Günümüzde müzik, kesinlikle vazgeçilmezlerden biridir. Zira, müzik olmadığında hayatı duran insanlar var. Tabii, bu herkes için geçerli değil. Fakat, istisnai durumlar dışında neredeyse herkes müziği sever. Yolda, işte, gece veya herhangi bir şey yaparken dinlemek gerçekten ilaç gibi oluyor. Bu yüzden de, bizlere müzik dinleme programları lazım oluyor. Biz de, şimdi sizlere 2023 yılında kullanabileceğiniz müzik dinleme programı ile ilgili bilgi vereceğiz. Bu yazımızda, 7 adet en iyi müzik dinleme programını listeledik.
Müzik dinleme programı (2023)
Programlardan bahsetmeden önce, sizlere en uygun olacağını düşündüğümüz programları listeleyelim. Ardından da, listemizdeki programları dilediğiniz gibi denemeniz mümkün.
Müzik dinleme programı tavsiyelerimiz:
- Spotify
- Tidal
- Apple Music
- Deezer
- YouTube Music
- Amazon Music Unlimited
- SoundCloud Go+
Müzik dinleme programı ve neden önerdik?
Şimdi, listemizde paylaştığımız bu programları tek tek detaylandıracağız. Bu sayede, hangi programı neden önerdiğimizi anlamanız mümkün. Hadi, bir an önce müzik dinleme programı açıklamalarımıza geçelim.
1. Spotify
Müzik dinleme programı listemizin en tepesinde, tabii ki Spotify geliyor. Günlük müzik ihtiyacınızı karşılamanın en sevilen ve kolay yollarından biri hala Spotify. Harika 320kbps kalitesi sunmanın yanı sıra, 40 milyondan fazla şarkıyla büyük bir repertuara da sahiptir. Bunlar çeşitli akıllı TV'leri, akıllı hoparlörleri ve diğer cihazları destekler ve basit Android ve iOS uygulamaları sayesinde herhangi bir cihazda çalınabilir.
Paranız kısıtlıysa, Spotify'ın ücretsiz sürümü, aylık abonelik ücreti ödemeden çeşitli dinleme alternatiflerine erişmenizi sağlar. En iyi ücretsiz akış hizmeti olduğu aşikâr. Bununla birlikte, bununla ilişkili maliyetler vardır. Bir dezavantajı, her birkaç şarkıda bir reklam olması. Bazen, daha uzun süre reklamsız dinleme karşılığında daha fazla reklama katlanma seçeneği olur. Spotify ayrıca tüm özelliklerini içeren bir masaüstü uygulaması da sunuyor ve premium abonelikle aynı kişiselleştirilmiş özellikleri sunuyor.
2. Tidal
Müzik dinleme programı listemizin 2. üyesi de, Tidal. Tidal, farklı deneyimler ve en iyi ses kalitesi sunarak dinleyicileri sanatçılara bağlayan küresel bir müzik akışı hizmetidir. 90 milyondan fazla parça ve 450.000 video ile en iyi müzik deneyiminin keyfini çıkaracaksınız. Tidal, sanatçı topluluğuyla yaptığı yenilikçi işbirlikleri sayesinde müzikseverlerin müziği daha önce hiç deneyimlemedikleri bir şekilde deneyimlemeleri için daha güçlü bağlantılar kurar.
Yüksek çözünürlüklü ses, Tidal tarafından sunulan her premium aboneliğe dahil bir özelliktir. Temel HiFi paketinde, makaleler ve röportajlar gibi özel içeriklerin yanı sıra yaklaşık 75 milyon şarkı yer alıyor. Ayrıca, bazı albümlere ve single'lara herkesten önce erişebilir ve çok sayıda müzik videosunu izleyebilirler.
3. Apple Music
Apple Music abone sayısı bakımından Spotify'ın gerisinde kalsa da birkaç önemli alanda rakiplerinden daha iyi durumda. iOS ve Android cihazlarla uyumlu, 90 milyondan fazla şarkıya ve kullanıcı dostu bir tasarıma sahip. Ayrıca evet, ücretsiz uzaysal ses albümleri var. Ancak koleksiyonun geri kalanı sadece 1.000 parçadan çok daha büyük. Dahası, Apple ekosistemine önemli bir finansal yatırımınız varsa Apple Music ideal bir seçimdir.
Müzik dinleme programı listemizin 3. üyesi olan Apple Music, kişisel müzik koleksiyonunuzu saklamak için yalnızca Apple Music (ilk üçümüz arasında) dijital bir kütüphane veriyor. YouTube Music müzik dolabı için diğer seçenektir. Müziğinizi göndermek için iki seçeneğiniz var. Music aboneliğiyle ücretsiz. Ancak DRM ile veya Music üyeliğiniz olmasa bile tekrar indirmeyi sağlayan iTunes Match.
