Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 31.03.2023

Oyunu baştan sona oynamak gerçekten çok zamanımı aldı. Fakat, sonunda oyunu bitirebildim. Artık gönül rahatlığıyla Hogwarts Legacy inceleme yazısıyla karşınıza çıkabilirim. Bitireceğim diye gerçekten yırtındım, bir yerden sonra. Çünkü, ana hikayeden çok yan görevlere dalıp gitmişken buldum kendimi çok kez. Bir anda Merlin Trials ve benzeri yan etkinlikleri kovalarken aklım başıma gelip duruyordu. Kendimi durdurmalı mıydım? Kesinlikle. Fakat başarabildim mi? Hayır çünkü cidden süpürgeye ve Thestral'a atlayıp gezmek efsane keyifli. Hepsinden bahsedeceğim. Şimdi, heyecanımı bir kenara bırakıp, adım adım oyundan bahsetmek istiyorum.

Hogwarts Legacy inceleme

Hogwarts Legacy hikayesi

Hogwarts Legacy'de iki paralel olay örgüsü vardır. İlki, eski bir büyülü soydan gelen atalarının aile sırlarını keşfederken karakterinizin kişisel gelişimini anlatıyor. Bu görevlerde, Profesör Fig ve ben, ünlü aile ve üyelerinin kullanacağı tehlikeli güç hakkında daha fazla bilgi almak için birlikte çalışacağız. Belli ki Harry ve Dumbledore'un bizim için çıktıkları Hortkuluk avını yeniden canlandırmak istiyorlar.

İkinci, daha evrenselolan olay örgüsü ise bir goblin ayaklanması ile ilgili. Kötü insan büyücülerin goblinlere yardım etme motivasyonunu anlatının ilerleyen bölümlerine kadar bilmiyorsunuz. Çok sayıda goblin rakiple savaşacaksınız ve goblin inlerini temizlemek açık dünya keşif zamanınızın çoğunu alacak. Yani, Hogwarts Legacy inceleme yazımda hikayeyi özetleyecek olursam, bu şekilde özetlerim sanırım. Zira, spoiler da vermek istemiyorum. Sonuçta, gerçekten efsane bir yapım. Eminim ki, herkes bir şekilde oynamak isteyecektir. Tadını kaçırmamak lazım.

Hogwarts Legacy inceleme

Hogwarts Legacy oynanış

Hikayeden özet bir şekilde bahsettiğimize göre, asıl mevzuya geçebiliriz demektir. Kollarımı sıvamam gerekecek çünkü Hogwarts Legacy inceleme yazımın kesinlikle zor olacağını düşündüğüm kısmı tam olarak burası. Bunun sebebi ise, oyunun cidden çok kapsamlı olması. Neredeyse her telden bir şeyler var. Şimdi, elimden geldiğince hepsinden bahsedeceğim.

Savaş sistemi konusunda ne söyleyebilirsiniz?

Önce, savaş sisteminden bahsetmek istiyorum. Standart olarak, dümdüz vurduğumuz bir hareketimiz var. Sol fare tıkları ile saldırı yapıyorsunuz. Ancak, oyunda ilerledikçe başka büyüler de açılıyor. Hatta, sitemizde tüm büyüleri listelediğimiz de bir yazımız var. Cidden çok fazla büyü var. Bu yüzden, kendinize göre bir büyü seti yapmanızda fayda olacaktır. Fakat, benim tavsiyemi soracak olursanız, savaş esnasında her renkten birer tane olmasını tavsiye ederim. Çünkü, düşmanlarınız kalkan da açıyor. Bu kalkanları kırmak için de, o kalkana uygun büyüyü kullanmanız gerekiyor. Örnek olarak kırmızı bir kalkansa, saldırı büyüsü kullanmak gerekli. Buna göre seçim yaparsanız, çok daha rahat edeceğinize eminim.

