Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 16.07.2020

Günümüz telefon satışlarında fiyatlar bu kadar fırlamışken artık çoğu kişi fiyat – performans odaklı telefon arayışına girdi. Performans konusunda iyi olsun, fiyat olarak da uygun bir telefon arayışına girdiğinizde genelde hep benzer özelliklere sahip telefonlar görüyorsunuz. Oppo ise Reno3 modeli ile bu fiyat aralığında kendini öne çıkartmaya çalışıyor. Biz de bu Oppo Reno3 inceleme yazımızda, bu cihazın neler sunduğunu sizlere anlatmaya çalışacağız.

Oppo’nun yeni çıkardığı Oppo Reno3 modelini bu incelememizde detaylıca değineceğiz. Kamera ve video konusunda başarılı bulduğumuz Oppo Reno3’ün yaklaşık olarak 4 bin TL’ye yakın fiyatı bulunuyor. Şık bir tasarıma sahip Oppo Reno3, parmak okuyucusunu ön ekranında barındırıyor. 48 MP kamerası ve cam malzemeden yapılan arka yüzeyde 4 adet kamera lensi dikkatimizi çekiyor.

Oppo Reno3 inceleme

Oppo Reno3 özellikleri nedir?

Oppo Reno3’ün teknik detaylarını inceleyecek olursak Helio P90 işlemci karşımıza çıkıyor. Oppo Reno3’te tercih edilen Helio P90 işlemcisi, günlük kullanımda ve oyun oynarken akıcı bir kullanım sunuyor. 8 çekirdekli bu işlemci de 2.2 GHz’lik performans veriyor. Dual-core 2.2 GHz ARM Cortex-A75 ve Hexa-cora 2.0 GHZ ARM Cortex – A55 yardımcı işlemcilerle destekleniyor.

Grafik işlemcisi olarak da PowerVR GM9446 yer alıyor. LPDDR4x tipinde 8 GB RAM’e sahip Oppo Reno3’de Antunu Benchmark puanı olarak 203.900’lük bir sonuç almış. Telefonun genel kullanımında, uygulamalarda ve oyunlarda iyi bir performans sunuyor. 128 GB’lık hafızayla gelen telefonda hafıza kartı desteği de bulunuyor.

Oppo Reno3 inceleme

Oppo Reno3 tasarımı hakkında ne diyebilirsiniz?

Oppo Reno3’ün tasarımında 6.4 inç boyutunda bir ekran kullanılmış. Sade ve şık bir tasarıma sahip Oppo Reno3’te ön kısımda yalnızca kamera çentiği bulunuyor. Onun dışında tamamen ekran olan ön yüzüyle kaliteli bir görüntü veriyor. 1080x2400 ekran çözünürlüğüyle görüntüler daha net ve canlı duruyor. 60 Hz’lik yenileme hızıyla geçişlerde yeterli bir akıcılık sağlıyor. FHD+ ekran yapısını AMOLED panel ile birleştiren Oppo, ön yüzeye ayrıca parmak okuyucusunu konumlandırmış. Güvenlik konusunda ayrıca ön kameradan da yüz tanıma ile telefonunuzun tuş kilidini açabiliyorsunuz. Kavisli tasarımıyla geçişler daha yumuşak duruyor.

7.9 mm kalınlığında ve 170 gram ağırlığa sahip Oppo Reno3 ele iyi oturuyor ve ağırlık konusunda elimize hafif geldi. Arka tasarımına baktığımızda ise 4 adet lensin yanında flaşı görüyoruz. Sağ alt kısımda ise Oppo logosu yerini almış. Siyah ve mavi renk seçenekleri bulunan Oppo Reno3’ün arka yüzeyi cam malzemeden yapılmış. Kamera lenslerinin sol üstte bulunması da tasarım olarak daha iyi olmuş. Mavi renginin arka tasarımında göze hoş gelen renk oyunları bulunuyor. Gorilla Glass 5 cam ile beraber gelen Oppo Reno3’te sağ kısımda telefon kilidi tuşu yer alırken sol kısımda ise ses açma – kapama tuşları duruyor. Telefonun alt kısmında ise 3.5mm kulaklık girişi, şarj için Type-C teknolojisi ve hoparlör delikleri var.

Oppo Reno3 performansı nasıl?

Oppo Reno3’de işletim sistemi olarak Android 10 yer alıyor. Arabirim olarak da ColorOS 7 yazılımına sahip. 4025 mAh’lık batarya kapasitesiyle uzun süre dayanabiliyor. Normal bir kullanımda bir gün içerisinde şarjın tamamı bitmiyor. VOOC hızlı şarj 3.0 özelliği ile telefonu çok hızlı şekilde şarj edebiliyorsunuz. 20W’lık şarj adaptörüyle gelen Oppo Reno3, neredeyse 1 saatte tam doluma ulaşabiliyor. Gün içerisinde telefonu çok kullananlar için gayet verimli bir performans sunuyor.  8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile donma gibi sorunlarla daha az karşılaşılıyor. 128 GB’lık depolama alanını da microSD kartlarla da genişletebilirsiniz.

