Laboratuvar ürünü etler, 2018 yılının sonunda sofralarımızda olabilir

Laboratuvar ürünü etler, 2018 yılının sonunda sofralarımızda olabilir

Laboratuvar ürünü etleri denemeye hazır mısınız?

Bundan bir süre önce, sayfamızda laboratuvar üretimi etlerden bahsetmiştik. Nasıl üretildikleri, ne şartlarda bulundukları ve daha birçok detayı dile getirmiştik. Eğer o haberimiz sizi heyecanlandırmayı başardıysa, bu haberimiz ilaç gibi gelecek demektir. Laboratuvar ürünü etler, 2018 yılı sonunda piyasaya sürülebilir. Henüz kesin değil, fakat sadece bir ihtimal. Daha önce yapmış olduğumuz haberde, birkaç yıl sonrasından bahsetmiştik, fakat birtakım sebeplerle, bu tarih daha erkene alınabilir.

Laboratuvar ürünü etler, 2018 yılının sonunda sofralarımızda olabilir

Laboratuvar ürünü etler yakında marketlere düşebilir.

2017 yılı içerisinde yapılan bir araştırmaya göre, insanların en az 3’te 1’i, haberimizin konuğu olan etleri denemek istiyor. 2014 yılında ise, bu etleri denemek isteyen insanların oranı %20 civarındaydı. Haberimizin asıl konusu olan, laboratuvar ürünü etlerin 2018 yılının sonlarında sofralarımıza gelmesi konusu ise, JUST isimli et üreten bir şirketin CEO koltuğunda oturan Josh Tetrick’ten çıktı. Josh Tetrick’in söylediklerine göre, tavuk nuggetlar, sosisler ve kaz ciğerleri, Amerika ve Asya’daki pazarlara, 2018 yılının sonlarında çıkabilir.

Fakat, ne yazık ki et üreticileri, topluluğun yeni ürün deneme korkusunu aşmak zorunda. Josh Tetrick, et üreten firmaların, laboratuvar üretimi etler konusunda dikkatli olması gerektiğini, üretilen etlerin orijinalleri ile aynı veya daha iyi bir tada sahip olması gerektiğini dile getirdi. Et tüketimi bu kadar yüksekken, laboratuvar üretimi etler, kesimevlerinin et yetiştirmesi konusunda büyük bir yardımcı olacaktır. Bakalım, 2018 yılının sonunda neler göreceğiz? Peki, siz bu etlerden faydalanır mıydınız?

Yorumlar (0)

Bir Cevap Yazın