Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 01.09.2014

Sacred serilerinin üçüncü oyunu olan Sacred 3, Ascaron Entertainment’ın elinin altında bulunan bir seri iken, Sacred 3’ün duyurulması ile birlikte Deep Silver’a geçmişti. Sacred serilerinin önceki oyunlarına göre çok daha farklı bir tarzda karşımıza çıkan Sacred 3, bakalım bizim değerlendirmemizden kaç puan alabilecek?

1401203489-sacred-3-screen-1

Sade bir ana menü

Sacred 3 bizleri oldukça basit ve sade bir ana menü ile karşılıyor. Bu menü içerisinde oldukça kısıtlı ayarlamalar yapabildiğimiz ayarlar menüsü, oyundaki sinematik sahneleri tekrar izleyebileceğimiz bir galeri bölümü ve ek paketler satın alabileceğimiz bir sekme bulunuyor. Biz bu bölümleri es geçiyoruz ve hemen yeni bir oyun başlatıyoruz.

Karakter seçme kısmında Marak the Safiri Warrior, Vajra the Khukuri Archer, Claire the Seraphim Paladin ve Alithea the Ancarian Lancer sınıfları bulunuyor. Bu sınıflardaki karakterler üzerinde herhangi bir özelleştirme yapamıyor, cinsiyetlerini bile değiştiremiyoruz. Yani Sacred 3, karakter özelleştirmeleri bakımından sınıfta kalıyor.

Sacred 3’te seviye sistemi de bulunuyor ve bu sistem sayesinde yeni yetenekler veya ekipmanlar açabiliyoruz. Oyunda ağır, hafif ve co-op olarak üçe ayrılan üç yetenek bulunuyor. Co-op yeteneklerinden her sınıfta bir adet varken, diğer yeteneklerden de üçer tane bulunuyor. Ayrıca her yeteneğin kendi içerisinde altı adet de özelleştirmesi bulunuyor. Bu özelleştirmeler de yeteneğimizin farklı özelliklerini arttırabiliyor.

Sacred 3 yukarıda bahsettiğimiz savaş sanatları yetenekleri haricinde ikincil yetenekler de bulunduruyor, ki bu ikincil yetenekler de içlerinde ikişer adet olmak üzere, aktif ve pasif olarak ikiye ayrılıyor. Yine kendi içerisinde altı dala ayrılan bu aktif ve pasif yetenekler de bize oldukça zayıf göründü. Bu arada karakter özelleştirmeleri oyunun başında yoktu fakat oyun içerisinde vardır diye merak eden okurlarımıza bir kötü haber daha verelim; çünkü oyun içerisinde de sadece tek bir zırh ve üç farklı silah seçebiliyoruz. Oyun içerisindeki zırhımız hiçbir şekilde değişmezken, birbirine oldukça fazla benzeyen üç farklı silah arasında seçim yapabiliyoruz. Bu arada bu silahlar ve zırh da kendi içlerinde altı farklı dala ayrılabiliyor.

Sacred-3_Shot_05

En azından zengin bir harita!

Sacred 3 ile birlikte tamamen serinin RPG havasından uzaklaşılırken, oyundaki bölüm çeşitliliği bizi memnun etmeye yetiyor. Sacred 3 içerisinde, eğer ikinci bir harita yok ise, 14 ana bölüm ve neredeyse iki katından fazla sayıda ara bölüm bulunuyor. Her haritada farklı bir tema gördüğümüz bu bölümler, grafiksel açıdan göze oldukça hoş geliyor. Ayrıca sinematiklerin de aynı şekilde göze hoş göründüğünü söyleyebiliriz. Eğer dilerseniz bu bölümleri dört kişilik grubunuzla veya çoklu oyuncu modundan seçeceğiniz başka gruplar ile birlikte oynayabiliyorsunuz.

Bir önceki Sacred oyunları ile alakası olmayan Sacred 3, kendi serisinin diğer oyunları ile karşılaştırdığımızda oldukça kötü bir izlenim verse de, farklı bir oyunmuş gibi baktığımızda oldukça güzel bir izlenim bırakıyor. Oynanışın tamamen farklı olduğu, savaş sisteminin oldukça zevkli olduğu ve grafiklerin tatlı olduğu bu oyun, daha önce Sacred serisini oynamamış insanlar için oldukça güzel bir deneyim sunacaktır fakat daha önce Sacred serisini oynamış oyuncular bu oyunu çok fazla sevmeyebilir; çünkü hem RPG öğelerinden uzak, hem de serinin diğer oyunları gibi açık dünya deneyimi sunmuyor.

sacred_3_0003-pc-games

Aslında Sacred 3

Aslında Sacred 3 oldukça kötü bir senaryoya sahip olan ve ses aktörlüğü kötü yapılmış, savaş sahneleri eğlenceli olan fakat çabuk kendinden uzaklaştıran, tatlı fakat bir o kadar da normal seviyede grafiklere sahip olan bir oyun. Serinin diğer oyunlarına göre bizleri açık dünyada serbest bırakmadan, bölüm bölüm oynanışa iten bir yapım. 50 dolarlık fiyat etiketini kesinlikle hak etmeyen Sacred 3’ü konsollarda veya PC platformunda değil de, mobil pazarda görsek aslında güzel bir oyun diyebilirdik.
Eğer arkadaşlarınız ile arada sırada eğlenmek için hızlı bir yapıya sahip olan oyun arıyorsanız, Sacred 3’ü kullanabilirsiniz. Tek başınıza oynamanızı kesinlikle önermiyorum çünkü ortalama bir saat sonra sıkıntıdan bilgisayarınızı veya konsolunuzu kapatıp dışarı çıkma ihtiyacı hissedebilirsiniz.

[inceleme]

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.