Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 25.11.2023

2023 yılında vizyona girecek birçok film var ve bunların arasından en iyilerini seçmek zor olabilir. Bu yüzden sizin için 2023 yılının en iyi filmlerini seçtik ve bir liste hazırladık. Bu listede hem aksiyon hem bilim kurgu hem de dram gibi farklı türlerde filmler bulacaksınız. İşte 2023 yılı için en iyi filmler listesi.

2023 En İyi Filmler

  1. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş
  2. Galaksinin Koruyucuları 3
  3. John Wick 4
  4. Guy Ritchie’nin Mutabakatı
  5. Air: Bazen Efsaneler Uçabilmelidir
  6. Hayata Röveşata Çeken Adam
  7. Tetris
  8. Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur
  9. The Flash
  10. Hızlı ve Öfkeli 10
  11. Creed III
  12. Wonka
  13. Asteroid City
  14. Knock At The Cabin
  15. 65

 

2023 En İyi Filmler Seçimlerimiz ve Detayları

Az önce filmler seçimlerimizi listeledik. Ancak, bunlar hakkında henüz bilgi vermedik. Şimdi, hangi filmi neden önerdiğimiz ve konuları ile ilgili bilgi verme zamanı. Hazırsanız, detaylara geçelim.

Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Aksiyon, Bilim Kurgu Örümcek-Adam’ın yeni macerasında, Peter Parker (Tom Holland) kendini farklı bir boyutta bulur. Burada Miles Morales (Shameik Moore), Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) ve diğer Örümcek-Adamlar ile tanışır. Hep birlikte, boyutlar arası bir tehdidi durdurmak için işbirliği yapmak zorundadırlar.

Galaksinin Koruyucuları 3

Bilim Kurgu, Aksiyon Galaksinin Koruyucuları’nın üçüncü filmi, Gamora’nın (Zoe Saldana) kaybının ardından Peter Quill (Chris Pratt) ve ekibinin yeni maceralarını anlatıyor. Bu sefer, evreni ve kendilerini savunmak için eski bir düşmanla (Kurt Russell) yüzleşmek zorunda kalıyorlar.

John Wick 4

2023 en iyi filmler listemizde kesinlikle efsane bir film de var. Aksiyon, Gerilim John Wick (Keanu Reeves) serinin dördüncü filminde, yeraltı dünyasının en güçlü suikastçılarından biri olan Sofia (Halle Berry) ile birlikte, Yüksek Masa’nın peşine düşüyor. Bu arada, eski dostu Winston (Ian McShane) ve Bowery King (Laurence Fishburne) de ona yardım etmeye çalışıyor. Ayrıca, filmi Prime Video üzerinde izlemeniz mümkün.

Guy Ritchie’nin Mutabakatı

Aksiyon, Gerilim Guy Ritchie’nin yönettiği film, Londra’nın suç dünyasında geçiyor. Bir soygun sırasında, bir grup hırsız, gizemli bir adamın (Jason Statham) peşlerine düştüğünü fark eder. Bu adam, intikam almak için her şeyi yapmaya hazırdır.

Air: Bazen Efsaneler Uçabilmelidir

Dram, Spor, Biyografik Film, Türkiye’nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen’in (Beren Saat) hayatını konu alıyor. Sabiha, Atatürk’ün manevi kızı olarak büyür ve onun desteğiyle havacılık eğitimi alır. Ancak, hem ailesi hem de toplum tarafından engellenmeye çalışılır.

Hayata Röveşata Çeken Adam

Komedi, Dram Film, hayatını değiştirmek isteyen bir adamın (Cem Yılmaz) hikayesini anlatıyor. Bir gün, bir televizyon programına katılarak, bir milyon lira kazanma şansı yakalar. Ancak, bu para için yapması gereken şey, hayal bile edemeyeceği bir şeydir.

Tetris

Oyuncular için de 2023 en iyi filmler listemizde bir seçimimiz var. Dram, Gerilim Film, dünyanın en popüler video oyunlarından biri olan Tetris’in yaratıcısı olan Alexey Pajitnov’un (Taron Egerton) hikayesini anlatıyor. Alexey, Sovyetler Birliği’nde bir bilgisayar programcısı olarak çalışırken, basit bir bulmaca oyunu tasarlar. Ancak, bu oyunun başarısı, onun başına büyük belalar açar.

Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur

Macera, Fantastik, Komedi Film, bir ozan (Chris Pratt), bir barbar (Dave Bautista), iki büyücü (Emma Watson ve Daniel Radcliffe) ve bir hırsız (Ryan Reynolds) grubunun, topraklarında büyük bir kötülüğe yol açan bir hatayı düzeltmeye çalışmasını konu alıyor.

The Flash

Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu Film, annesinin ölümünü engellemek için gücünü kullanarak zamanda geriye giden Barry Allen’ın (Ezra Miller), zamanın lineer akışında istenmeyen sonuçlara yol açmasını konu alıyor. Barry, bu durumu düzeltmek için, farklı zamanlardan ve evrenlerden gelen diğer süper kahramanlarla işbirliği yapmak zorunda kalıyor.

Hızlı ve Öfkeli 10

Aksiyon, Suç, Gerilim Hızlı ve Öfkeli serisinin son filmi, Dom Toretto (Vin Diesel) ve ailesinin, uyuşturucu baronu Hernan Reyes’in (Joaquim de Almeida) kinci oğlu Dante (Jason Momoa) tarafından hedef alınmasını konu alıyor. Dom ve ekibi, bu yeni düşmanla mücadele etmek için, eski dostlarından (Dwayne Johnson, Charlize Theron, Michelle Rodriguez) yardım ister.

Creed III

Dram, Spor Creed serisinin üçüncü filmi, boksun idolü olan Adonis Creed’in (Michael B. Jordan) hikayesini anlatıyor. Adonis, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir dövüşçü olan Damian (Jonathan Majors) ile yüzleşmek zorunda kalır. Bu karşılaşma, hem Adonis’in hem de babası Apollo Creed’in mirasını belirleyecektir.

Wonka

Anıları tekrar canlandıracak bir 2023 en iyi filmler seçimimiz de var. Macera, Fantastik, Komedi Film, genç Willy Wonka’ya (Timothée Chalamet) ve ilk maceralarından birinde Umpa-Lumpa’larla nasıl tanıştığına odaklanıyor. Willy, çikolata fabrikasını kurmak için, egzotik ve tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Asteroid City

Bilim Kurgu, Macera, Komedi Wes Anderson’ın yönettiği film, Junior Stargazer kongresinin gidişatının, dünyayı değiştiren olaylarla olağanüstü bir şekilde kesintiye uğramasını konu alıyor. Filmde, Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson gibi ünlü isimler yer alıyor.

Knock At The Cabin

Korku, Gerilim M. Night Shyamalan’ın yönettiği film, keyifli başlayan tatilleri, kapılarında dört yabancının bitmesiyle kabusa dönen bir ailenin hayatına odaklanıyor. Aile, bu yabancıların gerçek niyetlerini öğrendiklerinde, hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalıyor.

65

2023 en iyi filmler listemizin son önerisine geldi sıra. Bilim Kurgu, Gerilim Film, bir uçak kazasından sonra kendini yalnız bulan bir adamın (Adam Driver) hikayesini anlatıyor. Adam, hayatta kalmak için, hem doğa hem de kendisiyle savaşmak zorundadır.

2023 yılında vizyona girecek ve giren filmler arasından seçtiğimiz bu 15 film, hem sinema severleri hem de eleştirmenleri memnun edecektir. Bu filmler, hem görsel hem de senaryo olarak, izleyicilere efsane bir deneyim sunacak.

Ayrıca, sitemizde sizi bekleyen birçok yazı var. Bunlar arasında oyunlarla ilgili, filmlerle ilgili, uygulamalarla ilgili ve çok daha fazlası var. Mesela önce, en iyi laptop markası hakkında bilgi verdik. Sonra, en iyi Kore dizileri konusunu da sitemiz üzerinde ele aldık. Ardından, 2023 yılının en iyi 14 PS5 RPG oyunu seçimleri yaptık. Tabii ki, 2023 yılının en iyi 10 PS5 yarış oyunu seçimimiz de sizi bekliyor. 2023 yılında oynayacak PS5 oyunları arıyorsanız, kesinlikle göz gezdirmenizi tavsiye ederiz. Bütün bunlar dışında PUBG şekilli nick isimleri listesi ve şekilli klan nickleri rehber yazımız var. Bu yazımızda önerdiğimiz isimleri birçok farklı oyunlarda kullanmanız mümkün. Bir de, Valorant Crosshair rehber yazımız var. Bu yazımızda da, yine birçok oyunda faydalı olacak bilgiler mevcut. Şimdi, bol keyifli seyirler dileriz!

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.