League of Legends Rehberi – Bölüm 2

League of Legends Rehberi – Bölüm 2

Saldırı gücü, League of Legends'ta bizim olsun!

Merhaba değerli LeaderGamer okurları, ben Eser Otman ve Efsaneler Ligi Rehberi’nin devamı ile karşınızdayım. Bugün sizlere oyunun 2 taşıyıcı rolünden biri olan saldırı gücü taşıyıcısını, genel adı ile ADC’yi (Attack Damage Cary) anlatacağım.

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

adc_line_up1-624x300ADC anlatacağım diye sadece ADC oynamak isteyenlerin değil herkesin okumasında fayda var çünkü tekli/çiftli sırada hangi rolün denk geleceği hiç belli olmuyor.

Her şeyden önce bilinmesi gereken bazı temel şeyleri söylemekte fayda görüyorum.

Önceki yazımda oyunun 3 safhadan oluştuğunu anlatmıştım. Erken safha, orta safha ve geç safha. Oyunun be her aşamasında bütün herkesin belli görevleri vardır. Elbette ki bu görevler takımınızın kompozisyonuna göre değişiklik gösterir. Oldukça farklı kompozisyonlar mevcut ancak ben başından beri en temel olanı anlatıyorum, aynen o şekilde de gideceğim. Takım kompozisyonlarına daha sonra giriş yapacağım.

Şimdi sırası ile bu safhaları ele alalım.

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

Erken safha

Oyunun safhasında yapılacak yapılacak şeyler son derece basit. Olabildiğince çok koridorda kalarak minyon kesmek, bir açık bulunabilirse birini öldürmek ve kesinlikle ölmemek. Eğer oyunun bu safhasında ölürseniz oyun aşağı yukarı bitti demektir. Özellikle de ADC iseniz. Ölüp, tekrar doğup, koridorda yerinizi alıncaya kadar karşı taraf size 2 seviye fark atmış olur ve eğer akıllı biri ise de sizi minyonlara yaklaştırmayarak deneyim kazanmanızı engelleri ve tam anlamı ile koridoru sizin için bitirir. Bu durum her koridor için geçerlidir. Eğer ölmeden orta safhaya yolunuzu açabilirseniz bu süre içerisinde ise kalan tek şeyi yapacaksınız: Minyon kesmek. Burada bahsettiğim minyonlara sürekli vurmak koridoru ittirmek değil. Eğer böyle yaparsanız oyun yine sizin için oldukça zor bir hâl almaya başlar. Sadece son vuruş.

Twisted.Fate.full.1325156Orta safha

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

Bu safhada artık herkesin ultisi açılmış, bazı temel eşyalar alınmış, totemler koyulmuş olduğundan yapılacak bir iki şey var. Genel hedefler. Bunlar turretler ve ejderha oluyor. Evet, Baron Nashor da bir genel hedef ama sizi kimse rahatsız etmeden 5 kişi bile Baron’u öldürmeye çalışsanız, inanın 5’iniz de ölürsünüz. O yüzden hiç denemeyin. Ejderha peşinde koşarken ise belki de ilk takım savaşı bu safhada görülebilir. Elbette bu takımın kararı, diğer takım ejderhayı keserken siz ejderhaya karşılık bir turret alma girişiminde bulunabilirsiniz.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.