Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 24.05.2023

CS GO, günümüzde hala fazlasıyla oynanan bir yapım ve kesinlikle başarılı. Sonuçta, sunduğu oynanış gerçekten çok iyi ve arkasında da Valve ekibi var. Ayrıca, CS GO skin ile de oyunculara özelleştirme imkanı veriyor. Şimdi, "CS GO skin nedir?" sorusuna yanıt vereceğiz. Tabii, bunu yaparken de olabildiğince anlatmaya çalışacağız. Hatta, konuyu açmaya başladıkça, ne kadar derin olduğunu siz de göreceksiniz.

CS GO skin nedir?

Silah Anlaşması güncellemesi, Counter-Strike'a benzersiz bir unsur olarak bazen kaplama olarak da bilinen görünümler ekledi: Global Offensive'e ekledi. Bunlar çeşitli dokulara sahip oyun içi silahlardır. Oynanış amacına hizmet etmezler ve tamamen estetiktirler.

Bir skin elde etmek için aşağıdakiler arasından seçim yapılmalıdır:

  • Resmi sunucularda ve çevrimiçi topluluklarda oynayarak ve rastgele düşmeler alarak bunları kazanın.
  • Hediyelik eşyalar veya silah kutuları gibi paketleri açarak.
  • Takas Sözleşmesi ile aynı nadirlikteki on deriyi daha nadir bir deriyle değiştirebilirsiniz.
    kostüm satın almak için Steam Market'i kullanmak.
  • Oyuncular arasındaki değişimler.
  • Ek olarak, birkaç kostüm, silah açıklamalarına ek lezzet metni ekleyen ayırt edici açıklamalara sahiptir. Dahası, birçoğu CS:GO kampanya karakterlerine gönderme yapar.

 

CS GO skin nadirlik seviyeleri nedir?

Şimdi paylaşacağımız listede, oyun içindeki skinlerin nadirlik seviyelerini paylaşacağız.

  • Beyaz (Ortak)
    Tüketici Sınıfı, Temel Sınıf
  • Bebek Mavisi (Yaygın Olmayan)
    Endüstriyel Sınıf
  • Lacivert (Nadir)
    Mil-Spec, Yüksek Sınıf
  • Mor (Efsanevi)
    Kısıtlı, Olağanüstü
  • Sıcak Pembe (Efsanevi)
    Sınıflandırılmış, Egzotik
  • Kırmızı (Antik)
    Gizli, Olağanüstü
  • Altın (Son Derece Nadir)
    Nadir Özel (★), Bıçak, Eldiven
  • Gül Altın (Ölümsüz)
    Kaçak Mal (Üretimi Durduruldu)

 

CS GO skin kalitesi nedir?

Kaplamalar genellikle Steam Market'teki ve oyun içi envanterdeki önizleme simgesinin etrafında beyaz bir kenarlığa sahiptir. Ancak, aşağıdaki istisnalar hariç:

  • Mor - Nadir Özel (★) eşyalar (Bıçaklar, Eldivenler)
  • Sarı - Hediyelik eşyalar
  • Turuncu - StatTrak™ öğeleri
  • Koyu Yeşil - Orijinal ürünler (P250 - X-Ray, Koleksiyon İğneleri)
  • Açık Yeşil - Prototip öğeler (Görünüm Oluşturucu Anahtarları, Harita Katılımcı Paraları)

 

Ayrıca, oyun içi envanterin stok silah "görünümleri" için renk kodlaması koyu kahverengidir. AK-47 gibi bazı stok silahların pazar sayfaları olmasına rağmen, bu renk keyfi kategorilendirme dışında nadiren kullanılır çünkü bu silahlar takas edilemez veya satılamaz.

StatTrak nedir?

StatTrak, silah sahibinin kaç öldürme elde ettiğini takip eden bir silah özelliğidir. Bir eşya takas edildiğinde, StatTrak öldürmeleri diğer kullanıcıya geçmez. StatTrak Takas Aracı kullanılarak, stattrack öldürmeleri aynı sınıftan başka bir stattrack silahına dönüştürülebilir. Silah kasaları açarak veya hepsi StatTrak içeren kostümlerle bir takas sözleşmesi tamamlayarak, bu nitelikte silahları elde etmek mümkündür.

Riptide Operasyonunun başlangıcında, temalı veya harita koleksiyonlarındaki görünümlerin StatTrak kalitesinde elde edilememesine rağmen, harita koleksiyonlarından StatTrak görünümleri elde etmeyi mümkün kılan bir sorun vardı. Bu görünümlerin takas edilememesi veya satılamaması nihayetinde bir güncellemeyle düzeltildi.

CS GO skin özellikleri nedir?

