Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 07.07.2017

Sizlere bugün yazdığımız bir haberde, Steam platformunun yenileneceğini belirtmiştik. Bu, oldukça iyi bir haber çünkü platformun ciddi anlamda değişmiş olması gerekiyor. Çok fazla eksiklikler var. Fakat bu eksikliklerin düzeltilmesi için Valve ekibini beklemek zorunda değilsiniz. Çünkü, 3. parti yazılımlar sayesinde, daha güzel ve daha zengin bir Steam deneyimi yaşayabilirsiniz. Bizler de, bu yüzden, bu haberimizde, o yazılımlara değineceğiz. İşte Steam deneyiminizi zenginleştirebilecek 9 yazılım!

Steam

Enhanced Steam

Sizlere ilk tanıtacağımız yazılım, kullandığınız internet tarayıcılarına eklenebiliyor. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Microsoft Edge gibi popüler tarayıcılar için destek veren bu yazılım, platformun Mağaza sayfasına yepyeni özellikler katıyor. Mesela, istek listenizdeki oyunları farklı şekillerde sıralayabiliyorsunuz ama en önemlisi de, bu yazılım, tüm interneti tarıyor ve en ucuz oyunu sizin için arıyor. Mesela, Cities: Skylines alacaksınız Steam üzerinden. Oyunun Mağaza sayfasına girdiniz ve oyunun 30 Dolar olduğunu gördünüz. İşte bu yazılım, o 30 Dolar fiyat etiketinin üzerine, oyunun daha ucuz nerelerde bulunabileceğini sizlere gösteriyor. Bunun örneğini, yukarıdaki görselden de görebilirsiniz.

Steam Inventory Helper

Bu yazılım da, bir önceki yazılım gibi internet tarayıcılarınıza ekleniyor. Bu yazılım sayesinde, onaysız bir şekilde daha hızlı eşya alımı yapabiliyorsunuz, eşyaları beklemeden satabiliyorsunuz, bir önceki yazılımdaki gibi oyunların en ucuz hallerini görebiliyorsunuz, envanterinizdeki eşyaların piyasa fiyatlarını daha rahat görebiliyorsunuz, platformdan gelen bildirimler direkt olarak tarayıcınıza düşüyor ve buna benzer çok işe yarar özelliklere sahip oluyorsunuz. Özellikle platformun Pazar kısmında çok zaman geçiriyorsanız, bu yazılımı hemen edinmeniz gerekiyor.

FairSteam

Platform üzerinden hiç bilmediğiniz bir oyunun sayfasına girdiniz ve gördüğünüz tanıtıcı videolar ve görseller çok hoşunuza gitti. Oyuna girdiniz ve oyunun, o videolar ve görseller ile alakasız olduğunu gördünüz. İşte bu tip durumlardan kaçınabilmek için FairSteam yazılımını, bir önceki yazılımlar gibi tarayıcınıza ekleyebiliyorsunuz. Bu yazılım, oyunların mağaza sayfalarında gerçek oynanış videolarını sizlere gösteriyor. Böylece oyunun neye benzediğini, direkt platform üzerinden görebiliyorsunuz.

What Can We All Play?

Arkadaşlarınızla birlikte, ortak sahip olduğunuz oyunları oynamak istiyorsunuz ama ortak sahip olduğunuz oyunların hepsini bulamıyor musunuz? Şu an tanıttığımız internet sitesi sayesinde, ortak oyunlarını tek bir tık ile bulabiliyorsunuz. Siteye giriyorsunuz, kendi Steam adınızı, arkadaşlarınızın Steam adlarını yazıyorsunuz ve tamama basıyorsunuz. Kısa bir işlem sonunda bu internet sitesi, oraya girmiş olduğunuz kullanıcılar arasında hangi oyunların ortak olduğunu buluyor. Bu işlemden sonra geriye tek bir şey yapmanız gerekiyor: Platforma girmek ve arkadaşlarınız ile o bulduğunuz oyunları, birlikte oynamak!

BnetLauncher

Günümüzde birçok oyun dağıtımcısının, kendisine ait oyun platformu var. Mesela, EA ekibinde Origin, Ubisoft ekibinde uPlay ve Blizzard ekibinde de Battle.net var. İşte şimdi tanıtacağımız BnetLauncher, Valve ekibinin platformuna, Blizzard oyunlarını ekleyecek. Eğer Battle.net üzerinde oyunlara sahipseniz ve oyunlarınızı sadece Valve ekibinin platformu üzerinde toplamak istiyorsanız, Battle.net oyunlarını BnetLauncher sayesinde, ekstra özellikler ile toplayabilirsiniz.

Steam Game Gauntlet

Steam indirimleri sırasında onlarca, belki de yüzlerce oyun satın alıyorsunuzdur. Fakat kısa bir sürede bu kadar oyunu oynamak zor olabiliyor ve bir zaman sonra, hangi oyunları satın aldığınızı unutup, ne oynayacağınızı bilmiyorsunuz. Belki de, az oyununuz vardır ama hangisini oynayacağınızı bilmiyorsunuzdur. İşte şimdi göstereceğimiz internet sitesi, sizin kütüphanenizi tarıyor ve rastgele bir şekilde, size hangi oyunu oynamanız gerektiğini gösteriyor. Oldukça basit, ama kararsız oyuncular için etkili bir internet sitesi.

How Long to Beat?

How Long to Beat? isimli bu site sayesinde, kütüphanenizdeki oyunların ortalama kaç saatte bitirildiğini görebiliyorsunuz. Ayrıca, daha da önemli olarak, bir oyunu satın almadan önce, o oyunun ortalama ne kadar sürede bitirildiğini görebiliyorsunuz. Ayrıca, bu gösterilen saatler detaylandırılabiliyor da. Mesela, yukarıdan görebileceğiniz gibi ana senaryonun ne kadar sürede bittiğini, ekstra modların ne kadar sürede bittiğini ayrı ayrı görebiliyorsunuz. Dediğimiz gibi, bir oyunu satın almadan önce oldukça işinize yarayabilecek bir internet sitesi.

Steam Customiser

Sizlere son sunacağımız eklenti ise, daha çok gözünüze hitap edecek bir yeniliği sunuyor. Bu yazılım sayesinde, çevrim içi bir şekilde, Valve ekibinin platformu için desenler hazırlayıp, hazırladığınız bu desenleri kullanabiliyorsunuz. Ayrıca, başkaları tarafından hazırlanmış olan desenleri de kullanabiliyorsunuz. Bu desenlerin kurulumu, sadece 2 tık ötenizde, yani çok kolay. Dediğimiz gibi, bu desenleri çevrim içi bir ortamda oluşturup, eğer dilerseniz sonrasında çevrim dışı olarak kendinize saklayabiliyorsunuz veya arkadaşlarınız ile paylaşıyorsunuz. Eğer klasik Steam mavisi renginden sıkıldıysanız, bu yazılım tam size göre.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.