Oyunculara çok büyük bir hayal kırıklığı yaşatmış olan Mass Effect: Andromeda, Denuvo isimli korsan karşıtı bir sistem ile korunuyordu. 23 Mart 2017 tarihinde piyasaya sürülen bu oyun, birçok büyük yayıncı ile ortak bir yana sahipti. Bu ortak yan ise dediğimiz gibi Denuvo idi. Peki, bu çok konuşulan korsan karşıtı teknoloji, bahsettiğimiz oyunu ne kadar koruyabildi? Sadece on gün. Bundan daha önce benzer bir durumu Resident Evil 7 ile de yaşamıştık ve Resident Evil 7 sadece 5 günde kırılmıştı. Oyunlar, korsana yenik düştükten sonra genelde korumaları, bir güncelleme ile kaldırılıyor. Resident Evil 7 üzerinden hala bu koruma kaldırılmamış olsa bile, Mass Effect: Andromeda için gelecek güncellemeler bu korumayı kaldırılabilir.
Mass Effect: Andromeda her ne kadar Denuvo kullanıyor olsa da, Denuvo teknolojisinin eski sürümü mü kullanılıyor, yoksa yeni sürümü mü kullanılıyor, şu an bilemiyoruz. Çünkü daha önce Denuvo ekibi, anti korsan teknolojilerini güncelleyeceklerini söylemişti ve ardından Sniper: Ghost Warrior 3 geliştiricileri de bu sistemin yeni sürümünü kullanacaklarını belirtmişti. Bakalım Sniper: Ghost Warrior 3 ile de aynı korsan sorunları yaşanacak mı? Merakla bekliyor olacağız.
Tüm bunların haricinde, 2017 yılında çıkacak oyunlar listemize, Mass Effect: Andromeda inceleme yazımıza veya Halo Wars 2 inceleme yazımıza göz atabilirsiniz. Tabii bir de Red Dead Redemption 2 çıkış tarihi, PC sürümü, haberleri ve diğer her şey yazımıza da göz atmayı sakın unutmayın. Oldukça işe yarar bilgiler var oyun hakkında.