Savaş esnasında düşmanlarınız size saldırırken savunma şansınız olduğundan da bahsetmek istiyorum. Düşmanlar size saldırırken, PC'deyseniz Q tuşuna basarak bir kalkan oluşturabilirsiniz. Sonrasında ise, doğru bir zamanlama yaptıysanız, basılı tutmaya devam edin. Bu sayede, Stupefy büyüsünü kullanıyorsunuz ve düşmanlarınız sersemliyor. Ayrıca, R tuşuna basarak da Revelio büyüsünü kullanıyorsunuz. Bu da, etrafınızdaki ilgi çeken eşyaları ve yerleri gösteriyor. Bu sayede, sandıkları, sayfaları ve diğer önemli şeyleri görebilirsiniz.

Hogwarts Legacy inceleme yazımda savaş sistemi konusunda bir şeyden daha bahsetmek istiyorum. Ancient Magic olarak geçen bir gücümüz var. Bu güç sayesinde, savaş esnasında etraftaki nesneleri düşmanlara atabiliyoruz. Bu sayede, onların kalkanını kırıyor ve rahatlıyoruz. Ayrıca, X tuşuna basarak da düşmanlara cidden aşırı derecede fazla hasar verebiliyorsunuz. Hatta, birçok düşmanı tekte devirme şansınız da oluyor. Fakat, bunu kullanmak için de güç toplamanız gerekiyor. Plansız, rastgele kullanmanızı tavsiye etmem.

Yetenekler nasıl?

Hogwarts Legacy inceleme yazımda büyülerden bahsediyorken, bir de yeteneklerden bahsedeyim. Oyunda, 40'tan fazla çeşit yetenek var. Fakat, ne yazık ki en fazla 35 tanesini açma şansınız var. Çünkü, oyunda seviye sınırı 40 ve 5. seviye sonrasında bir görevi tamamlarsanız yetenekler açılıyor. Dahası, oyunun ilerleyen aşamalarında yeteneklerinizi sıfırlama şansınız da yok. Bu yüzden dikkatli olmanız gerekiyor. Büyülerden bahsederken bu konuya değinme sebebime gelelim. Yetenekler arasında, daha fazla büyü slotu açabileceğiniz yetenekler de var. Normalde 4 adet yeteneği aynı anda kullanabiliyorsunuz. Tabii, savaş esnasında bunları değiştirme şansınız var. Ancak, uğraşmak istemiyorsanız, yeteneklerden hazır 4 yetenek slotu da açabilirsiniz. Bu sayede, hızlı bir geçiş yaparak, daha verimli savaşabilirsiniz.

Elbette, yeteneklerle yapabileceğiniz şeyler bu kadardan ibaret değil. İksirlerinizi ve savaş esnasında kullanabileceğiniz eşyaları da güçlendirme şansınız var. İksirler başta gereksiz gibi gelse de, büyük savaşlarda büyük önem taşıyorlar. Ayrıca, kesinlikle gizlilik tarafına da bakmanızı tavsiye ederim. Çünkü, savaş esnasında daha fazla düşman çıkabiliyor. Buna engel olmak isterseniz, ilk başta orada olan düşman ekibini gizlice devirmeniz gerekiyor. Bunun için de, gizlilik yetenekleri var. Benim en çok faydalı olarak gördüğüm yetenekler bunlar oldu.

Hogwarts Legacy inceleme yazımda altını çizmek istediğim bir başka yetenek kısmı da var. Karanlık Sanatlar büyüleri. Buradaki yetenekler, savaş esnasındaki gücünüze güç katacaktır. Fakat, genel olarak pek kullanmadığınız yeteneklere puan vermenizi tavsiye etmem. Ayrıca, son birkaç puanınızı da saklamanızı tavsiye ederim. Tabii, 3 affedilmez laneti kullanmak isterseniz bunu yapın. Çünkü, özellikle Avada Kedavra oyunun çok sonrasında açılıyor. Tabii, tahmin edebileceğiniz üzere, aşırı güçlü olmanıza yardımcı oluyor bu büyüler. Dahası, kalkanları da, hangi kalkan olursa olsun, kırıp geçen büyüler bunlar.

