5
  11. Killer Instinct (2013)
  12. The King of Fighters 14
  13. Guilty Gear Xrd Rev 2
  14. Virtua Fighter 5
  15. BlazBlue: Chrono Phantasma Extend
  16. Dead or Alive 5: Last Round
  17. Marvel vs. Capcom Infinite
  18. Persona 4 Arena Ultimax
  19. EA Sports UFC 3
  20. Pokken Tournament DX
  21. Arms
  22. War of the Monsters
  23. Gundam Versus
  24. Under Night In-Birth Exe:Late[st]
  25. M.U.G.E.N

 

En iyi 25 dövüş oyunu listemiz bu şekilde. Şimdi, sırada her oyunu tek tek açıklamak var.

Super Smash Bros. Ultimate

En iyi dövüş oyunları listemizin ilk sırasında bu var. Smash'in Switch sürümü, her zaman Melee'den başka bir şey oynamayan bir grup pürist olacağı gerçeğine rağmen, şimdiye kadar yayınlanmış en iyi dövüş oyunlarından biri. Smash, serinin Wii U sürümündeki çılgınca dengesiz dizilimi ortadan kaldıran Ultimate'de en kaotik halini alıyor. Ultimate, Sephiroth, Ryu ve Persona 5'in Joker'i gibi üçüncü taraf efsanelerini de içeren şaşırtıcı 80 mevcut savaşçısı sayesinde Nintendo'nun bir kutlaması olmaktan çok genel olarak video oyunlarının bir kutlaması gibi hissettiriyor.

Ultimate olağanüstü bir oyun. Farklı hislere sahip oynanabilir karakterlerin çeşitliliği nedeniyle bu oyunda gerçekten herkes için bir şeyler var. Ultimate, RPG eğilimli World of Light şeklinde oldukça büyük bir macera modunun geri dönüşü ve serinin şimdiye kadarki en güçlü net kodu ile tam bir zevk. İster gökten mal düşüren sıradan bir oyuncu olun, ister yapay zekadan kaçan ve zafere giden yolda kombolar yapan profesyonel bir frame counter olun, bu oyunda herkes için bir şeyler var. Aslında Ultimate, sadece HD döneminin en iyi dövüş oyunları arasında değil, aynı zamanda bazı yönlerden şimdiye kadar yapılmış en iyi oyunlar arasında olduğunu iddia ediyor.

Street Fighter 30th Anniversary Collection

Evet, bu biraz zor bir seçim. Çünkü sadece bir oyun yerine on iki oyun içeriyor. Ancak korkmayın, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve en ünlü dövüş oyunlarından ikisi olan Super Street Fighter 2 Turbo ve Street Fighter 3: Third Strike'ı da içermesine rağmen, bu koleksiyon sadece miktar nedeniyle bu listenin başında yer almıyor.

İkincisi, takdir edeceğiniz en sıkı, en zarif sprite tabanlı 2D dövüş oyunlarından biri olsa da, ilki türün modernleşmesine ve temelini oluşturmaya yardımcı olmasıyla tanınır. Ayrıca Street Fighter 30th Anniversary Collection ile bir karar vermek zorunda değilsiniz. En iyi dövüş oyunları listemizin 2. sırasında olması sizi yanıltmasın. Kesinlikle efsane bir yapım.

Mortal Kombat XL

Kimsenin sizi Mortal Kombat XL'in sadece kan ve şiddetten hoşlanan insanlar için olduğuna ikna etmesine izin vermeyin - dürüst olalım, bu ikisiyle de doludur. Ayrıca, tatmin edici çok oyunculu oynanışı güçlü tek oyunculu seçeneklerle birleştiren mükemmel bir dövüş oyunu.

MKXL, Mortal Kombat evreninin son yorumu gibi hissettiriyor. Çünkü serinin dokuzuncu bölümünde mevcut olan sertlik ortadan kalktı. Oyunun tüm DLC'lerini tek bir yerde toplayan XL, keşfedilmeyi bekleyen gerçek bir içerik ziyafeti.

