Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 08.01.2023

Günümüzde, bir arkadaşınızla kanepede kıvrılırken veya bir grup sohbeti esnasında oynayacak bir oyun lazım olacaktır. Bu da en iyi co-op oyunların bu listesini hazırlamamızın nedenlerinden biridir. Sizler için 2023 Ocak ayının en iyi co-op oyunlar seçimi yaptık. Dahası, 2023 Ocak ayı için sizlere tam olaran 15 en iyi co-op oyun seçtik. İşbirlikçi oyunun, iyi ya da kötü, oyun yaratımının merkezinde olduğu yerlerde, en iyi oyunlar için öneriler bekleyebilirsiniz.

En iyi 15 co-op oyun

  1. It Takes Two
  2. Minecraft
  3. A Way Out
  4. The Quarry
  5. Fortnite
  6. Warzone 2
  7. Overcooked: All You Can Eat
  8. Back 4 Blood
  9. Stardew Valley
  10. Phasmophobia
  11. Monster Hunter Rise
  12. Gang Beasts
  13. Lego Star Wars: The Skywalker Saga
  14. Sea of Thieves
  15. As Dusk Falls

 

2023 Ocak ayı için en iyi co-op oyunlar

Şimdi, sıra geldi bu oyunları açıklamaya. Zira, yaptığımız seçimleri anlatmazsak, bir mantığı olmaz.

It Takes Two

Bence şu anda mevcut olan en iyi co-op oyun It Takes Two. Yaklaşan boşanmaları nedeniyle üzgün kızları tarafından oyuncak bebeklere dönüştürülen bir karı kocanın rollerini üstleniyorsunuz. Konunun zaman zaman biraz şüpheli gelmesi muhtemel. Ancak bu eşli macera sizi ve seçtiğiniz ortağınızı işbirliği yapmaya zorlayacak. Çünkü aslında bir arada çok sayıda oyun içeriyor. Yol boyunca birkaç dostça tartışma olacaktır. Fakat, bir kez başladığınızda oyun çok eğlencelidir. 2021'de The Game Awards'ta Yılın Oyunu olmasının iyi bir nedeni var.

Minecraft

2023 Ocak en iyi co-op oyunlar listemizin 2. üyesi tanıdık bir isim. Minecraft'ı arkadaşlarınızla oynamak oyunun kesinlikle en iyi yönüdür. Zira, yaslanmalık co-op oyunu olmasa da, ikiniz de aynı dünyaya katılırsanız bir arkadaşınızla çevrimiçi oynayabilirsiniz. Minecraft'ın oynanışının çok yönlülüğü onu bu kadar çekici kılan şeydir. Dünyanızı sıfırdan geliştirirken kaynak toplamaya ve en iyi Minecraft evlerini yapmaya başlayabilirsiniz. Alternatif olarak, en iyi Minecraft hayatta kalma sunucularından bazılarına katılarak dayanıklılığınızı test edebilirsiniz. Tüm büyük platformlarda erişilebilir olduğu göz önüne alındığında, olasılıklar neredeyse sınırsızdır. Deneyin ve neler olacağını görün.

A Way Out

It Takes Two'nun yapımcıları A Way Out adında bir başka işbirlikçi macera yarattılar. Ancak bu sefer sorunlu bir evlilik yerine hapisten kaçmaya çalışan iki mahkum olarak oynayacaksınız. Kaçışı ayarlamak ve tespit edilmekten kaçınmak için işbirliği yapmanız gerekecek. Bu da bir kooperatif oyunu için ideal formül gibi görünüyor. A Way Out'u Nintendo Switch'te oynayamazsınız. Çünkü It Takes Two'nun aksine sadece PS4/5, Xbox ve PC ile uyumludur.

The Quarry

2023 Ocak en iyi co-op oyunları listesi, son zamanların en iyi korku oyunlarından biri olan The Quarry'yi içermeden eksik kalır. Supermassive Games, Hackett's Quarry yaz kampındaki son gecelerinde dokuz gencin sorumluluğunu size verirken, 80'lerin pulp korkularından ilham alıyor. Tüm mükemmel korku filmlerinde olduğu gibi, her şey göründüğü gibi değildir ve geceleri oldukça garip şeyler meydana gelir. The Quarry, bu oyunu hem çevrimdışı hem de çevrimiçi olarak oynamanıza (ya da sadece gelişmeleri izlemenize) olanak tanır. Elbette, iyi bir korku oyununu deneyimlemenin en iyi yolu bir arkadaşla oynamaktır.

