Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 30.06.2016

Defender’s Quest isimi kule savunma oyununun geliştiricisi Lars Doucet, görülen o ki G2A isimli dijital oyun kodu satış sitesine bir hayli sinirlenmiş. Nedeni mi? Aslında anlamak çok kolay. Oyun, oyunun resmi sitesinde 15 dolar fiyat etiketi ile satılırken, bahsi geçen site üzerinden birkaç dolara bile bulabiliyorsunuz oyunu.

dontbeathief

Lars Doucet yaptığı açıklamada, "Daha önce hiç, oyunumu satın almak isteyen oyuncuları korsan oyuna yönlendireceğim günlerin geleceğini düşünmemiştim. Eğer benim oyunumu benden satın almak istiyorsanız, hiçbir problem yok. Fakat eğer oyunumu G2A gibi bir site üzerinden alacaksanız, lütfen para vermek yerine oyunumu korsan olarak indirin." şeklinde konuştu. Daha önce Punch Club ve SpeedRunners oyunlarının geliştiricileri de bu duruma yakın bir sorun yaşamışlardı bu dijital satış platformu ile. Görülen o ki bağımsız oyun geliştiricileri ile bu site pek iyi anlaşamıyor. Fakat, bunun nedeni ne?

Daha önceki birçok YouTube kullanıcısının ve bağımsız oyun geliştiricilerinin açıklamalarına göre, G2A üzerinde satılan ürünlerin birçoğu çalınan kredi kartları ile satın alınmış kodlar. Yani söylenilene göre insanlar oradan bir oyun kodu satın aldığı zaman, çalınmış bir kart ile satın alınmış bir kod satın alıyor. Evet, oyuncular bunu kod alırken bilemiyor ve bu yüzden her şey yasal görünüyor fakat içeride işler aynı değil. Çalınmış kredi kartının sahibi bir şekilde bu ödemelerini geri alabiliyor. Peki, para kimin cebinden çıkıyor dersiniz? Hayır, kodu alan oyuncunun veya kodu satan dijital platform sahibinin cebinden değil. Direkt olarak o oyunun geliştiricilerinden çıkıyor.

Yapılan açıklamaların devamında, G2A üzerinden satın aldığınız kod eğer çalınmış bir kredi kartı ile satın alındıysa, sizin satın almış olduğunuz bu kod siz satın aldıktan sonra iptal de edilebiliyor. Yani 10 dolar verip satın aldığınız oyun, bir anda işlevsiz hale gelebiliyor. Tabii G2A Shield'a para ödemediğiniz sürece. Bu sisteme para ödeyerek çalıntı bir kod aldığınız zaman, kod işlevsiz hale gelse bile firma bir şekilde bu kodu yenileyebiliyor ve siz hiçbir zarar görmüyorsunuz. Bu işten de her şekilde G2A kazançlı çıkıyor. Defender’s Quest geliştiricilerine göre korsan oyun değil, G2A'yı kullanmak bir hırsızlık.

Eğer zamanınız olursa, geliştiricinin yazmış olduğu tam makaleyi mutlaka okumanızı öneriyoruz. Evet, ucuza oyun almak güzel bir şey fakat bu satışlar geliştiriciye zarar veriyorsa, bence oyuncuların kesinlikle yapmaması gereken bir şey G2A gibi siteleri kullanmak.

2016-06-29-10_49_22-G2A-Den-of-Thieves---YouTube

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.