Ultimate Marvel vs. Capcom 3

Bu listedeki en tuş dostu oyunlardan biri olmasına rağmen, Ultimate Marvel vs. Capcom 3 sığ değildir. Ultimate MvC3, komboları ezberlemek ve girdilerinizde büyük derecede kesin olmak konusunda stres yapmak yerine, özel güçlerinizden ve ortaklarınızdan en iyi şekilde yararlanmaya odaklanır.

Her dövüş 3'e 3 bir maçtır ve her oyuncu, bir asist veya ekranı dolduran süper hareket için ortaklarını çağırana kadar bir karakteri kontrol eder. Ek olarak, geride kalmaya başlarsanız, X-Factor mekaniği kesin yenilgi gibi görünen durumu tersine çevirebilir. Düzensiz, gürültülü, renkli ve çok eğlenceli.

Injustice 2

Sunum, Injustice 2'nin üstün olduğu bir alandır. Harika bir tek oyunculu senaryo (aslında, gerçekten güzel bir olay örgüsüne sahip bir dövüş oyunu) sizi DC Comics evrenine hemen sokarken saatlerce meşgul edecek. Bunu bitirdikten sonra, yapay zekaya veya diğer çevrimiçi oyunculara karşı iyi hazırlanmış bir dövüş evreni sizi bekliyor.

Ek olarak, yeni bir değişiklik olarak, oyunun denemelerini yenmek, seçtiğiniz dövüşçünün hem görünümünü hem de istatistiklerini değiştirmek için kullanabileceğiniz teçhizat öğelerini size kazandıracaktır. Bu derin bir deneyim. Bu yüzden bu muhteşem dövüş oyununu izlerken kendinizi zamanın nasıl geçtiğini anlamazken bulursanız şok olmayın.

Dragon Ball FighterZ

Dragon Ball FighterZ, bilmeyenlerin düşündüğünün aksine, sığ bir hayran hizmeti oyunundan çok daha fazlası olduğunu kanıtladı ve dövüş oyunu dünyasında hızla popülerlik kazandı. Dövüş oyunu meraklıları, FighterZ'nin oynanışındaki zenginliğe DBZ hayranlarına göz kırpma ve jestlerden daha fazla değer verecektir.

Saldırganlığı ve acele taktiklerini tercih eden, çok hızlı hareket eden (belki de bu listedeki en hızlı) bir oyundur. Ancak 3v3 tag-team dövüşünün inceliklerinde ustalaşabilirseniz, bundan zevk alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Soul Calibur 6

Kılıçlar ve ruhlar hakkında sürekli tekrarlanan bir hikaye. Soul Calibur 6 henüz nispeten yeni olmasına rağmen, sadık hayranlarının heyecanını şimdiden ateşledi. Silah tabanlı dövüş oyunlarının vazgeçilmezi Soul Calibur serisi, bir süre kendi ayakları üzerinde durmak için mücadele etti. Ancak sevilen Soul Calibur 2'yi taklit eden SC6 ile bunu bulmuş gibi görünüyor.

Critical Edge gibi geri dönen unsurlar, rakiplerinize zarar vermenizi sağlayan gösterişli, güçlü hareketler sunarken, yeni Reversal Edge mekaniği savaşçılara daha fazla alternatif sunuyor. Bir de gerçekten harika olan karakter yaratıcısı var.

Tekken 7 

Bandai Namco, Tekken 7 ile 3D göğüs göğüse dövüşte hala en iyisi olduğunu göstermek istedi ve bu çabasında oldukça başarılı oldu. Hassas girişler ve karşınıza çıkacak çeşitli karakterlerle Tekken 7, serinin en iyisi (ya da en azından Tekken 3'ten bu yana en iyisi).