Fortnite

Fortnite tartışmasız mevcut en iyi battle royale oyunlarından biri ve arkadaşlarla oynamak çok eğlenceli. Tek başına Victory Royales elde etmek tatmin edici bir deneyim olsa da, zorlu bir yapının ardından maceraya bir veya iki arkadaşınızla birlikte katılarak savaşta zafer kazanmak gibisi yok. Ayrıca bu ücretsiz oyunda tam çapraz oyun, tonlarca yeni içerik düşüşü ve sürekli Fortnite kostümleri akışı sayesinde herkes için bir şeyler var. Savaş otobüsünden inmeden önce, en iyi Fortnite iniş konumlarından hangisini seçeceğinizi bildiğinizden emin olun.

Warzone 2

2023 Ocak en iyi co-op oyunlar listemizde, Warzone 2 de var. Battle royale türünde biraz daha gerçekçi bir şeyler istiyorsanız Warzone 2 tam size göre bir oyun. Popüler ücretsiz Call of Duty battle royale oyunlarının devamı olan Warzone 2, piyasadaki yenilik standardını belirliyor. Yeni bir perk sistemi, en iyi Warzone 2 yüklemelerinde yapılan ayarlamalar, sürekli değişen Warzone 2 metası ve yeni mod DMZ'nin eklenmesi sayesinde Al Mazrah'ın savaş alanları hiç bu kadar çekici olmamıştı. Fortnite'a benzer şekilde, tek başınıza savaşa girebilirsiniz. Ancak PS4/5, Xbox One ve PC'de bir veya iki arkadaşınızla takım kurmak deneyimi çok daha keyifli hale getiriyor.

Overcooked: All You Can Eat

Arkadaşlarınızla birlikte bir restoran açıp başarılı olabileceğinize inanıyor musunuz? İşte bunu Overcooked ile bulabilirsiniz. Yüzlerce seviyeye sahip All You Can Eat sürümü, birinci ve ikinci oyunları küçük bir pakette bir araya getiriyor. Oyunu yerel veya çevrimiçi olarak (çeşitli platformlarda) dört arkadaşınızla oynayın ve kısa sürede bir ziyafet hazırlayın. Yemek yapmak, siparişleri doldurmak ve yangınları söndürmek için bir ekip olarak hareket etmeniz gerekecek. Tam bir anarşi olsa da, hemen alıp oynayabileceğiniz bir co-op oyunu istiyorsanız, işte bu oyun tam size göre.

Back 4 Blood

Kanlı ortam sevenlere bir 2023 Ocak en iyi co-op oyunlar önerisi. Left 4 Dead ve Left 4 Dead 2'nin mevcut ilk zombi co-op oyunları olduğu doğru olsa da, dürüst olalım ve Back 4 Blood'ın bize dikkate almamız gereken yeni bir şey sunarken türü güncellediğini söyleyelim. Arkadaşlarınızla çevrimiçi oynuyorsanız, tüm temelleri kapsayacak şekilde en iyi Back 4 Blood kartlarını kullanarak bireysel olarak bir deste tasarlayabilirsiniz. Deste oluşturma mekanizması, seçtiğiniz karakteri oyun tarzınıza göre oluşturmanıza olanak tanır. Bu konu Back 4 Blood incelememizde daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Ancak şimdi oyunu satın almak için harika bir zaman. Çünkü sürekli olarak yeni içerikler sunulmaktadır.

Stardew Valley

Eğer biraz daha sakin bir oyun deneyimi arıyorsanız sizi Stardew Valley ile tanıştıralım. Eski Harvest Moon video oyunlarından büyük ölçüde esinlenen Stardew Valley, büyükbabanızın eski çiftliğinin anahtarlarını size teslim ediyor ve işe koyulmanızı söylüyor. Tek başınıza oynamanızı gerektiren orijinal oyunun aksine, co-op güncellemesi üç arkadaşa kadar oynamanıza izin veriyor. Çiftlik dört bölgeye ayrılabilir ya da herkes tohum ekebilir, hayvan yetiştirebilir veya reçel üretebilir.

