Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 23.04.2019

Aradan pek fazla bir zaman geçmedi aslında fakat yine, yeni bir oyunun inceleme yazısı ile karşınıza çıkmaktayım. Bu seferki inceleme yazıma konuk olan yapım ise Theater Tales. Kendisi, Nintendo Switch platformunda oynamış olduğum bir yapım. Theater Tales, aslında öyle yetişkinlere hitap eden bir oyun değil. Daha çok, çocuklara hitap etmekte olan bir oyun. İşin daha da iyi kısmı ise, bunu dil gereksinimi olmadan başarıyor. Tabii, hepsini detaylandıracağım Theater Tales inceleme yazısının devamı kısmında. Dilerseniz, beklemeden detaylara geçelim.

Theater Tales inceleme

Theater Tales nasıl bir yapım?

Theater Tales, tamamen çocuklara hitap etmekte olan bir yapım. 24 Nisan 2019 tarihi ile birlikte oyuncuların huzurunda olacak olan bu oyun, Ultimate Games ekibi tarafından geliştirildi ve dağıtıldı. Sadece 108MB gibi küçük bir boyuta sahip olan Theater Tales, aslında hem fiyatının, hem de boyutunun sunacağı şeyi sunuyor sadece. 1,49 dolarlık bir fiyat etiketi bulunan oyun, kısa kısa hikayeler anlatmakta çocuklar için. Bunu da, görebildiğim kadarıyla tamamen görsellerle gerçekleştirmekte.

Theater Tales, dilimize kabaca tercüme edildiğinde ise tiyatro hikayeleri anlamını taşıyor. Adında geçen şeyi yapıyor. Çubuklara bağlanmış karakterler görmekteyiz ekranda. Tıpkı Karagöz ile Hacivat gösterileri gibi bir sahne yani. Bunun farkı ise, komiklikler ve şakalar ile dolu hikayeler yerine, çocuklara en iyi hitap edecek şekilde hazırlanmış hikayelerin anlatılıyor olması. Çubuklarla desteklenen karakterlerimizi kullanarak hikayeyi yaşıyoruz.

Theater Tales inceleme

Oynanış konusunda ne sunuyor?

Aslında, Theater Tales oynanış konusunda öyle çok detaylı bir oyun değil. Sonuçta, çocuklara hitap etmekte olan bir yapım. Sağ joystick ile karakterimizi ekranın gerekli olan kısmına götürüyor ve A tuşuna basarak oradaki şey ile etkileşime geçiyoruz. Ekranda, etkileşime geçeceğimiz şey hareket ederek kendini belli ediyor. Ufak tefek bulmacalar ile de oyunu süslemeyi başarmışlar. İşin daha da iyi kısmı, bulmacalar da oynanış açısından çok bariz yapılmış. Yani, çocuğun yapması gereken tek şey, kıpırdayan şeye giderek etkileşime geçmek ve bulmaca varsa onu çözmek.

Bahsini etmekte olduğum bu bulmacalar, hem sadece A tuşuna basarak çözülebiliyor, hem de eşleştirme oyunu gibi bulmacalarda seçimler yapılarak çözülebiliyor. Her türlü kolay denilebilir. Oyunu tecrübe ettiğim esnada, Kırmızı Başlıklı Kız, Çizmeli Kedi, Sindirella, Pamuk Prenses, Thumbelina ve Hansel ile Gretel masalları bulunmakta. Oynanış açısından fazlasıyla basit olan oyun, asıl olarak çocuklara hikayeler anlatmayı hedeflemekte. İşin daha da iyi kısmı ise, Free Play modu ile birlikte kendi hikayesini yapma şansı da bulunuyor.

Theater Tales inceleme

Theater Tales inceleme sonucu nedir?

Açıkçası, oyun hakkında söylenebilecek çok fazla bir şey yok. Görsel açıdan da gördüğünüz gibi zaten. O yüzden de, Theater Tales inceleme sonucu kısmına hemencecik geldik. Eğer elinizde bir Nintendo Switch bulunuyorsa ve çocuğunuza oynatacak oyun arıyorsanız, 1,49 dolar ya da 1,39 euro ödeyerek, bu oyunu satın alabilirsiniz. Dil bilgisi gerektirmediği ve sadece görsellerle işlediği için, evinizdeki çocuğu hem eğlendirecek, hem oyalayacak, hem de hikaye anlatarak mutlu edecektir.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.