Ustaların derin bir kombo sistemi kullanmasına izin veren bir mod bile var, yeni başlayanlar ise kontrol cihazına vurup ilerleme kaydettiklerini hissedebilirler. Sadece tek oyunculu mod için umutlanmamaya dikkat edin. Çünkü uzun süren bir anlatının epik bir sonu olarak tanıtılmasına rağmen, hikaye modu tam bir hayal kırıklığı.

Skullgirls 2nd Encore

Skullgirls, BlazBlue ve Guilty Gear gibi oyunların Batı versiyonuyla kapışacak çok hızlı ve çılgın bir dövüş oyunudur. Bir, iki veya üç karakterden oluşan takımlar karıştırılabilir ve eşleştirilebilir ve birbirlerinden belirgin bir şekilde ayrılan çeşitli karakter listesi sizi hepsini denemeye ikna edecektir.

Kapsamlı bir öğretici yardımıyla ipleri öğrenebilirsiniz ve canlı topluluk sizi almaya hazırdır. Skullgirls, izlemenin ne kadar eğlenceli olduğuyla öne çıkıyor; elle çizilmiş görüntüler çarpıcı ve sunum ilgi çekici. Bundan keyif alacaksınız.

Street Fighter 5

"En iyi dövüş oyunları" denildiğinde akla Street Fighter'ın gelmesinin iyi bir nedeni var. Piyasanın en teknik dövüş oyunlarından biri olarak doğruluk, azim ve strateji gerektiriyor. Önceki Street Fighter oyunlarından farklılaşmak için, beşinci bölüm yeni bir ulaşılabilirlik katmanı ve çarpıcı bir görsel süsleme ekliyor. Evet, oyunu çevreleyen freemium ekonomisinin kötüleyenleri var. Ancak temel oyun hala ilgi çekici ve derinlemesine.

Killer Instinct (2013)

Bu konsol neslinin ilk sürprizlerinden biri Killer Instinct'in beklenmedik dönüşü oldu. Oyunun sinirli, abartılı bir görünümü var ve buna hayran olmamak elde değil. Atari salonundaki ve Genesis ve SNES'teki günlerinden beri kült bir favori olmuştur. Dövüşler neredeyse hiçbir zaman uzakta değildir ve zaman zaman klostrofobiktir. Ancak asla katı veya monoton değildir.

Killer Instinct'te herkesin muazzam kombolar yapması mümkün. Ancak yalnızca oyunun nüanslarına aşina olanlar bunlardan faydalanması mümkün. Ayrıca Battletoads'tan Rash ve Gears of War'dan General Raam gibi özel konuk karakterler sayesinde mevcut en ayırt edici savaşçılardan biridir. Kombinasyon kırıcı, cccc!

The King of Fighters 14

Bir dövüş oyununda ustalaşmanın, dayanılmaz derecede hassas girişler ve zamanlama gerektiren büyük derecede uzun komboları ezberlemeyi gerektirdiğini hatırlıyor musunuz? King of Fighters hala onların tasarımlarına tutunuyor. Çünkü onları hatırlayabiliyor.

Dövüş oyunu dünyasının en iyi oyuncularından bazıları için, ayakları yere basan ve çılgın tasarımların bir karışımıyla muhteşem bir vitrin. King of Fighters 14, öncüllerinin 2D sprite'ları yerine 3D modeller kullanıyor. Ancak bunun dışında, doğrudan 1999 arcade kabininden çıkarılmış bir oyun gibi oynuyor.

Guilty Gear Xrd Rev 2

Garip bir şekilde, öğrenme kısmı, Guilty Gear hayranlarının oyunda en çok sevdiği şeylerden. Bu dövüş oyunundaki her unsur bir ders ve bir meydan okuma içerir. Bu da oyunu güzel bir derecede ayrıntılı yapıyor. Guilty Gear, Arc System Works dövüş oyunları için bir tarz oluşturdu. Zaten, bu yüzden de En iyi dövüş oyunları listemizde yer alıyor.