Arkadaşlarınızın her biri bir eve sahip olabilir ve mahalleye katılabilir. Gelecek ne olacak? İdeal Stardew Valley hediyeleri ile ufukta düğün çanları çalıyor olabilir. Stardew Valley tüm büyük platformlarda mevcut. Ancak rahat kanepe kooperatif atmosferi ve Game Pass'in bir parçası olması, onu en iyi Switch kooperatif oyunları listemizin en üstüne yükseltiyor.

Phasmophobia

Hayaletler ile ilgilenenler için de 2023 Ocak en iyi co-op oyunlar önerimiz var. Hayaletlerin var olduğunu düşünüyor musunuz? Bunun için testiniz Phasmophobia olacak. Siz ve paranormal araştırmacılardan oluşan ekibiniz, bu dört oyunculu çevrimiçi işbirliği oyununda hayalet avı araçlarınızı kullanarak belirli bölgelere musallat olan ruhları bulup tanımlamanız gerekecek. Hayatta kalmak için her zaman tetikte olmalısınız. Çünkü bazı hayaletler iyi olsa da diğerleri değildir. Sadece arkanıza bakmayı unutmayın. Phasmophobia'yı oynamak için yalnızca Steam'in PC sürümü gereklidir.

Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise'ın şu anda mevcut en iyi RPG oyunlarından biri olmasının nedeni, en son genişleme paketi Sunrise'ın son zamanlarda oyunun yeniden canlandırılmasına yardımcı olmasıdır. Birkaç yoldaş olmadan, bir av partisi gerçek bir parti değildir. Ancak Monster Hunter Rise'da, görevlere gitmek için diğer üç oyuncuyla takım kurabilirsiniz. Güçlerinizi birleştirin ve yeni canavarlar, silahlar ve görevler öğrenirken yeni gezegenler keşfedin. Tüm büyük platformlarda Monster Hunter Rise var.

Gang Beasts

Şimdi, 2023 Ocak en iyi co-op oyunlar listemizde belki de beklemediğiniz bir öneri. Hayatınızda komik ve gayri resmi bir şeyler arıyorsanız, bu vesileyle size Gang Beasts'i önermek istiyoruz. Sevimli jelatinimsi yaratıklar, sadece birinin kazanabileceği bir kavgaya tutuşur. Basit görünmesine rağmen, kontroller ve ragdoll fiziği gariptir. Bu da kargaşaya neden olur. Bu mizahi dövüş oyununu hem yerel hem de çevrimiçi olarak tüm büyük platformlarda oynayabilirsiniz.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Skywalker Saga, özellikle Star Wars oyunlarından hoşlanıyorsanız, bugüne kadarki en iyi Lego oyunudur. Lego oyunları her zaman co-op düşünülerek tasarlanmıştır. Dokuz filmiyle The Skywalker Saga sizi çok çok uzak bir galaksiye yolculuğa çıkarıyor. Lego Star Wars: The Skywalker Saga incelememizde de belirttiğimiz gibi, 400'den fazla karakter ve yüzlerce dünya ile daha büyük bir Star Wars oyunu hiç olmadı. Eğer ikiniz birlikte Hiperuzay'dan geçmekten hoşlanıyorsanız, bu küçük kanepe co-op oyunu idealdir. Gerçek bir bölünmüş ekranda, her ikiniz de farklı karakterler olarak oynayabilirsiniz. Ancak birbirinize yeterince yakınsanız, sadece aynı şeyi görürsünüz.

Sea of Thieves

Korsan mı dedi biri? Öyleyse, bu 2023 Ocak en iyi co-op oyunlar listesi önerisi tam sizlik. Mevcut en iyi co-op oyunlardan biri olan Sea of Thieves'i oynayabilmek için Korsan Kuralları hakkındaki bilgilerinizi tazelemeniz gerekecek. Xbox ve PC için aksiyon-macera oyunu Sea of Thieves'te açık denizlerde bir korsan olarak oynuyorsunuz. Zenginliğe, yeni dünyalara ve gemilere erişmek için görevleri tamamlamanız gerekiyor. Ancak iyi haber şu ki bunu bir arkadaşınızla çevrimiçi olarak yapabilirsiniz. Kraken gibi derin deniz yaratıklarının denizlerde devriye geziyor. Bu yüzden, 3 kişi pek de kalabalık olmayacaktır. Ancak ganimetinizi paylaşmanız gerekecek.

