Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 06.09.2017

Takvimlerimiz artık 2018 senesini göstermeye başladığı zaman birbirinden güzel oyunlar görmeye başlayacağız. Çünkü artık konsol nesillerinin yarısına geldik ve bu yüzden Microsoft ve Sony, piyasadaki konsollarının en iyi oyunlarını yavaş yavaş satışa çıkartmaya başlıyor. Mesela God of War, mesela Crackdown 3, mesela Spider-Man. Tabii konsollara özel oyunlar haricinde, 3. parti büyük oyunlar da var. Mesela Anthem, mesela Red Dead Redemption 2. İşte bu yazımızda da, bu oyunlar hakkındaki bazı tahminlerimizi sizlere sunacağız. Tahmin edebileceğiniz gibi, tahminlerde bulunacağımız oyunların çoğu 2018 senesi içerisinde çıkan oyunlar olacak. Eğer bu yazımız ardından oyunlar ertelenirse, bizim yapabileceğimiz bir şey yok ne yazık ki. İşte 2018 senesinin en büyük video oyunları için tahminlerimiz!

2018 senesinin en büyük video oyunları için tahminlerimiz

Far Cry 5

Far Cry 5, bize soracak olursanız diğer tüm Far Cry oyunları ile aynı olacak. Ubisoft bu seriye 1-2 sene gibi güzel bir mola verdi. Bu sırada ekip oyunun üzerinde daha fazla durabildi ama bunun pek işe yarayacağını sanmıyoruz. Çünkü Ubisoft ekibinin başı oldukça dertliydi. For Honor ve son Assassin's Creed oyunları bekleneni veremedi. Üstüne bir de Vivendi ile uğraştılar. Zaten oyun için yayımlanan videolara bakacak olursak, yine eski Far Cry oyunlarından farklı bir şey göremiyoruz ki. Sadece grafikler çok daha güzel.

Sea of Thieves

Aslında benim çok büyük bir merakla beklediğim bir oyun Sea of Thieves fakat kendisi de bir hayal kırıklığı olacak. Neden diye soracak olursanız, Microsoft bugüne kadar Sea of Thieves oyunun sürekli önceden planlanmış videolarını yayımladı. Yani, videoda izlediğimiz tüm her şey daha önceden planlanmıştı. Oyuncuların ilgisini çekecek şekilde planlanmıştı. Hatırlarsanız Gamescom 2017 başlamadan önce Xbox Fransa, kendi YouTube kanalından başka bir Sea of Thieves videosu yayımlamıştı ve bu video saf oynanış videosuydu. Hiçbir planlama yoktu ve oyun ciddi anlamda sıkıcı görünüyordu. Zaten o video da sadece 2 gün içerisinde kaldırıldı. Sebebini tahmin etmek zor olmasa gerek. Çünkü o video, bizce Sea of Thieves oyununun gerçek yüzünü gösterdi.

Red Dead Redemption 2

Rockstar Games ekibi, Red Dead Redemption 2 ve Red Dead Online oyunlarını piyasaya sürdüğü zaman Grand Theft Auto V ve Grand Theft Auto Online yavaş yavaş ölecek. Zaten Red Dead Redemption 2 oyunu da aynı Grand Theft Auto V gibi popüler ve büyük bir oyun olacak. Eğer olmazsa, Rockstar Games alarm verip Grand Theft Auto Online için çılgınlar gibi içerik üretmeye devam edecektir. Ayrıca 2018 sonlarına doğru Red Dead Redemption 2 oyununun PC sürümü de duyurulabilir. Fakat Red Dead Redemption oynamadan Red Dead Redemption 2 oynanır mı PC üzerinde? Bu yüzden Rockstar Games, iki yeni Remastered oyun da duyuruacak: Red Dead Redemption Remastered ve L.A. Noire Remastered.

Anthem

Yeni bir Destiny tarzı oyun olmaya hazırlanan Anthem, EA ve BioWare için Mass Effect: Andromeda ardından bir yükseliş oluşturacak. Destiny serisi ile zaten oyuncular bu tip oyunlara alıştı. Eğer BioWare, E3 2017 gösterdiği gibi bir Anthem oyununu piyasaya sürebilirse, EA ve BioWare için yepyeni bir kapı açılacak. Çünkü bize soracak olursanız, 2018 senesinin en başarılı ve en çok satan oyunlarından bir tanesi Anthem olacak.

