Avatar
Yazar: Ahmet Can Bayrak, Editör Yazım tarihi: 10.06.2023

Valorant çıktığı günden bu yana oldukça sevilen ve hatta sürekli güncel tutulan bir oyun. Riot Games tıpkı League of Legends'ta olduğu gibi Valorant'ı da yeni karakterler ve kostümler ile oyunu zinde tutmaya çalışıyor. Bu da oyuncu kitlesini kaybetmemesini hatta yeni oyuncuların oynamasına da vesile oluyor. Oyunu yeni oynayacak veya Valorant sistem gereksinimleri konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için değerlendirme yapıp bilgiler paylaşacağız.

Valorant sistem gereksinimleri

Şimdi paylaşacağımız listede, minimum gereksinimleri bulabilirsiniz.

Valorant sistem gereksinimleri (Minimum):

  • İşletim sistemi: Windows 7/8/10 64 Bit
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400
  • Ekran kartı: Intel HD 4000
  • Bellek: 4 GB

 

Valorant sistem gereksinimleri (Önerilen):

Şu anda sizlerle paylaşacağımız listede, önerilen sistem gereksinimleri var.

  • İşletim sistemi: Windows 7/8/10 64 Bit
  • İşlemci: Intel i3-4150
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 730
  • Bellek: 4 GB

 

Valorant sistem gereksinimleri (Yüksek):

  • İşletim sistemi: Windows 7/8/10 64 Bit
  • İşlemci: Intel Core i5-4460 3.2 GHz
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
  • Bellek: 4 GB
  • Not: 144 FPS performansını gözle görülür derecede hissetmek istiyorsanız 120 veya 144 Hz destekleyen bir monitör kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Peki, bu bilgilerle ne yapabiliriz?

Şimdi paylaştığımız Valorant sistem gereksinimleri listesini incelediğimizde oyunun Windows 64 Bit işletim sistemlerini desteklediğini görüyoruz. Aynı zamanda, 32 Bit işletim sistemleriyle uyumlu olmadığını görmekteyiz. Dahası, bellek olarak ise her performans kategorisinde 4 GB bellek yeterli. Yani, bu da oyunun işlemcinin tek çekirdek ve ekran kartının da grafik birimine fazlasıyla önem gösterdiği anlamına gelmekte.

Tabii ki 4 GB üstü ve hatta çift kanal olarak çalışan bellekler oyun performansına pozitif yönde etki edecektir. Şimdi, burada önemli olan oyun yapımcılarının Valorant için oldukça düşük bellek kullanımını tutabilmeleri. Yani, bu durumda yapımcıların önermiş olduğu işlemci ve ekran kartlarının değerlendirmesini yapmak daha doğru olacaktır.

Valorant sistem gereksinimleri listelerinde minimum 30 FPS için yeterli görülen Intel Core 2 Duo E8400 ve Intel HD 4000 ikilisine baktığımızda, oyunun en düşük sistemlerde bile kesinlikle çalışabildiğini görüyoruz. Yani Valorant, düşük sistemler ile oyun oynamak isteyen kullanıcıların gözdesi. Dahası, Core 2 Duo işlemciler çift çekirdeğe sahipler ve çıkış tarihlerinin üzerinden epey geçti. Hatta, HD 4000 grafik birimi de dahili bir grafik birimi ve o da oldukça eski bir teknoloji ürünü.

8 GB RAM Valorant kaldırır mı?

Evet, 8 GB RAM Valorant'ı çalıştırmak için yeterli olur. Ancak performansını etkiler. Valorant, minimum sistem gereksinimleri olarak 4 GB RAM'i önermektedir. Bu nedenle 8 GB RAM bu gereksinimleri karşılamaktadır. Oyun, optimize bir yapıya sahip olduğu için düşük sistem gereksinimlerine sahip birçok oyuncuyla uyumlu çalışır. Ancak, oyunun tam potansiyelini ortaya çıkarmak ve daha pürüzsüz bir deneyim sağlamak için daha fazla RAM avantaj sağlar.

8 GB RAM, oyunun çalışması için yeterli olsa da, ek bileşenlerin (örneğin, işletim sistemi, diğer arka planda çalışan uygulamalar) RAM kullanımı da dikkate alınmalıdır. Eğer sistemde aynı anda birçok uygulama çalışıyorsa veya daha fazla çoklu görev yapılacaksa, 8 GB RAM sınırlı kalır ve oyunun performansını olumsuz etkiler.

Daha iyi bir oyun deneyimi için, sistemdeki RAM miktarını artırmak iyi olur. Özellikle yüksek çözünürlüklerde ve yüksek grafik ayarlarında oynamak isterseniz, 16 GB RAM veya daha fazlası uygun olur. Bu, oyunun daha akıcı çalışmasını sağlar ve sistemde daha fazla çoklu görev yapabilme imkanı verir. Sonuç olarak, 8 GB RAM Valorant'ı çalıştırmak için yeterli. Ancak oyun deneyimi ve performansını iyileştirmek için daha fazla RAM önerilir.

Başka neler söylenir?

Oyunu düşük-orta ayarlarda 60FPS oynayayım diyen oyuncular için Intel i3-4150 denginde ve üstü işlemciler önerilmiş. Yani 4. Nesil Intel işlemciye sahipseniz veya AMD tarafında FX işlemciler kullanıyorsanız bu gereklilikleri sağlıyorsunuz diyebiliriz. Yüksek performans için önerilen işlemcinin orta performans için önerilen işlemciden aşırı güçlü olmadığını görüyoruz.

