Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 20.10.2020

Teknoloji dünyasının bilindik isimlerinden biri olan Logitech, retro fare modeli olan G502’yi yeniledi. Yenilenmiş halinde daha yeni teknolojilerin yanında hafifletilmiş kasası dikkat çekiyor. Logitech G502’nin bir sonraki versiyonu olan G502 Lightspeed ile kablo derdinden kurtuluyorsunuz. Kablosuz fareler kategorisine giren G502 Lightspeed, kablolu farelerle kapışacak bir seviyede gibi duruyor. Logitech G502 Lightspeed inceleme yazımda da, neden bu seviyede olduğundan kapsamlı bir şekilde bahsedeceğim.

8 adet programlanabilir tuşları sayesinde günlük kullanımda hayatınızı kolaylaştırıyor. Eski versiyonunu kullanmış olanlar bilirler ki ağır bir yapısı bulunuyordu. Logitech’te G502’nin kasasında yaptığı dokunuşlarla 114 grama kadar ağırlığını azaltmış. Kullanım esnasında elimizi yormadığı gibi kutusundan çıkan ek ağırlıklarla da ekleme yapabiliyorsunuz. Powerplay teknolojisini destekleyen G502 Lightspeed, ister kullanın ister kullanmayın her zaman kendisini şarj edebiliyor. Powerplay nedir diyecekseniz ise bu teknoloji ile Logitech’in özel mousepad’lerinde arenizi üstünde kullandığınızda kablosuz şekilde şarj edebiliyor. Normal bir mousepad’e sahipseniz de aydınlatmaları açık şekilde 48 saat, kapalı halde de 60 saate kadar batarya ömrü bulunuyor.

Logitech G502 Lightspeed inceleme

Logitech G502 Lightspeed tasarımı nasıl?

Logitech G502’yi elimize aldığımızda tüm parmakların oturduğu bir tasarım görüyoruz. Birden çok programlanabilir tuşlara rahatça erişebilir olması ergonomik bir tasarıma yer verildiğini gösteriyor. Sağ el kullanan oyuncular için daha uygun olan G502 Lightspeed’in sol tarafında anlık olarak DPI hızını görebileceğiniz bir tuş yer alıyor. Onun üstünde yine G4 ve G5 diye numaralandırılan tuşlar yer alırken  G7 ve G8 şeklinde sol klik tuşunun yanında karşımıza çıkıyor. Farenin orta kısmında şarj durumunu görebileceğimiz bir tuş alıyor. Bu sayede üstündeki RGB aydınlatmadan yüzde kaç şarjının kaldığını görebiliyoruz. Toplamda 8 adet programlanabilir tuş sunuluyor.

Her iki tarafında da kayganlık hissini azaltıp sürtünmeyi arttırmak için üçgen şeklinde tasarımlar parmağımıza hissettiriyor. Ufak bir adaptörünün bulunmasının yanında bağlantıyı sağlayan USB vericisini farenin içinde de muhafaza edebiliyorsunuz. Bu bölüme kutunun içeriğinden çıkan ağırlıklar ile de takviye yapılabiliyor. Çok fazla tuş bulunması alışana kadar sizi rahatsız etse de bir süre sonra işlevsel olarak günlük kullanımda faydası görülüyor. İlk kullanımlarda birçok kez sol klik yerine makro tuşlarına, sağ başparmak ile DPI gösterge tuşuna gibi hatalı tıklamalar olabiliyor. Ön kısmında bir adet şarj yuvası yer alıyor. Hafifletilmiş kasası sayesinde eskisine nazaran çok rahat bir kullanım sunuyor.

75 mm genişlik, 132 mm yükseklik ve 40 mm derinliğe sahip olan Logitech G502 Lightspeed, 114 gram ağırlığı bulunuyor. Farem ağır olsun diyenler için de ayrıyeten sökülebilir tabana yer verilmiş. Bu bölmeye de ağırlık yerleştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak toplamda 16 grama kadar ağırlık eklenmiş oluyor. Üst kısmında Logitech’in G sembolü konumlandırılmış ve RGB aydınlatma desteği verilmiş. Tasarım olarak sade gibi dursa da agresif bir görünüme sahip. Köşeli yapısı hem alttan görünümünde hem de üstten bakışta kendini gösteriyor. Lightsync özelliğini destekleyen G502 Lightspeed, G Hub uygulaması üzerinden birçok kişiselleştirme olanağı veriyor.

