League of Legends Rehberi – Bölüm 3

League of Legends Rehberi – Bölüm 3

Ben Fate; Twisted Fate.

Merhaba LeaderGamer takipçileri, ben Eser Otman ve bugün Efsaneler Ligi Rehberi’nin 3. Kısmı ile karşınızdayım. Bir önceki rehberimizde oyunu taşıyan 2 rolden biri lan saldırı gücü taşıyıcısını (ADC)’yi anlatmıştım. Bu günkü konumuz ise diğer taşıyıcı rol olan ve oyun içinde genellik orta koridorda gördüğümüz yetenek gücü taşıyıcısını (APC) anlatacağım.

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

lol_apcBir önceki yazımda da bahsettiğim gibi yalnızca apc’yi anlatıyor olmam diğer rollerde oynayan oyuncuların okumasına engel değildir ki genellikle yazı içerisinde her oyuncunun yapması gereken şeylerden de bahsediyorum.

Oyunun her aşamasında bir apc’nin farklı görevler üstlenmektedir. Çünkü orta koridorda ki varlığımız haritayı yönetmemize olanak sağlamaktadır. Kendi deneyimlerimden faydalanarak söyleyebilirim ki eğer orta koridorda üstünlüğü kaybederseniz oyunun son derece “zor” olacağını da bilmelisiniz.

Koridorda varlığınızı gösterememek oyunda en çok APC’yi etkilemektedir. Bu durum aşağıdaki sonuçları doğurmaktadır.

1)  Seviye olarak geri kalmak: APC’ler ADC’lere göre normal saldırı değil, yetenekleri ile hasar vururlar. APC’ler sadece normal saldırı ile bir tank karakterin canını yüzde oranında bide düşürmeyi başaramaz. Hasar için yeteneklerinize ihtiyacınız var ve sizden seviye olarak daha üstün, yani yetenekleri daha güçlü, bir rakip ile kapışmak istemezsiniz.

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

2) Altın olarak geri kalmak: Gelişim için gerekli olan tek şey altın. Eğer paranız yoksa eşyanızda yok demektir ve bu sizi etkisiz eleman yapar. Zaten normal saldırılarınız bir işe yaramazken böyle bir durumda yeteneklerinizde bir işe yaramaz. Çünkü hasarınız oldukça düşük kalır.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.