Avatar
Yazar: Serkan Mehmedali, Editör Yazım tarihi: 24.12.2016

Analistlere göre sosyal medya devlerinden biri olan Twitter, berbat bir durumda. Durumu o kadar kötü olduğu söyleniyor ki, yapılan araştırmalara göre hisselerinin tanesi $10 bile etmiyor. Medya devi şirketinin bulunduğu durumu doğrularcasına, en üst yöneticisi istifa etmiş durumda. Twitter'ın teknoloji şefi olan Adam Messinger bir süre ara vereceğini açıklarken kendisine başkan yardımcısı Josh McFarland'da istifa ederek eşlik etti. İki çalışan da aynı anda Salı günü resmi istifalarını açıkladılar.

Twitter

Kasım 2016 tarihinde ise operasyon şefi Adam Bain de finansal işlemler şefi olan Anthony Noto'ya yerini bırakmıştı. Fakat medya devi Twitter'ın tek çalışan kaybı yaşadığı yerler bununla sınırlı da değil. Bir yıl içerisinde iş geliştirme, medya ve reklam, medya ortaklığı, insan kaynakları ve mühendislik departmanlarından da lider görevi gören çalışanlarını kaybetmişti.

Twitter, bu hafta salı günü borsayı $17.92 olarak kapatmıştı. Eğer fiyat etiketi $10'ı bulursa, Amerikan teknoloji şirketleri borsasında %44 bir düşüş elde etmiş olur. Lakin böyle bir düşüş bekleniyordu, zira analist Trip Chowdhry, geride bıraktığımız Ekim ayında büyük bir düşüşün olacağı tehlikesinden bahsetmişti. Trip Chowdry bu düşüşlerin bir sebebi olan veri toplama endeksini gösterdi. Toplanan verilerin kesinlikle sağlıklı olmadığı, sayfada düzenlenen anketlerde sürekli olarak Hillary Clinton'ın ABD Başkanı seçileceği yönünde olsa da, Donald Trump'ın kazanması toplanılan verilerin kesinlikle vasat denilecek kadar sağlıksız olduğunu ileri sürdü. Bu sağlıksız verilerin sebebini ise, ankete katılan çok fazla sahte kullanıcının olması ve sahte kullanıcı açmanın çok kolay olmasından söz etti. Trip Chowdhry, "Eğer veri kalitesi kötüyse, reklam hedef kitlesi kötü olur. Hedef kitle kötü olursa, reklamcılar mutsuz olur. Sonuç buraya ulaşırsa, Twitter içerisinde bulunduğu durumdan çıkamaz." diyerek kısaca durumu özetledi.

Twitter

Analiste göre Twitter'ın sorunu bu kadar şiddetli yaşamasının sebebi olarak rekabet faktörünü unutmamamız gerektiğini söylendi. Snapchat, Instagram ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerin kullanıcılar daha sağlıklı sonuçlarını belli ediyor ve insanlara görüş bildirdiği söyleniyor. Anketlerin hafife alınmayacağı, alınırsa rakiplerinden geri düşme ihtimalini de unutmamamız gerektiğini Twitter'dan öğrenmiş oluyoruz. Umarız kendileri bir şekilde bu batağın içerisinden çıkabilirler fakat bu pek de olası gözükmüyor. Batan gemiyi ilk kaptan ve mürettebattakiler terk etmiş diyebiliriz. Çözüm aramak yerine kaçmak mı daha iyi diye soracak olursanız, bireysel düşünce her zaman kaçmakta fayda bulur ama Twitter gibi toplu oluşturulan bir projeyi kaçarak kurtarabileceklerini hiç düşünmüyoruz.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.