Orta segmentteki rakiplerine göre daha hızlı arayüz geçişleri ve uygulama açılış hızlarıyla akıcılığını hissettiriyor. 8 GB RAM olmasının avantajlarından biri de arkaplanda daha fazla uygulamayı çalışır vaziyette tutabiliyor. Bunları yaparken de donma gibi sorunların olmasını engelliyor. ColorOS 7 yazılımıyla birlikte yeni gelen özellikler de mevcut. Çoklu kullanıcı modu ile dosyalarınızı ve verilerinizi güvende tutmak için alan yaratabiliyorsunuz. OSIE Ultra Net Görsel Efekt ile de telefondaki görüntü doygunluğunu ve kontrastını gereken durumlarda arttırıyor. 4025 mAh’lık pil ömrünü uzatmak ve kullanıcının gözünün yorulmasını azaltmak için göz koruma modu da bulunuyor. Bu sayede güç tüketimi de %38 oranda azalıyor.

Oppo Reno3 ses ve oyun performansı ne durumda?

Oppo Reno3 inceleme yazımıza performans konusunu da eklemesek olmazdı. Oyun performansında ise Call of Duty:Mobile oyununda denedik. Oyunu hiç kasmadan sorunsuz bir şekilde oynamamızı sağladı. Herhangi donma veya görüntüde bozulma yaşamadık. Her telefonun oyun oynama esnasında ısındığını biliriz. Oppo Reno3’te bunun rahatsız edici bir seviyede olmadığını da söyleyebiliriz. Oyun oynama esnasında aktif edeceğiniz performans modu sayesinde sizi rahatsız edecek şeylerin engellemesini Oyun Alanı kısmından yapabiliyorsunuz.

Ses performansı konusunda ise mono hoparlör kullanılmış. Standartın üstünde bir ses çıkış gücü var. Oppo Reno3 modelinde maalesef stereo ses bulunmuyor. Hoparlörün kalitesi olarak da odayı dolduracak kadar ses çıkarıyor. Yüksek seslere çıktığında herhangi bir bozulma olmuyor çünkü Oppo’nun ses konusunda yaptığı şeylerden biri ise yüksek çözünürlüklü ses sertifikası özelliğini telefonla birlikte getiriyor. Orta segmentteki diğer modellere göre ses konusunda daha üstün duruyor. Konuşma esnasında ise ahizeden net ve temiz ses alıyorsunuz. Karşı tarafa da sesiniz düzgün bir biçimde gidiyor.

Oppo Reno3 kamera konusunda nasıl?

Kamera konusunda ilk önce aklımıza 4 adet lensi olduğu geliyor. Peki bu 4 adet lens ne işe yarıyor? Hepsini yavaştan tanıtarak başlayalım o zaman. 48 MP ultra-net bir ana kamerası bulunuyor. Bu lense 13 MP telefoto lens eşlik ediyor. Geniş açı modunu aktifleştirdiğinizde ise 8 MP’lik lens devreye giriyor. En alt kısımda ise 2 MP mono lens yer alıyor. Mono lens ile de en küçük detaylara kadar çekim yapabilmenizi sağlıyor. Akıllı kamera özelliği sayesinde ortamın durumunu analiz edip otomatik şekilde mod ayarı yapabiliyor.

5x Hibrid zoom ve 20x Dijital zoom özellikleriyle de daha uzak noktalardaki yerleri en az bozulmayla yakalıyor. Ultra karanlık ve gece modu hem ön kamerada hem de arka kamerada yer alıyor. Bu sayede selfie çekimlerinde veya gece manzara çekimlerinde netliğinizde azalma olmuyor. Ön kamerada yapılan dikkat çekici özelliklerden biri ise 44 MP lense sahip olması. Bu lens sayesinde sadece çekim değil ayrıca telefonunuzun ekran kilidini açmak için yüz tanıma özelliği de yer alıyor.

1080p video çözünürlüğüne sahip ön kamerada 30fps değerinde videolar çekebilirsiniz. Yine ayrıca portre modu da yer alıyor. Arka kamerada video konusunda 2160p video çözünürlüğünde 30 fps maksimum performans veriyor. Ayrıca 60 fps video çekmek isterseniz de 1080p çözünürlükte çekebiliyorsunuz. Video demişken yeni özelliklerden biri ise yavaş çekim modu. Slow-motion adı verilen bu özelliğin yanında Time-lapse video kaydı yapabiliyorsunuz. 16 milyon renk sayısı ile de çekilen fotoğraflar canlı ve net görünüyor.

Oppo Reno3 inceleme

Oppo Reno3 inceleme sonucu

Oppo Reno3 inceleme sonucumuzda, 4000 TL’lik fiyatına göre orta segmentte yer alan Oppo Reno3’ün artı yanlarının daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Kamera ve video kısmındaki iyileştirmeler, hitap ettiği kullanıcı kitlesini de kendine çekmeyi başarabilir. Fiyat-performans odaklı bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Belki tam bir oyun odaklı telefon olmayabilir ancak günlük kullanım için ve hoş tasarımıyla ilgi çekiyor. Kablosuz şarj özelliğinin olmaması gelişen teknolojik yeniliklerin gerisinde kalmış gibi duruyor. Her segmentte telefon çıkartan Oppo, orta segment için ideal bir telefon yapmış. Bu fiyat aralığında ciddi rakipleri bulunuyor. Özelliklerinin yanında şık tasarımıyla tercih edilecek bir telefon olmuş.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.