Açık dünya nasıl?

Bildiğiniz gibi, Hogwarts Legacy açık dünya bir oyun. Bu yüzden, bir de dünyasından bahsetmek gerek. Açıkçası, bu konuya nereden gireyim, nereden başlayayım bilemiyorum. Bir ucundan tutarsam kesinlikle devamı gelecektir. Dünyası, aşırı derecede fazla büyük diyemem. Fakat, kesinlikle büyük. Özellikle de, süpürgenizle veya Hippogriff (ya da elinizde varsa Thestral) ile uçarken, büyük olduğunu fark ediyorsunuz. Ancak haritanın sınırları konusunda daha yaratıcı çözümler beklerdim. Çünkü, keşfetmeye çıktığımda ve haritanın sınırına geldiğimde, büyülü bir duvar ilerlememi engelledi. Tamam, olaylara ve dünyaya göre mantıklı. Ancak, The Legend of Zelda Breath of the Wild'da olduğu gibi, en azından sonu olmayan bir dünya hissi vermelerini tercih ederdim. Bir problem değil bu tabii fakat insan arıyor işte.

Evet, Hogwarts Legacy inceleme yazımın daha önceki kısımlarında da belirttiğim üzere, süpürgeniz var. Hatta, Hippogriff veya Thestral de var. Bunlarla oyunun dünyasında serbestçe gezmeniz mümkün. Tabii, bunlar oyunda ilerledikçe açılıyor. Süpürge yine başlarda geliyor ama Hippogriff için biraz daha ilerlemeniz gerekiyor. Oyunun açık dünyasında daha hızlı gezmek isterseniz, süpürgenizi geliştirmeniz gerekiyor. Bunun için de, yine oyunda ilerlemeniz ve birtakım yan görevler yapmanız gerekiyor. Zaten, oyun neredeyse her şeyi yan görevlerle açmamızı istiyor. Oyunun neredeyse her aşamasında yeni bir şeyler açılıyor. Hatta, oyun bitince dahi açılan şeyler var. Neyse, konu kaynamasın. Bundan da bahsederiz elbet.

Oyunun açık dünyası cidden fazlasıyla dolu. İlerlediğiniz her köşede yapacak bir şeyler çıkıyor. Merlin Trials bulmacaları mı dersiniz, hazine sandığı gizli zindanlar mı dersiniz, dolu dolu var oyunda. Tabii, her bulmaca ve etkinlik ne yazık ki oyuna başlar başlamaz çözülmüyor. Yetenek açmanız gerekiyor. Yeni yetenekler demek, yeni bulmacalar demek. Merlin Trials cidden önemli bir etkinlik. Çünkü, envanter kapasitenizi yükseltmenize yardımcı oluyor. Bu etkinlikleri tamamladıkça, "Challenge" adındaki görevlerden yapıyorsunuz. Bu görevler bittikçe de yeni özellikler elde ediyorsunuz. Challenge görevlerinden şimdi bahsedelim. Sonra, açık dünyaya devam edelim.

Hogwarts Legacy inceleme

Challenge görevleri nedir?

Challenge görevlerini tamamladıkça, yeni şeyler açılıyor. Bu kıyafet görüntüsü de oluyor, yetenekleriniz ile alakalı şeyler de. Kıyafet görüntülerini, hala kullanmadım. Ancak, Ancient Magic bar veren görevler, envanter kapasitesi veren görevler vesaire var. Bu görevleri yaptıkça, kendinizi bir tık daha gelişmiş hissediyorsunuz. Challenge görevlerinin bir başka artısı da, yüzde göstermeleri. Oyunu ne kadar tamamladığınızı görebilirsiniz ve bu da bir şekilde iyi hissettiriyor. Fakat, dikkatimi çeken bir şey oldu. Oyunun başarımlarına baktığımda, Challenge görevlerinden fazlasını istediğini gördüm. Mesela, diyelim ki toplamda 100 Merlin Trials bulmacası var. Challenge tamamlamak için 90 tanesini tamamlasanız yeter. Ancak, başarımı da elde etmek isterseniz, geri kalanları da yapmanız gerekiyor. Bu da, oyuncuya ekstra bir tamamlayıcı dürtü hissi veriyor.