As Dusk Falls

Arkadaşlarınızın her birinin hayattaki ahlaki kurallarını öğrenmek ister misiniz? As Dusk Falls tam size göre bir oyun. Aşk, arzu, misilleme ve sonuçlar hakkındaki bu interaktif anlatı dramasında iki ailenin yol boyunca verdiği kararlar size (ve arkadaşlarınıza) bağlıdır. Yaptığınız her seçim, sizi çeşitli As Dusk Falls sonlarından birine yönlendiren bir etkiye sahiptir.Çünkü her karakterin dallanan hikayeleri vardır. Co-op, arkadaşlarınızın telefonlarına erişimi veya kullanışlı bir paylaşım kodu olduğu sürece çevrimiçi veya çevrimdışı oynanabilir. Birincil hızlı zaman eylemleri kontrol cihazını tutan oyuncu tarafından kontrol edilir. Ancak kararlarda çoğunluk kuralları vardır.

2023 ocak en iyi co-op oyunlar dışında ne tavsiye edersiniz?

Ayrıca, sitemiz üzerinde En iyi oyunlar 2022 yazımıza da kesinlikle bakmanızda fayda var. Ayrıca, hiç merak etmeyin, 2023 için de büyük bir liste hazırlayacağız. Bu sayede, birçok başlıkta bir sürü oyun tavsiyemize bakmanız mümkün olacaktır. Zira, tadını çıkarabileceğiniz çok fazla oyun türü var. Biz de, şimdi tavsiye ettiğimiz yazımızda, bir sürü başlıktan bahsettik. Dahası, yazımızdaki başlıklarda yüzlerce tavsiye var.

2023 ocak en iyi co-op oyunlar listesi ne işe yarar?

2023 ocak en iyi co-op oyun listemizde yer alan oyunlar sayesinde, en iyi oyunları keşfetmeniz mümkün. Zira, 15 adet tavsiye verdik. Bu sayede, dikkatinizi çeken bir oyunu seçip tadını çıkarabilirsiniz.

2023 ocak en iyi co-op oyunlar listesini nasıl hazırladınız?

Şimdi paylaştığımız 2023 ocak en iyi co-op oyun listesini hazırlarken birçok kaynaktan faydalandık. Hem kendi zevklerimizden hem de birden fazla kaynaktan bilgi topladık.

2023 ocak en iyi co-op oyunlar listesine benzer listeler var mı?

Sitemizde, sizlere birçok oyunu tavsiye ettiğimiz listeler var. Hatta, 2023 ocak en iyi co-op oyun dışında film tavsiyelerimiz dahi var. Oyun ve film tavsiyelerimiz dışında, ayrıca hileler listelerimiz de var. Dahası, sistem gereksinimleri listelerimiz de mevcut. Bu sayede, bol bol bilgi almanız mümkün.

2023 ocak en iyi co-op oyunlar listesi nedir?

Sizler için hazırladığımız bir listedir. 2023 ocak en iyi co-op oyun listemiz içerisinde, detaylı şekilde anlattığımız bir sürü oyun yer almakta.

2023 ocak en iyi co-op oyunlar gerekli miydi?

Sizler için şimdiye kadar birçok liste hazırladık. Zaten, daha önce bahsettiğimiz en iyi oyunlar yazımızda da bunu göreceksiniz. Elbette, en iyi 15 co-op oyun listesi pek de şart sayılmazdı. Fakat, sizin sorularınıza yönelik listeler hazırladığımız için, bir nevi gerekliydi.

2023 ocak en iyi co-op oyunlar dışında neye bakmalıyım?

Sizlere şimdiye kadar birçok tavsiye verdik. 2023 ocak en iyi co-op oyun listemiz dışında da listelerimiz var. Sizlerle paylaştığımız en iyi oyunlar yazısına göz gezdirin. Fakat, nasıl bir oyun istediğinize karar verdikten sonra bunu yapın. Bu sayede, aradığınız oyunu rahatça bulabilirsiniz.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.