Bir silah derisi düşürüldüğünde, açıldığında veya takas sözleşmesi yoluyla elde edildiğinde, bir değer seçilir. Değer, rastgele oluşturulan bir deri durumunu taklit eder. Silahların çoğu için, Değerin nadirliği, düşük değerFabrikası ile bir çan eğrisine dayanmaktadır. En nadir şeyler yepyeni ve yüksek yüzdürme seviyesine sahip olanlardır. Kaplama 0'a ne kadar yakınsa o kadar temizdir. 1'e ne kadar yakınsa o kadar yıpranmış görünür.

Bazı kaplamalarda, belirli bir aralığın dışındaki yüzerliklerin var olmasını engelleyen yüzerlik kapakları vardır. Örneğin bir P250 - Whiteout, 0,06 veya 0,80'den daha yüksek bir değere sahip olamaz.

Hatta bazı silah kaplamaları, daha yüksek değer için çizik desenine entegre edilmiş paskalya yumurtaları içerir. Farklı kaplama stilleri, daha düşük silah kalitesi için farklı etkilere sahiptir. Bir silahın değeri asla değişmez ve zamanla bozulmaz.

En iyiden en kötüye doğru değer hiyerarşisi aşağıdaki gibidir:

  • Factory New (0.00-0.07)
  • Minimal Wear (0.07-0.15)
  • Field Tested (0.15-0.37)
  • Well Worn (0.37-0.44)
  • Battle Scarred (0.44-1.00)

 

CS GO skin desen şablonu nedir?

Aynı cildin, doku ofseti ve yer değiştirmesindeki değişiklikler nedeniyle bitiş stiline bağlı olarak farklı görünmesi mümkündür. Bu veriler, 1 ila 1000 arasında değişen görünür bir desen indeksi tohumunda olur.

Farklı silah kaplamaları söz konusu olduğunda bazı sıra dışı tohumlar diğerlerinden daha fazla rağbet görür. Sonuç olarak, belirli ürünlerin değeri fiyatlarıyla birlikte artar. AK-47 - Sert Kasa bunun iyi bir örneğidir. Mavi ağırlıklı desenlere "mavi elmas" denir ve genellikle daha pahalıdır.

CS GO skin koleksiyonları

Bıçak kaplamaları, silah kaplamalarının koleksiyonlara göre düzenlenmesine dahil edilmemiştir. Nadir özel nesneler dışında, tek bir çantanın içeriği tek bir koleksiyon olarak bilinir. Kasa dışı ürünler, belirli bir konuya göre koleksiyonlar halinde düzenlenir. Bunun için 2021 Vertigo Koleksiyonu gibi harita tabanlı koleksiyonlar veya Tanrılar ve Canavarlar Koleksiyonu gibi dış temalı koleksiyonlar kullanılabilir.

Oyuncu hangi haritada oynuyor olursa olsun, rastgele düşen silah kaplamalarını aynı koleksiyonda bulması mümkündür. Örneğin Tren üzerinde oynamak, kullanıcının Tren Koleksiyonundan bir kaplama alacağını garanti etmez. Silah kutusunun koleksiyonundan bir silah, silah kutusu açıldığında oyuncuya verilecektir.

CS GO kullanılmayan içerikler

Ayrıca, oyun içerisinde kullanılmayan içerikler de mevcut. Biz de, CS GO skin nedir rehber yazımızda, bu içeriklerden de bahsedeceğiz elbette.

  • Oyunun arşivlerinde, "Global Offensive kamuflaj deseninde bir hidrografik kullanılarak boyandığı" belirtilen "GO Camo" adlı kullanılmamış bir kaplama vardır.
  • Oyun dosyaları ASCII motifli tamamlanmamış bir FAMAS kaplaması içermektedir.
  • Oyun dosyalarına göre, eşyalar başlangıçta oyunun sonunda değil, bir tur boyunca düşmüş olması mümkündür.
  • Bir noktada, seyirciler oyuncunun silahına bakma fırsatı buldu.

Başka ne önerirsiniz?

Sitemiz üzerinde CS GO ile ilgili başka içerikler de var elbette. Sizlere önereceğimiz gerçekten çok fazla yazı mevcut. Fakat, biz bunları bir sayfa içerisinde bir araya getirdik. CS GO rehber ana sayfa yazımız içerisinde, sitemizde yer alan bütün CS GO rehberleri mevcut. Aklınıza gelen her türlü soruya bir yanıt var. Ayrıca, oyun içerisinde karşılaşacağınız sorunlara da yanıt getirdik. Bu sayede, oyunu çok daha rahat oynamanız mümkün olacaktır. Dahası, hileler ve kodlar da mevcut. Tabii, bu kodları nasıl gireceğinizi de detaylı bir şekilde anlattık. Bunlar ve çok daha fazlasını rehber ana sayfasında bulmanız mümkün.

CSGO nedir?