Açık dünya ile ilgili başka neler var?

Hogwarts Legacy inceleme yazımda, açık dünyaya kaldığım yerden devam edebilirim. Oyunun açık dünyası, gerçekten çok dolu. Sırf keşfe çıkmak için yürüyerek ve koşarak gezdim her yeri. Zaten, süpürgeyi alınca da ilk işim bu dünyayı tamamen keşfetmek oldu. Hatta, spesifik olarak ilk işim bütün hızlı seyahat noktalarını açmak oldu diyebilirim. Hızlı seyahat noktaları, oyunda bol bol var. Hogwarts'ta, Hogsmeade'de ve açık dünyada bol bol nokta var. Bu noktalar arasında hızlı seyahat yapmanız mümkün. Dahası, zindanlar dışında neredeyse her yerden hızlı seyahat imkanı var. Yani, bir anda dünyanın öbür ucuna gitme şansınız var.

Oyunun açık dünyasında hoşuma giden bulmacalardan biri de, astroloji ile alakalı olanlar oldu. Gece vakti, teleskop ile birlikte bu bulmacaları çözüyorsunuz. Ne yazık ki çok fazla bir miktarda yok bu bulmacalardan. Tadı damakta kalıyor ama olsun. Oyunun açık dünyasında, bu ve benzeri bir sürü bulmaca var. Merlin Trials, hazine zindanları, astroloji görevleri ve daha fazlası var. Fakat, bu bulmacalar çok da doyurmuyor. Yani, tamamlayınca kendinizi 150 IQ hissetmiyorsunuz. Tabii, çok fazla bulmaca olduğu için de, daha zor yapmaları mümkün olmazdı diye düşünüyorum. Bu sebeple, daha zor ama daha az veya daha çeşitli bulmacalar, çok daha lezzetli olurdu.

Oyunun açık dünyasında, bir de çok sevdiğim ve çok küfrettiğim Battle Arena muhabbeti var. Hogwarts Legacy inceleme yazımda kesinlikle bahsetmek istediğim bir olay bu. Çünkü, beni mazoşist yaptı. Bol acılı Adana dürüm gibi bir şey. 5 tur boyunca düşmanlarla kapışıyorsunuz. Düşmanlar yığınla geliyor. Aşırı muhtemel bir şekilde sizi deviriyorlar. Fakat, sonra küfrederek tekrar başlıyorsunuz. Garip bir şekilde zevkli.

Görevler nasıl peki?

Görevlerden de ufaktan bahsedelim. Oyunun ana görevleri ve yan görevleri dışında ilişki görevleri falan var. Ancak, bu ilişki görevleri, sizin diğer karakterlerle olan muhabbetiniz ile alakalı sadece. Oyunda romantik bir ilişkiniz olmuyor ama kankalarınız falan var, sorun yok yani. Ana görevler, direkt olarak hikaye ile alakalı zaten. Yan görevler de, oyunda yeni özellikler açmanıza yarıyor genel olarak. Bir de, oyunun açık dünyasının her yerleşkesinde ve birtakım başka noktalarda, bol bol yapacak şeyler oluyor. Rehber sayfalar, Demiguise heykelleri ve sandıklar oluyor. Bunları da, bir görev olarak görüp toplama şansınız var. Haritada olduğunuz ya da merak ettiğiniz yere bakarsanız, hangisinden ne kadar gizli görebilirsiniz.

