Avatar
Yazar: Emrah Subaşı, Editör Yazım tarihi: 08.03.2018

En iyi ihtimalle, önce ödevlerini yap, sonra oyun oynarsın, şeklindeki ebeveyn uyarıları, her iki taraf için boşlukta kalan bir durumdur. Şahsım tarafından da oğluma uygulanan bu sözlü uyarı, çocuk ilk okula yeni başladığı zamanlarda işe yarıyor ama biraz daha büyüdüğünde farklılaşacaktır. Muhtemelen önce oyun oynayayım sonra derslerime bakarım şeklinde değişim gösterecek olan çocuk tavırları için Çin merkezli Tencent şirketi yeni bir uygulama getiriyor. Böylece ders çalış, odanı topla sonra video oyunu oynarsın sözleri yerine çocuklar, yaptıklarının karşılığını oyun oynama sürelerini arttırarak alacaklar.

Tencent, çocuklar ve ebeveynler için video oyunu sözleşmesi getiriyor

Tencent, video oyunu oynama sürelerini çözüme kavuşturuyor.

Çinli video oyunu şirketi, ebeveynlerin ve çocukların video oyunlarını oynama konusundaki anlaşmazlıklarını çözüme kavuşturuyor. Çinli şirket tarafından geliştirilen projeye göre; iki taraf arasında makul oyun oynama sürelerini kararlaştırmalarını sağlayacakları dijital sözleşmelerin sunulması planlanıyor. Tencent şirketinin CEO’su Ma Huateng tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; çocukların video oyunlarını oynama zamanları, yaptıkları etkinliklere göre artabilecek. Bu sözleşme sayesinde çocukların, ev işleri veya belirli ders çalışma puanlarına ulaşarak daha fazla oyun oynama hakkı kazanacaklar. Ayrıca şirketin CEO’suna göre çocuklar, sözleşmeler imzalanırken arkadaşlarından tanıklık etmesini isteyebilecekler.

Açıklama sırasında Ma Huateng; Tencent tarafından geliştirilen video oyunlarının eğitim amacıyla kullanılabileceği de belirtti. Tencent şirketinin CEO’su, çocukların matematik ve fen bilimleri eğitimlerine yardımcı olacak video oyunlar geliştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. 2017 senesinde ebeveynler tarafından bir hayli eleştirilere maruz kalan Çinli oyun şirketinin gelen uyarıları ciddiye aldığı görülüyor. Özellikle Honor of Kings isimli oyunun bağımlılık yapmasıyla ilgili eleştirilerde bulunulmuştu. Çinli video oyun şirketi, bu sıkıntılı duruma karşılık; çocukların video oyunu oynama zamanlarını ve para harcamalarını kısıtlayan uygulamaları hayata geçirmişti.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.