Patlayıcı, hızlı tempolu ve ekranda görünen en aptal karakterlerden bazılarına sahip. Başka bir deyişle, biraz çılgınca. Ayrıca, teknik olarak 3D modeller olan ancak elle çizilmiş anime maketlerini andıracak kadar güzel animasyonlu ve ayrıntılı karakterlerle oldukça görsel bir gösteridir.

Virtua Fighter 5

Sega Saturn'de, Virtua Fighter serisi 3D dövüş oyunlarını popülerleştiren ilk oyunlardan biriydi. Seride robotların veya diğer yaratıkların olmaması popülerliğini biraz etkiliyor. Ancak bu hala mükemmel olmadığı anlamına gelmez.

Virtua Fighter 5, karşı hamleler yapmaya ve hassas girişlere büyük önem verir. Bu da onu mevcut en karmaşık 3D dövüş oyunlarından biri gibi hissettirir. Özellikle gösterişli olmasa da, dövüş akışını ve dengesini mükemmelleştirmeye verdiği önem bunu fazlasıyla telafi ediyor.

BlazBlue: Chrono Phantasma Extend

En iyi dövüş oyunları listemizin ortalarını artık geçtik. Fakat, hala da güzel önerilerimiz var. BlazBlue, şekil değiştiren androidler, devasa devler, şeytan dişiler ve daha da garipleşen diğer karakterleri içeren bir kadroya sahip en benzersiz dövüş oyunu serilerinden biridir. "Drive" düğmesi BlazBlue'yu rakiplerinden ayırıyor.

Her karakterin, kaybedilen HP'nin geri kazanılmasına yardımcı olmaktan düşmanları buza dolamaya kadar değişebilen farklı bir Drive yeteneği vardır. Başarının sırrı, her karakteri neyin harekete geçirdiğini anlamaktır. Alışılagelmiş Street Fighter ve Tekken oyunlarından farklı bir şeyler arıyorsanız, BlazBlue sessizce popülerlik kazanan bir seridir.

Dead or Alive 5: Last Round

Dövüş oyunu topluluğundaki bazı kişiler Dead or Alive serisinin ciddiye alınamayacak kadar sığ ve cheesecake odaklı (yani oyuncu kadrosunun cinsel çekiciliğini vurgulayan) olduğunu düşünüyor. Kombo giriş penceresini kısaltmak, daha mükemmel zamanlama ve düğme girişleri gerektirmek ve dövüşçüleri her yönden ayarlamak, DOA5'in bunu ele almak için yaptığı şeylerdi.

Dead or Alive 4 kadar hızlı veya karşı saldırı odaklı değil. Ancak yine de güzel bir talimat sistemi, eğlenceli bir tek oyunculu modu ve ciddiye alınma arzusunu gösteren güncellenmiş oynanışı ile oynaması mümkün bir dövüş oyunu.

Marvel vs. Capcom Infinite

Marvel vs. Capcom Infinite, karakter estetiği ve basit mekanikleri nedeniyle sert eleştiriler aldı. Ancak yine de MvC formatına bazı değerli değişiklikler getiriyor. Bunların en büyüğü Marvel Comics evreninden Sonsuzluk Taşları.

Her taşın stratejinizi tamamen değiştirme potansiyelli benzersiz bir etkisi var. Bu yüzden, seriyi kapsayan listede birçok hayran favorisi var. Genel olarak, serinin son bölümüne göre biraz daha kısıtlı. Çünkü bu 3'e 3 yerine 2'ye 2 bir dövüş oyunu. Ayrıca, bu sefer herhangi bir ortak yardımı yok.

Persona 4 Arena Ultimax

Şunu düşünün: Shin Megami Tensei serisi Persona video oyunlarının bir yan ürünüdür. Persona 4'ün bir alt serisi olan Persona 4 Arena'nın devamı Persona 4 Arena Ultimax'tır. Dolayısıyla bu, bir spin-off'un spin-off'unun devamıdır.