Hogwarts Legacy inceleme yazısı olduğu için, muhtemelen görev çeşitliliğini de merak ediyorsunuzdur. Bu konuda, sizi pişman etmeyeceğini söyleyebilirim. Tabii, aşırı büyük bir çeşitlilik beklemeyin. Ortalamanın üstü farklı çeşitte görevler oluyor. Mesela, süpürge geliştirmek istiyorsanız, bir noktaya gidip, o noktada yarışmanız gerekiyor. Tabii, getir-götür görevleri de var ve bunlar bir yerden sonra sinir bozucu oluyor. Görevlerdeki "çeşitlilik" konusunu artıran şey, oyundaki bulmacalar. Neyse ki, görevlerde karşınıza çıkan bulmacalar var. Bu bulmacalar da, görevlere çeşitlilik katıyor. Bir de, görevler ve konuşmalar esnasında size seçim şansı veriyor oyun. Fakat, ne yazık ki bu seçimler çok da bir şeyi değiştirmiyor hissi veriyor. Bu da, benim için üzücü bir eksi.

Hogwarts Legacy inceleme

Vivaryum nedir?

Oyunda, vivaryum kurma şansınız da var. Oyun, bir yerden sonra size İhtiyaç Odası'nı açıyor. Tabii, bu oyunun biraz daha ilerleyen aşamalarında oluyor ama olsun. İhtiyaç Odası'nda ise, görev yaptıkça vivaryumlar açılıyor. Burada, oyunun açık dünyasında bulduğunuz ve yakaladığınız büyülü yaratıkları besleyebiliyorsunuz. Dahası, onları besleyip sevdiğinizde, size malzemeler veriyor. Bu malzemeleri de, eşyalarınızı geliştirme konusunda kullanma şansınız oluyor.

Önce, açık dünyada gezmeniz gerekiyor. Ardından, çantanızı aldıysanız, keşfettiğiniz bu yaratıkları yakalamanız gerekiyor. Yakaladığınız yaratıkları isterseniz satabilirsiniz. Ancak, vivaryumda besleme şansınız da var. Beslemeyi tercih ederseniz, sevdiğinizde ve beslediğinizde, size malzeme veriyor. Ayrıca, vivaryumda her iki cinsiyetten de yaratık varsa, bunları çiftleştirerek çoğaltabiliyorsunuz.

Ekipmanlar nasıl?

Hogwarts Legacy inceleme yazımda biraz önce eşya yükseltmekte bahsetmiştim. Kullanmak istediğiniz ekipmanlarınızı, eğer elinizde yeterli malzeme varsa, 3 kere yükseltme şansınız var. Bu sayede, daha iyi bir ofans ve defans elde edebiliyorsunuz. Ayrıca, yine bu noktada, eşyanızın kapasitesine göre özellik eklemeniz de mümkün. Tabii, bu da yine malzemelerle yapmanız gereken bir şey.

Oyunda, birden fazla ekipman seviyesi var. Hatta, tam olarak 5 ekipman seviyesi var. Bunlardan en değersizi, standart nadirlik olan gri eşyalar. Sonra, iyi donanımlı olan yeşil nadirlik seviyesi var. Bir üstü ise mavi renkli ekipmanlar. Onun da üstü, mor renkli sıra dışı eşyalar. Tabii, en nadir olanlar ise, efsanevi eşyalar. Bunlar da, turuncu renk ile karşımıza çıkıyor. Toplamda ise, üstünüzde 6 adet farklı ekipman taşıma şansınız var. Bu konuda en sevdiğim şey ise, her ekipmanın görüntünüzü değiştirmesi. Bir de, bulduğunuz bazı ekipmanlar açık olmuyor. İhtiyaç Odası'nda bir masa var ve bu masa ile eşyalarınızı tanımlamanız gerekiyor. Sonra da kullanabilirsiniz doya doya.

İhtiyaç Odası'nda neler var?

İhtiyaç Odası'ndan bahsettim şimdi ama buraya pek değinmemiştim. Oyunda bir süre ilerledikten sonra, İhtiyaç Odası açılıyor. Burada, birçok şey yapmanız mümkün. İhtiyaç Odası'nda kullanacağınız Moonstone kasmanıza yardımcı olan eşyalar var mesela. Belli bir sürede bir, size Moonstone veriyor. Sonra, iksir karıştırabileceğiniz ocaklar var. Burada, dışarıda kullanacağınız iksirler yapma şansınız var.

