Avatar
Yazar: Ayberk Yatağan, Editör Yazım tarihi: 12.02.2014

PlayStation 4, şu anda genel satışlarda Xbox One'ın önünde ve analist Wedbush Morgan'ın raporuna göre, bunun 2014 boyunca böyle devam edeceği söyleniyor. Daha kesin söylemek gerekirse, konsollar arasında üç milyon ünitelik bir fark olacak.

xbox-one-vs-ps4

Wedbush Morgan'ın raporu, Michael Pachter ve iş arkadaşları Nick McKay ve Nick Citrin'i de içine alıyor.

Yüce bir kitap, fakat, PS4 satışlarının yıl sonuna kadar 12 milyon üniteye ulaşacağını söylerken, Xbox One'ın 9 milyon, Wii U'nun ise 3 milyonda kalacağını söylüyor. Sony'nin konsolu, 22 Şubat'ta Japonya'da piyasaya çıkacak ve bunu satışlarda büyük bir zıplama olarak görebiliriz.

Rapora göre, Wii U'nun düşük satışları, Nintendo'nun online multiplayer hatasından kaynaklandığı yazarken, PS4'nün olağanüstü bir başarı yakaladığı yazıyor.

Wedbush, Xbox One'ın en yakın rakibiyle arasındaki farkı, fiyatına bağlıyor, ama tabii ki Xbox One'ın da büyük bir iş başardığını belirtiyor.

Wedbush'a göre, global pazarda, yazılımlar, 2014'de $12 milyar, 2015'de $14 milyar ve 2016'da $15 milyar gelir getirecek. Yazılım satışlarının, 2014 ile 2016 arasında Kuzey Amerika ve Avrupa'da %9 artması bekleniyor.

Bizimle kalın..

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.