League of Legends Rehberi – Bölüm 1

League of Legends Rehberi – Bölüm 1

Minyonlarımı kesme lütfen artık!

Merhabalar değerli LeaderGamer okurları! Ben Eser Otman ve LeaderGamer’da yepyeni bir yazı dizisi ile karşınızdayım. Bu yazı dizisinde sizlere League of Legends’ta nasıl yüksek seviyelere ulaşabileceğiniz konusunda sizlere yardım edeceğim.

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

Latest-beautiful-wallpapers-of-League-of-Legends-01League of Legends bir MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) oyunudur. Her ne kadar bu türün kralıdır diye bahsedemesek de, oyunun popülerliği ve oyuncu kitlesinin çokluğu oldukça yüksek ve yükselmeye de devam ediyor. Türkiye sunucuları açılalı çok olmadı ve şimdi de Rusya ve Latin Amerika sunucuları açılmakta.

Oyun oldukça geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmakta ve elbette bu kitle içerisinde, maksimum seviyeye ulaşmış olmasına rağmen, ne yapacağını tam bilmeyen; stratejilerden, eşyalardan, şampiyonların yeteneklerinden, oyun içi ulaşılması gereken hedeflerden vb. bihâber insanlar ile karşılaşmamış, dünyada bir tane bile oyuncu sanmıyorum. İşte bu noktada ben, sizlere bu oyun içindeki yapılması gereken şeyleri tek tek anlatacağım.

Direk olarak profesyonel taktiklere girmek saçma olduğu için, işin en temelinden başlamakta fayda olduğunu düşünüyorum.

League of Legends’ta, toplamda 4 tane harita var ancak ben en çok oynanılan Sihirdar Vadisi’ni anlatacağım. Her şeyden önce harita ile başlayalım.

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

summonersrifteditedHaritamız 3 koridor ve orman içi yollara sahip bir bölge. Oyunun 1:30 saniyesinde bu 3 koridora minyonlar gönderilir, 1:40’da küçük orman canavarları ve son olarak 1:55’te güçlendirici etkiye sahip büyük orman canavarları belirir. 2:30’da ejderha, 15:00’da Baron Nashor çıkmaktadır. Orman canavarları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi “ormancı” rolünü anlatırken detaylı bir şekilde bahsedeceğim. Ayrıca, oyunun 35. dakikasına kadar her üç minyon dalgasında bir, topçu bir minyon çıkmaktadır. Bu minyona kuşatma minyonu denir ve kulelerden %50 daha az hasar alır. 35. dakikadan sonra ise bu topçu minyon her iki minyon dalgasında bir çıkar. Son olarak ise her 3 koridorun kendisine ait bir inhibitörü vardır. Eğer bu inhibitör yok edilirse, yalnızca o koridor için süper minyonlar üretilmeye başlanılır. Bu minyonlar kuşatma minyonları ile aynı özelliğe sahiptir ancak sahip oldukları can çok fazladır.

Minyonlar, seviye atlamanın ve para kazanmanın anahtarı yaratıklardır. Bu minyonlardan para ve deneyim kazanabilmek için son vuruşu yapmanız, oyunun erken safhası için belki de en önemli şeydir. Erken safhadaki(Oyun 3 safhadan oluşmakta. Onu da dataylı olarak anlatacağım) bu son vuruşları yapma işine “minyon farmlamak” denir. Minyonlara sürekli vurmanız, ancak son vuruşu kaçırmanız, efor kaybından başka bir şey değildir.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.