Bununla birlikte, dövüş oyununun yaratıcısı Arc System Works, Persona RPG karakterlerini uyarlamak için çok fazla sevgi ve dikkat göstermiştir. Çünkü dövüşte harika bir denge ve karmaşıklık hissi vardır. Persona'ya aşinaysanız, daha da fazla keyif alacaksınız. Ancak seriyi bitirmemiş olsanız bile, bu farklı bir oyuncu kadrosuna sahip iyi bir dövüş oyunu.

EA Sports UFC 3

Neden tüm eğlenceyi dev canavarlar ve anime karakterler alsın? Dövüş oyunu türünde şaşırtıcı derecede az sayıda yüksek kaliteli oyun gerçek dünyadaki dövüş sanatları aksiyonunu taklit etmeye çalışıyor. EA Sports UFC 3'teki tekmeler ve yumruklar güzel ve etkili hissettiriyor.

Ancak aynı zamanda, sürekli olarak ne zaman adım atacağınızı hesaplamanız gerekiyor. Tabii, KO yapacak kombo veya boğuşma adımı atmayı da hesap etmek gerekiyor. UFC 3'te nakavt için hamle yaparken dövüşçünüzün ne kadar efor sarf ettiğine dikkat etmelisiniz. Çünkü birçok dövüş oyununda olduğu gibi bir sağlık çubuğu bulunmuyor.

Pokken Tournament DX

Pokken Tournament DX, tam da ihtiyacınız olan şey. Özellikle de, "Evet, Pokemon'u seviyorum. Ama sıra tabanlı savaşlar benim için yeterince heyecan verici değil." diye düşünüyorsanız. Başlıkta bir kelime oyunu var. Yakın dövüş ve 3D hareketlerinin esin kaynağı olan dövüş oyunu "Tekken "e gönderme yapıyor.

Serideki her Pokemon yok ne yazık ki. Fakat Mewtwo, Pikachu, Blaziken ve Gengar gibi Pokemonlar arasından seçim yapabilirsiniz. Geleneksel Pokemon oyunundan daha az geleneksel ve aşırı rekabetçi bir savaşçı olarak garip bir boşluğu dolduruyor. Ancak aksiyonda izlemek bir başka efsane.

Arms

Wii Sports'un boks versiyonunu daha mı çok seviyorsunuz? Öyleyse, Arms tam size göre bir dövüş oyunu. Nintendo Switch'teki Joy-Con kontrol cihazlarını kollarınızın uzantısı olarak kullanıyorsunuz. Bu sayede, rakibinizi devirmeye ve zekanızla alt etmeye çalışırken kancalar, yumruklar ve aparkatlar fırlatacaksınız.

Oyun içi silahlarınızı özelleştirerek yeni taktikler ve güçlendirmeler elde edebilirsiniz . Dahası, çirkin karakter tasarımları nefes kesicidir. Arms belki de bu listede size gerçekten egzersiz yaptıracak bir oyundur.

War of the Monsters

Bu listedeki dövüş oyunlarının çoğunda ustalık seviyesinde oynamak için sabır ve yüksek düzeyde yetenek gerekir. Rekabetçi olmak istiyorsanız, sayısız çalışma saati harcamanız gerekir. Çünkü oldukça ciddidirler.

Oyunlardan biri War of the Monsters değil. Karikatürize yaratıklar arasındaki bu büyük, anlamsız kavgada binalar, arabalar ve yayalar ayaklar altında eziliyor. Eğlenceli, çok ciddi olmayan bir zaman geçirmek ve çocukluğunuzu yeniden yaşamak için bu oyunu alın. İlk olarak PS2 için piyasaya çıktı. Ancak PS4'te daha yüksek çözünürlük ve daha akıcı kare hızıyla yeniden yayınlandı.

Gundam Versus

Devasa robotların sınırsız bir şekilde 2'ye 2 dövüşmesini kim izlemek istemez ki? Gundam Versus'ta bina büyüklüğünde ikinci bir makine ile takım kurmanız mümkün. Dahası, diğer takımı devirmek için lazer kılıçları, toplar ve diğer silahları kullanmanız da mümkün. Aynı zamanda, yerde ve havada serbestçe dolaşmak da var.