Renk seçenekleri, aydınlatma stilleri, 5 kademeli DPI ayarı ve makro tuş görevleri G Hub programından ayarlanabiliyor. Alışılageldik Logitech malzemesinin kullanıldığını görüyoruz. Sağlamlık hissinin yanı sıra uzun süre dayanıklı sağ ve sol tuşların bulunması daha ilgi çekici hale getiriyor. İşlevsel olup verimli bir performans sunan Logitech G502 Lightspeed, alt kısmında da bölgesel şekilde fare pedleri yerleştirmiş.

Logitech G502 Lightspeed inceleme

Logitech G502 Lightspeed özellikleri nedir?

Logitech G502 Lightspeed’in özelliklerine baktığımızda ise sensör olarak Hero 16K kullanılmış. 400 IPS izleme hızı sunan G502 Lightspeed, 40 G hızlanma değerine sahip. 16.000 DPI’a kadar hassasiyet ayarlanabilen farede 5 kademeli DPI ayarı kaydedebilirsiniz. Yerleşik belleği sayesinde kaydettiğiniz özelleştirmeler birden fazla profil şeklinde seçilebiliyor. G Hub uygulamasından yapılan kişiselleştirmelerde farenizle alakalı tüm detaylara erişebiliyorsunuz. 8 adet makro tuşunun programlanabilir olması da oyunlarda kolaylık sağlıyor.

Lightsync destekli G502 Lightspeed, aydınlatmalar açık olduğunda 48 saate kadar şarj süresi sunuyor. Aydınlatmalar kapalı olduğunda ise bu süre 60 saate kadar çıkıyor. Powerplay teknolojisine sahip mousepad kullanıyorsanız da neredeyse sonsuz bir batarya ömrü sunuluyor. Lightspeed kablosuz teknolojisi sayesinde 1 ms raporlama hızı ile gecikme sorununu ortadan kaldırıyor. Kablolu farelerle boy ölçüşebilecek seviyede olan G502 Lightspeed, performans faresi olarak kendisini gösteriyor. Odanızın birçok yerinde rahatça kullanabildiğiniz fare ile kopma sorunu yaşamıyorsunuz.

Logitech G502 Lightspeed inceleme

Logitech G502 Lightspeed performansı nasıl?

Logitech G502 Lightspeed kablosuz faresini birçok oyunda test ettik. FPS için Valorant oyununda tercih ederken, Moba oyun olarak da League of Legends’da kullandık. Valorant’ı oynarken verdiği tepki son derece iyiydi. Elinizin alıştığı ağırlıkta ve DPI ayarında oynadığınızda akıcı bir oyun geçirdiğinizi söyleyebilirim. Sade tasarımlı fare kullanmaya alışık olan oyuncular biraz zorlanabilir çünkü sol tarafta bulunan makro tuşlara yanlışlıkla basabiliyorsunuz.

League of Legends oyununda ise daha ağır bir şekilde yüksek DPI’da kullanmayı tercih ettim. Bu sayede hızlı tepkilerde fareyi daha az oynatarak stabil bir performans aldım. Harita kontrolü ve yetenek atışlarında birçok faydasını görürken Hero 16K sensörü ile doğru hamleleri yapmanız kolaylaşıyor. Logitech ailesinden ekleyebileceğiniz bir klavyeyle oyun zevkinizi arttırabilir ve aydınlatma konusunda uyumlu bir görüntü elde edebilirsiniz.

Logitech G502 Lightspeed inceleme

Logitech G502 Lightspeed inceleme sonucu nedir?

Geldik Logitech G502 Lightspeed inceleme sonuç kısmına. Logitech G502 Lightspeed’i genel kullanımımıza göre yorumlayacak olursam da işlevselliğinin yanında performans faresi olarak dikkatimizi çekti. Kablosuz fareler sınıfında kendisini üst sıralara gelmeyi hedeflemiş gibi duruyor. Fiyat konusunda biraz yüksek gibi duruyor. Fareye alıştıktan sonra çok hoşunuza gideceğini söyleyebilirim. Hafifletilmiş olması da daha fazla müşteri çekeceğini gösteriyor.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.