Valorant sistem gereksinimleri ile de görebileceğiniz bir şey var. Oyundaki aldığınız FPS değerlerinin büyük çoğunluğu ekran kartınız ile ilgilidir. İşlemciniz ekran kartınıza yeterli geldiği sürece fazla performans kaybı yaşamazsınız. GT 730, orta performans için uygun olduğu söyleniyor. GTX serisi olmamasına rağmen 60FPS gibi değerler, oyunun çok yüksek sistem özellikleri gerektirmediğinin bir göstergesi.

Aynı zamanda GTX 1050ti gibi bir ekran kartının, yüksek ayarlarda 144+FPS olması da bunun göstergesi. Tabii, bu FPS değerleri 144Hz monitör ile birlikte oyun deneyimini ve verimi kesinlikle üst seviyelere çıkartıyor. Elbette, 144FPS değerini gözle görülür seviyede hissetmek istiyorsanız 120 veya 144 Hz destekli monitör kullanmalısınız.

Valorant nedir?

Valorant sistem gereksinimleri ile ilgili bilgi verdik ve şimdi de oyundan bahsedelim. Bir takımın saldırdığı ve diğerinin savunduğu 5'e 5 çok oyunculu birinci şahıs nişancı (FPS). Birincil oyun modu olan Ara ve Yok Et, CS:GO'ya çok benzer. Rakip takım bunu engellemeye çalışırken, saldıran takımın amacı bir bomba (spike) yerleştirmek ve patlamasını sağlamaktır. Spike yerleştirilse de yerleştirilmese de, diğer zafer kriterleri yerine getirilmeden önce bir takım elenirse rakip takım kazanacaktır.

Bir maçın her turu 100 saniye sürer ve toplam 25 tur vardır. 13 galibiyete ulaşan ilk takım kazanır. Turun başında o tur için silah ve ekipman satın almak için 30 saniyeniz olacaktır. Bir tur sırasında ölürseniz yeniden doğmak için bir sonraki tura kadar beklemeniz gerekecektir. Bu ana oyun modu için iki tür maç mevcuttur: sıralamalı ve sıralamasız.

Kulağa CS:GO'daki Defuse oyun modu gibi geliyor, ancak Riot yeni bir değişiklik ekledi. Silah satın almanın yanı sıra her turun başında bir Ajan seçeceksiniz. Her Ajan, müttefikleri iyileştirmekten havadan duvar yaratmaya kadar her şeyi yapabilen özel bir beceriye sahiptir. Valorant'ta bir maç kazanmak istiyorsanız muhtemelen iyi bir beceri çeşitliliğine ihtiyacınız olacak. Çünkü Ajanları bir MOBA'ya dayandırıyor. Ancak, bazı yeteneklerin bir turun başlangıcında satın alınması gerektiğini unutmayın.

Spike Rush oyun modu, sonra geldi. Her saldırganın bir sivri uçla silahlandığı ve her oyuncunun her silah ve yeteneğe erişebildiği bu hızlı, yedi raundun en iyisi modunda satın alma turu yoktur.

Riot Games kimdir?

Valorant sistem gereksinimleri listemizden bahsettik, oyundan bahsettik. Şimdi ise, oyunun arkasındaki ekipten kısaca bahsedelim. Mevcut en büyük oyuncu odağına sahip oyunları yaratmak, piyasaya sürmek ve desteklemek için Riot Games 2006 yılında kuruldu. İlk oyunumuz League of Legends, 2009 yılında büyük beğeni toplayarak piyasaya sürüldü. League o zamandan beri dünyanın en popüler bilgisayar oyunu ve esporun patlayıcı büyümesinde önemli bir faktör haline geldi.

Valorant sistem gereksinimleri dışında neler var?

Sitemizde, tabii ki sadece Valorant ile ilgili tek şey bu değil. Aynı zamanda, Valorant şifre değiştirme ile ilgili gerçekten detaylı bir yazımız da var. Bu yazımıza göz gezdirdiğinizde, şifre değiştirme işleminin kesinlikle kolay olduğunu göreceksiniz. Bu sayede, güvensiz hissettiğiniz herhangi bir anda şifre değiştirebilirsiniz.

Ayrıca, sizler için hazırladığımız Valorant nickname nasıl değiştirilir konulu yazıya da bakmanızı tavsiye ederiz. Zira, bu yazımızda da gerçekten detaylı bir şekilde nick değiştirmekten bahsettik. Tıpkı şifreniz gibi, isminizi değiştirmek de çok kolay. Nasıl içinize sinerse, o şekilde ayarlamalar yapabilirsiniz. Bu sayede, dilediğiniz şekilde, içinize sinen, güzel bir nick ile oynamaya devam edersiniz.

Bir de, kesinlikle merak edeceğinizi düşündüğümüz önemli bir ayar daha var sitemizde. Valorant Crosshair ayarlarına göz gezdirerek, en iyi nişangah ayarını yapabilirsiniz. Bu sayede, kendinize en uygun nişangahı ayarlayabilirsiniz. Sonuçta, nişangah oyunun en önemli parçası. Nişangah olmadan, rekabetçi bir FPS oyunu nasıl olur, değil mi? Yazımıza göz gezdirerek, size en uygun nişangahı şimdi ayarlayabilirsiniz. Şimdi, ufaktan Valorant sistem gereksinimleri yazımızı sonlandıralım.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.