Bu, bir Gundam hayranının fantezisi. Çünkü, 17 yıllık anime ve çizgi romanlardan alınan 90'dan fazla kostüm var. Gundam Versus'un çoğunlukla çevrimiçi savaş için oynandığını unutmayın. Bu yüzden destansı bir tek oyunculu anlatının gelmesini beklemeyin.

Under Night In-Birth Exe:Late[st]

Dövüş oyunu ve görsel roman melezi Under Night In-Birth Exe:Late[st] Çekici görselleri, ilgi çekici müziği ve ayakları yere basan mücadeleye verdiği önem nedeniyle (yan not, biz ona basitçe "Under Night" diyeceğiz) dövüş oyunu topluluğunun zayıf favorisidir.

Under Night'ın takip etmesi neredeyse adı kadar zor bir konusu var. Ancak doğaüstü yaratıklar ve eski gizli topluluklar hakkında anime seviyorsanız, beğeneceksiniz.

M.U.G.E.N

En iyi dövüş oyunları listemizin son oyunu ise M.U.G.E.N. M.U.G.E.N, tamamen hayranlar tarafından finanse edilen ücretsiz bir 2D dövüş oyunudur. Bu da onu türde biraz anormal kılar. Oyun çok fazla özelleştirmeye izin verdiği için muhtemelen başka bir oyuncunun M.U.G.E.N. versiyonunu bulamayacaksınız.

Bunun yerine, ilgi alanlarınıza uygun içeriği keşfetmeniz gerek. Belki bir Darkstalkers, Dragon Ball Z ve The Simpsons crossover'ı denemek istersiniz. Ardından tercihlerinize göre kendi oyununuzu oluşturmanız gerekecek. Aslında, zahmetli ve pek de adil değil. Fakat, Spongebob Squarepants'ın Joseph Joestar ile savaşını izlemek çok harika.

En iyi dövüş oyunları: Bonus

Şimdiki bahsedeceğimiz oyun, bir bonus. Yani, listemizde yok fakat buraya kadar geldiyseniz, görebileceğiniz bir yapım. Zamanında, Nintendo 64 üzerinde çıkış yapmış bir oyundan bahsedeceğiz. Kendisi, Dark Rift. Tabii, PC üzerinde de var. Bu yüzden, emülatör ile veya bilgisayarınızda oynayabilirsiniz. Aslında, çok niş bir yapım fakat bu yazıyı sizler için hazırlayan yazarımız olarak, anıları olan bir yapım. Birbirinden farklı karakterleri var. Cidden garip gelecek karakterler ile tanışacağınıza emin olabilirsiniz. Favorimiz, Zenmuron ve tema müziği. Hemen buraya bir de videosunu bırakalım.

Dövüş oyunları faydalı mı?

Dövüş oyunları, oyuncuların reflekslerini, el-göz koordinasyonlarını ve hızlı karar verme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca, dövüş oyunları, oyuncuların stratejik düşünme, zamanlama ve kaynak yönetimi becerilerini de geliştirebilir. Oyuncular ayrıca, başarılarıyla birlikte özgüvenlerinin artmasına ve stres yönetim becerilerinin gelişmesine yardımcı olabilirler. Ancak, dövüş oyunlarının faydalarından tam olarak yararlanmak için dengeli bir şekilde oynanmaları ve gerçek hayattaki şiddetle karıştırılmamaları önemlidir. Ayrıca, oyunların sadece bir eğlence aracı olarak kullanılması ve aşırıya kaçılmaması gerektiğini unutmamak gerekir.

En iyi dövüş oyunları dışında ne önerirsiniz?