Skull and Bones

Ubisoft, For Honor ve Skull and Bones gibi yeni serilerini her sene piyasaya sürerek, Far Cry ve Assassin's Creed oyunları için zaman kazanıyor olabilir. Yani şöyle olacak, Far Cry ve Assassin's Creed serisi, For Honor ve Skull and Bones sayesinde her sene çıkmayacak. Çünkü o iki klasik oyunun boşluğunu Skull and Bones ve For Honor dolduracak. Fakat Ubisoft bu konuda yanlış bir yaklaşım sergiliyor. Aynı For Honor gibi kusursuz bir şekilde tanıtılan Skull and Bones, bizce For Honor ile aynı kaderi paylaşacak ve çıkışından bir süre sonra unutulacak. Çünkü Ubisoft, yeni serileri oluşturma konusunda pek başarılı değil ne yazık ki.

Spider-Man

PlayStation 4 platformuna özel olarak geliştirilen Spider-Man oyunu için Miles Morales ek paketi oluşturulacak ve bizce bu ek pakette Miles Morales karakterinin kontrolünü ele alacağız, tabii ki Spider-Man kostümü içerisinde. Spider-Man için senaryo temelli ek paketlerin geleceğini biliyoruz çünkü Marvel bu konuda çok net açıklamalar yapmıştı. Ekip, Spider-Man çıktıktan sonra da oyunu ek paketler ile desteklemek istiyordu. Oyunun E3 2017 fragmanında da Miles Morales gösterilmişti. Miles Morales bizce oyun içerisinde büyük bir role sahip ve senaryo bittiğinde de, ek paket ile kendisini kontrol edebileceğiz.

Call of Duty: World at War II

2018 senesinde piyasaya sürülecek olan Call of Duty oyunu şu an Treyarch tarafından geliştiriliyor. Treyarch daha önce karşımıza Call of Duty: World at War ile çıkmıştı. Oldukça başarılı bir oyundu bu ve zombi modunun temelini de atmıştı. Geçenlerde Activision ekibinden bir açıklama almıştık ve Activision, geçmiş savaşlar üzerinde 1'den fazla kez oyun yapılabileceğini vurgulamıştı. Bizce 2018 senesinde bu yüzden Call of Duty: World at War II piyasaya sürülecek. 2019 senesinde ne gelir bilmiyoruz fakat 2020 senesinde de Call of Duty: WWII temelli yeni bir Call of Duty görebiliriz.

Detroit: Become Human

Çok büyük merakla beklediğimiz Detroit: Become Human, ne yazık ki tüm dünya tarafından olumlu bir şekilde karşılanmayacak ve ırkçılık yüzünden suçlanacak. Bildiğiniz üzere oyunda insanlar ve androidler arasında geçen bir hikaye anlatılacak. Bu durum çok kolay bir şekilde ırkçılığa dönebilir. Zaten Detroit: Become Human oyununun yönetmeni de bu konuda bir açıklama yapıp, bu tip etiketlerden oldukça korktuğunu belirtmişti. Bizce korktuğu başına gelecek fakat umarım gelmez.

Telltale Games

2018 senesinde The Wolf Among Us: Sezon 2 ve The Walking Dead: Final Sezon ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Telltale Games, 2018 için başka sürprizlerinin olduğunu belirtmişti. Bizce ekip, 2018 içerisinde ana oyun olarak sadece bu iki büyük oyunu piyasaya sürecek. 2018 senesinin ilk yarısında The Wolf Among Us: Sezon 2 olacak, ikinci yarısında ise The Walking Dead: Final Sezon. Fakat Telltale Games, 2018 içerisinde başka mini seriler de çıkarabilir. Mesela, 2018 senesinin ilk yarısında The Wolf Among Us: Sezon 2 devam ediyorken, oyuncuları final sezona hazırlamak için güzel bir The Walking Dead yan oyunu duyurulabilir. Ayrıca bir de James Bond oyunu tahmin ediyoruz. Çünkü ekip daha önce birçok kez bu seriyi ne kadar ok sevdiklerini söylemişti.

Tüm bunların haricinde, 2017 yılında çıkacak olan oyunlar ve 2018 yılında çıkacak olan oyunlar yazılarımıza göz atabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bizleri çok güzel oyunlar bekliyor. Fakat yeni oyunlardan ziyade, daha dar bir yelpazede güzel oyunlar arıyorsanız, en iyi PS4 oyunları yazımıza göz atabilirsiniz. En iyi PlayStation 4 oyunları listemiz uzun geldiyse, sizi en yeni ve en iyi PlayStation 4 oyunu ile tanıştıralım: Uncharted Kayıp Miras inceleme. Eğer hikaye temelli bir oyun yerine, daha hızlı ve daha silahlı bir oyun arıyorsanız, Call of Duty WW2 kapalı beta inceleme yazımıza da göz atabilirsiniz.

Son olarak, kardeş sitemizin GTA Online rehberi: taktik ve ipuçları, hileler, modlar ve oyun hakkında her şey yazısına bakmayı ve bizlerin sosyal medya kanallarını takip etmeyi unutmayınız. Facebook ve Twitter sayfalarımızdan aktif olarak haber paylaşımları yapmaktayız.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.