CS GO skin nedir yazımızda, oyundan da bahsetmek şart. Counter-Strike Global Offensive (CS:GO) çok oyunculu taktiksel birinci şahıs nişancı oyunudur. Ayrıca, 2012 yılında Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından yaratılmıştır. Counter-Strike serisinin dördüncü oyunu bu oyundur. Dahası, yapımı iki yıldan fazla süren Global Offensive, Ağustos 2012'de Windows, macOS, Xbox 360 ve PlayStation 3 için ve 2014'te Linux için piyasaya çıktı. Valve, hem küçük denge yamaları hem de daha büyük özellik sürümleriyle oyuna düzenli güncellemeler sağlamaya devam ediyor.

Çeşitli hedef tabanlı oyun modlarında oyun, teröristler ve karşı teröristler olmak üzere iki takımı karşı karşıya getirir. Ayrıca, en sık karşılaşılan iki oyun türü var. Bunlardan biri teröristlerin aldığı rehineleri kurtarmaya çalışan Terörle Mücadele ekipleri. Bir diğeri de teröristler bomba yerleştirirken Terörle Mücadele ekipleri onları durdurmaya çalışır. Dahası, dokuz resmi oyun modu vardır. Bir de, her birinin kendine özgü benzersiz özellikleri vardır. Oyuncular, oyunun eşleştirme işlevi sayesinde özel Valve sunucularının yanı sıra benzersiz haritalara ve oyun stillerine sahip topluluk tarafından barındırılan sunucularda da oynayabilirler. Ardından, 2018'in sonlarında "Danger Zone" battle-royale oyun modu piyasaya çıktı.

CS GO skin nedir yazımızda, oyunun geçmişinden de bahsetmek gerek. Global Offensive ilk piyasaya çıktığında, eleştirmenler olumlu eleştiriler yaptı. Yani, oynanışı ve Counter-Strike serisine olan sadakatini övdü. Fakat bazı erken özelliklerini ve konsol ile PC sürümleri arasındaki tutarsızlıkları eleştirdi. Yayınlandığı günden bu yana Valve'ın Steam platformundaki en popüler oyunlardan biri oldu. Dahası, ayda tahmini 11 milyon oyuncuya ulaştı. Valve, Aralık 2018'de ücretsiz bir modele geçti. Bu sayede, kozmetiklerden para kazanmaya başladı.

Serinin uluslararası rekabetçi oyun mirası, oyunun canlı e-spor topluluğu ile devam ediyor. Oyun, profesyonel liglerde ve yarışmalarda mücadele eden takımlarıyla sıklıkla e-sporun en iyilerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Valve kimdir?

CS GO skin nedir yazımızda, bir de Valve ekibinden bahsedelim. Bellevue, Washington merkezli Valve Corporation, Amerikalı bir video oyunu geliştiricisi, yayıncısı ve dijital dağıtım şirketidir. Half-Life, Counter-Strike, Portal, Day of Defeat, Team Fortress, Left 4 Dead ve Dota'nın yanı sıra yazılım dağıtım platformu Steam'in arkasındaki şirkettir.

Eski Microsoft çalışanları Gabe Newell ve Mike Harrington 1996 yılında Valve'ı kurdu. 1998'de piyasaya sürülen birinci şahıs nişancı oyunu Half-Life, ticari ve eleştirel bir başarıydı ve gerçekçiliği, senaryolu anları ve tutarlı hikayesi sayesinde FPS türü üzerinde kalıcı bir etki yarattı. 2000 yılında Harrington işi bıraktı. Half-Life 2, Valve'ın 2003 yılında Steam'i piyasaya sürmesinin ardından 2004 yılında piyasaya çıktı. Half-Life 2 olumlu eleştiriler aldı ve 2011 yılına kadar 12 milyon satış rakamına ulaştı. Yeni fizik sistemleri ve olay örgüsü ile karakterlere daha fazla vurgu içeriyordu. İki epizodik devam oyunundan ilki olan Half-Life 2: Episode One, 2006 yılında Valve tarafından piyasaya çıktı. Episode Two, çok oyunculu oyun Team Fortress 2 ve bulmaca oyunu Portal ile birlikte ertesi yıl çıktı. 2011 yılında Portal 2 piyasaya çıktı. Dota 2, Valve'ın 2013 yılında piyasaya sürdüğü çok oyunculu bir çevrimiçi savaş arenası oyunudur.

2010'larda Valve daha az oyun üretti ve donanım ve sanal gerçeklik (VR) ile deneyler yaptı. Satışları düşük olan Steam Machine oyun makineleri serisiyle donanım pazarına girdikten sonra 2015 yılında HTC Vive ve Valve Index VR başlıklarını piyasaya sürdüler. 2020'de, önde gelen VR oyunu Half-Life ile Half-Life serisine geri dönüş yaptılar: Alyx ile geri dönüş yaptı. Steam Deck adlı taşınır bir oyun sistemi 2022'de Valve ortaya çıktı.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.