Sitemiz üzerinde sizler için aslında birçok yazımız var. Tabii, En iyi dövüş oyunları adını verdiğimiz bu listemiz de, bunlardan biri. Fakat, daha fazla oyun arıyor olabilirsiniz. Bu durumda, En iyi oyunlar rehber yazımıza bakmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede, birçok başlıktaki en iyi oyunları öğrenmeniz mümkün. Zira, söylediğimiz gibi, birçok tavsiyemiz var. Zaten, önerdiğimiz başlıkta da birden fazla alt başlık bulacaksınız. Bu başlıklar arasından, en sevdiğiniz türlerde oyun önerilerimize bakabilirsiniz.

En iyi dövüş oyunlar listesi ne işe yarar?

En iyi dövüş oyunlar listemizde yer alan oyunlar sayesinde, en iyileri keşfetmeniz mümkün. Zira, 25 adet tavsiye verdik. Bu sayede, dikkatinizi çeken bir oyunu seçip tadını çıkarabilirsiniz.

En iyi dövüş oyunlar listesini nasıl hazırladınız?

Şimdi paylaştığımız En iyi dövüş oyunlar listesini hazırlarken birçok kaynaktan faydalandık. Hem kendi zevklerimizden hem de birden fazla kaynaktan bilgi topladık.

En iyi dövüş oyunlar listesine benzer listeler var mı?

Sitemizde, sizlere birçok oyunu tavsiye ettiğimiz listeler var. Hatta, En iyi dövüş oyunlar dışında film tavsiyelerimiz dahi var. Oyun ve film tavsiyelerimiz dışında, ayrıca hileler listelerimiz de var. Dahası, sistem gereksinimleri listelerimiz de mevcut. Bu sayede, bol bol bilgi almanız mümkün.

En iyi dövüş oyunlar listesi nedir?

Sizler için hazırladığımız bir listedir. En iyi dövüş oyunlar listemiz içerisinde, detaylı şekilde anlattığımız bir sürü oyun yer almakta.

En iyi dövüş oyunlar listesi neye göre oluştu?

Aslında, bu yazımız içerisinde daha önce de bahsettiğimiz bir sebebi var bunun. Şu ana kadar listelediğimiz oyunların çoğunluğu daha önce oynadığımız ve bitirdiğimiz oyunlar. Ancak elbette interneti de kendi avantajımıza kullandık. Sonuçta, bu oyunların hepsini oynamış ve tamamlamış olmamız mümkün değil. Seçtiğimiz oyunları da, güzelce bir kenara aldık. Başka listeleri de inceledik ve kendi zevklerimizi de bu sonuçlara ekleyerek, bu listeyi oluşturduk.

En iyi dövüş oyunlar dışında başka ne tavsiye edersiniz?

Sitemizde, gerçekten sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz çok fazla yazı var. Bunlardan biri, En iyi kedi oyunları yazımız. Bu yazımızda, sizin için 10 oyun seçtik ve bunları açıkladık. Kedi konulu Stray dışında oyun arıyorsanız, işte size fırsat. Siz de, zevkinize göre bir dövüş oyunu seçip başlayabilirsiniz. Ardından, En iyi platform oyunları yazımız var. Bu yazımızda da, sizin için platformer türü oyunlar seçtik ve listeledik. Tabii, her zamanki gibi bir de bu oyunları detaylandırdık. En iyi dövüş oyunlar yazımız bitmeden, 3 tavsiyemiz daha var.

Şimdiye kadar sizlere hep direkt olarak kategori kategori oyun tavsiyeleri paylaştık. Fakat, bunlar dışında da çok fazla yazımız var. Mesela, En iyi hile uygulaması rehber yazımız da var. Bu yazımızda da, hile yapmak isteyen oyuncular için birçok hile yazılımı mevcut. Sonra, 2022 yılının en iyi 20 oyunu seçimi yaptık. Bu seçimlerimizi de sizlerle paylaştık. Dahası, birçok başlıkta oyun önerdiğimiz yazımız da var. Şimdi, En iyi oyunlar rehber yazımızda, birçok başlıkta oyun önerisi var. Dilediğiniz türde oyun yazısını bulmanız mümkün.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.