Bir başka kullanışlı olay da, saksılar. Yani, saksı dışında ne derim, bilemedim. Bu yüzden saksı diyorum. Burada, savaşta kullanacağınız birtakım bitkileri yetiştirebilirsiniz. Hatta, iksirler için malzeme de üretebilirsiniz. Bir de, Merlin Trials için gereken bitkiyi yetiştirme şansınız var. Savaşta kullanacağınız bitkiler zaten 3 farklı şekilde. Biri Mandrake, diğeri Venomous Tentacula ve sonuncusu da Chinese Chomping Cabbage. Bunları silah olarak kullanmanız mümkün. Hatta, yeteneklerinizle daha da güçlendirmeniz de mümkün.

Hogwarts Legacy inceleme yazımda daha önce bahsettiğim iksirler de var. İksirler de yine savaş esnasında kullanabileceğiniz eşyalar arasında. Çok fazla olmasa da, yeterli seviyede iksir var. Focus Potion, Thunderbrew, Edurus Potion, Felix Felicis, Invisibility Potion, Maxima Potion ve Wiggenweld Potion var. Felix Felicis, oyun içerisinde elde edeceğiniz bir şey değil. Sadece belli şartlardaki kişilere verdikleri bir iksir. Bunun dışındaki iksirleri, oyunda öğrenip kendiniz üretebilirsiniz.

Hogwarts Legacy inceleme

Hogwarts Legacy grafikleri ve kalitesi

Hogwarts Legacy inceleme yazımda şimdiye kadar oyunu zaten bol bol anlattım. Oyunda, bu anlattıklarımdan çok daha fazlası, detaylı bir şekilde var. Zaten, sitemiz üzerinde de birçok rehber yazısı da yayımladım. Muhtemelen, bu inceleme yazısından sonra, tekrardan rehberlere devam ederim. Fakat, şimdi sırada oyunun grafikleri ve kalitesi var. Bir de, ufaktan bu mevzuya değinelim.

Oyun, RTX desteği ile çıktı. Yani, ışıklandırma ve gölgelendirme gerçekten efsanevi seviyede. Fakat, oyunun yüklenme şekli biraz canımı sıkmadı değil. En başta oyunu HDD'ye kurmuştum. HDD'de olduğu anlarda, yükleme ekranı geçse de dokular eksik yükleniyordu. Yükleme süresini en azından 5-10 saniye daha uzatıp bunun önüne geçmeleri muhtemeldi. Ancak, anladığım kadarıyla bunu tercih etmemişler. Zaten, oyunu SSD'ye çektikten sonra öyle bir problem pek kalmadı. 5-10 saniye süren eksik dokular, sadece birkaç saniyede geçmeye başladı. Yine de, biraz daha uzun bir yükleme süresi çok da dert olmazdı diye düşünüyorum. Bunun dışında, oyunun performansında da, görüntü kalitesinde de problem yaşamadım. Siz de oyuna başlayacaksanız, bir hatırlatma olarak sistem gereksinimlerini paylaşacağım şimdi.

Hogwarts Legacy sistem gereksinimleri (Minimum):

  • 64 bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i5-6600 ya da AMD Ryzen 5 1400
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 4 GB  ya da AMD RX 470 4 GB
  • DirectX: Sürüm 12
  • Depolama: 85 GB boş depolama alanı
  • Ek Notlar: Tercihen SSD, HDD desteklidir, 1080p/60 fps, Düşük Kalite Ayarları, Üst Düzey Performans Ayarı

 

Hogwarts Legacy sistem gereksinimleri (Önerilen):

  • 64 bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i7-8700 ya da AMD Ryzen 5 3600
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 1080 Ti ya da AMD RX 5700 XT ya da Intel Arc A770
  • DirectX: Sürüm 12
  • Depolama: 85 GB boş depolama alanı
  • Ek Notlar: SSD, 1080p/60 fps, Yüksek Kalite Ayarları, Üst Düzey Kalite Ayarı

 

Şimdi, Ultra ve Ultra 4K sistem gereksinimleri listelerini paylaşacağız.