4. Deezer
Mobil cihazlarda, tüm parçalar (reklamlarla birlikte) çalınır. Ancak parçaların 30 saniyelik parçacıkları ücretsiz bir abonelikle kullanılabilir. Windows aşamalı web uygulaması ve web tarayıcısı oynatımı, reklamlardan da kurtulan Premium'a yükseltilerek mümkün hale getirilir.
Deezer, kullanıcılara canlı performanslar ve orijinal podcast'ler gibi özel içeriklere erişim sağlayan abonelik planları veriyor. Yüksek çözünürlüklü müzik arayanlar için, Tidal'ın iki seviyesinin ortasında fiyatlandırılan Deezer'ın premium HD ses planı harika bir seçim. Ayrıca, test ettiğimiz hizmetler arasında en kolay ve en samimi kullanıcı arayüzlerinden birine sahip.
5. YouTube Music
Google'ın ücretli müzik hizmeti uzun yıllar boyunca Play Music adıyla hizmet verdi. Tipik Google tarzında, şirket 2020 yılında bu ürünü durdurdu ve yerine YouTube adını kullanan bu yan ürünü getirdi. Önceki programın uzun süredir kullanıcısı olarak, YouTube Music Premium'un harika bir gelişme olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum. Ayrıca, müzik hizmetiyle birlikte reklamsız bir YouTube Premium üyeliği de sunuluyor.
6. Amazon Music Unlimited
Amazon Music Unlimited'ın tüm abonelik seviyeleri, ek ücret ödemeden yüksek çözünürlüklü ses ile standart olarak gelir. Hizmet 75 milyon şarkı seçeneği ile geliyor. Amazon Prime'a sahipseniz bu şarkıların iki milyonunu ücretsiz olarak dinlersiniz. Amazon Music Unlimited aboneliği gerekli değildir. Ayrıca, Alexa cihazı olan herkes hizmetin en iyi çalma listelerine ve istasyonlarına ücretsiz olarak erişmesi mümkün. Ancak talep üzerine müzik seçemezler.
7. SoundCloud Go+
Müzik dinleme programı listemizin son üyesi, SoundCloud Go+. SoundCloud Go+ ile tanınmış ve bağımsız sanatçıların milyonlarca parçayı bulmak mümkün. Üyeler bir dizi büyüleyici özelliğe erişim kazanırlar. Podcast'ler mevcuttur ve müzik keşfini kolaylaştıran otomatik bir çalma listesi olan SoundCloud Weekly de mevcuttur. Ek olarak, SoundCloud GO+ birkaç DJ uygulamasıyla entegre oluyor. Ancak ortalama bir dinleyicinin bu özellikten yararlanması pek olası değil.
Neden müzik dinlemeliyiz?
Müzik dinleme programı önerdik, şimdi de bu soruya yanıt getirelim. İnsanların çoğunun sık sık müzik dinlediği inkar edilemez. Müziğe değer verdiğimiz çok açık. Küresel bir ölçüm şirketi olan Neilson'a göre Amerikalılar her gün 4,5 saat müzik dinliyor. Ancak başka bir kaynak bu sayıyı sadece iki saat olarak veriyor. Benim gibi pek çok insan bir seferde iki ila dört saat müzik dinliyor. O halde müzik bizim için neden bu kadar önemli?
Esasen müziğin yaptığı şey işitme sinirlerini (işitme duyusu) harekete geçirmektir. Ancak müzik, tek bir duyu organına gönderildiğinde beynin neredeyse tamamını yeni yollarla etkileyen az sayıdaki uyarandan biri olabilir. Kafamızın içinde bir sürü "müzik" dönüyor. Müzik ve gürültüyü birbirinden ayırmak için yorumlamamız gerekir.
Her insanın müziği anlamak için kendine özgü bir yöntemi vardır. Bunun ışığında, her insanın müzik dinleme motivasyonunun farklı olduğu söylenebilir. İnsanlar çeşitli nedenlerle müzik dinlerler. Tipik açıklamalar şunları içerir:
- Keyif almak
- Benzersiz duygu
- Şarkının yapısında tercih edilen bölümler (nakarat, ritim, vb.)
- ASMR, tüylerin diken diken olması, kendinden geçme, derin trans vb. gibi yaygın olmayan hisler
- Sıkılmamak (sonuçta müzik tüm beyni uyarır)
- Sosyal ve kişiler arası bağlar
Müzik dinleme programı dışında ne önerirsiniz?
Müzik dinleme programı listemize göz gezdirdiyseniz, başka tavsiyelere geçebiliriz. Ayrıca, sitemiz üzerinde Discord müzik botları rehberimiz var ve müzik sevenler için tavsiye ederiz. Dahası, En iyi aksiyon filmleri yazımızın da size faydalı olması muhtemel. Bir de, En iyi oyunlar yazımız da size güzel tavsiyeler verebilir. Bu rehberlerimiz sayesinde, ne yapmak isterseniz, o konuda tavsiyelerimizi bulmanız mümkün. Sitemizde, bu kadardan daha fazla rehber yazısını bulmanız mümkün.