Hogwarts Legacy sistem gereksinimleri (Ultra):

  • İşletim sistemi: 64 bit Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i7-10700K (3,8 GHz) ya da AMD Ryzen 7 5800x (3,8 GHz)
  • RAM: 32 GB RAM
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti ya da AMD Radeon RX 6800 XT
  • DirectX: Sürüm 12
  • Depolama: 85 GB SSD
  • Ek Notlar: SSD, 1440p/60 fps, Ultra Kalite Ayarları

 

Hogwarts Legacy sistem gereksinimleri (Ultra 4K):

  • İşletim sistemi: 64 bit Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i7-10700K (3,8 GHz) ya da AMD Ryzen 7 5800x (3,8 GHz)
  • RAM: 32 GB RAM
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti ya da AMD Radeon RX 7900 XT
  • DirectX: Sürüm 12
  • Depolama: 85 GB SSD
  • Ek Notlar: SSD, 2160p/60 fps, Ultra Kalite Ayarları

 

Oyun için paylaştıkları sistem gereksinimleri bu şekildeydi.

Hogwarts Legacy sesleri ve müzikleri

Hogwarts Legacy inceleme yazımda bir de seslerden, müziklerden ve bunların oyunla uyumundan bahsetmek istiyorum. Kaleyi keşfederken duyabileceğiniz ilginç sesler ve müzik parçalarının harika bir karışımı ile ses tasarımı mükemmeldir. Oyundaki portreler geliştiriciler için mükemmel bir araç çünkü hepsi canlı ve aktif insanları tasvir ediyor ve birçoğu aynı zamanda müzikal faaliyette bulunuyor.

İhtiyaç Odası, ışıklandırma ve müziğin bir araya gelerek gerçekten eşsiz bir şey yarattığı bir yer ve bahsedilmeyi hak ediyor. Burası esasen ana üssünüzdür ve görünüşte kaynakları toplayabileceğiniz ve teçhizat yapabileceğiniz yerdir. Bununla birlikte, orijinal kullanımı ne olursa olsun, fiilen bir dinlenme ve eğlence yeri olarak hizmet vermektedir. Sesler ve oyunun harika görselliği, daha önce de bahsettiğim vivaryumda efsane birleşiyor. Bambaşka dünyalarda, bambaşka görsellik ve ses kalitesi. Gerçekten çok büyüleyici hissettiriyor.

Hogwarts Legacy inceleme sonucu nedir?

Oyun, çok daha iyi olma şansına sahipti elbette fakat şu hali de aşırı iyi gerçekten. RPG oyun olarak, bizlere kendi büyücü hayatımızı yaşama hissini daha çok aşılamasını isterdim. Çünkü, yıllardır gerçekten böyle bir oyun bekliyorum. Daha özgür hissettiren bir oyun olmaması dışında çok da söyleyebileceğim bir şey yok. Kesinlikle efsane bir oyun. Dahası, yıllarca oynanacağını düşünüyorum. Zira, benim fikrimce, şimdiye kadar çıkan en iyi Büyücülük Dünyası oyunu olmayı başardı.

Hogwarts Legacy inceleme sonucunda fiyatlardan da bahsetmek isterdim. Ancak, ne yazık ki ne desem bilemiyorum. Bunu dile getirmenin hiç kolay bir yolu yok. Eğer imkanınız yoksa, indirimlerdeyken yakalamanızda fayda olacaktır. Özellikle de, Büyücülük Dünyası hayranıysanız, kaçırmamanız gereken bir yapım.

9
Hogwarts Legacy İnceleme Mükemmel

Büyücülük Dünyası hayranıysanız ve bu evrende bir şeyler yaşamak istiyorsanız, çok da uzağa bakmanıza gerek yok. Çünkü Hogwarts Legacy, bize büyücülük hissini vermek için elinden geleni yapan bir oyun.

Leadergamer EDİTÖRÜN
SEÇİMİ
Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.