Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 09.03.2018

Final Fantasy XV, en sonunda PC platformu için de geldi. Açıkçası, uzun süredir bekliyordum oyunu. Tam olarak doğum günümde PC için gelmesi de, benim için müthiş bir olay oldu. Sanki bana böyle tatlı bir hediyeymiş gibi geldi. Şimdi, hiç yalan olmasın, cidden şımardım. Bu inceleme yazısı, aslında daha çok, oyunun PC için sunduğu yeni özelliklerden bahsedecek. Yani, konsol sürümlerinden ne farkı var gibi sorulara cevap olacak. Çünkü, oyunu zaten Leadergamer olarak incelemiştik. İnceleme yazımıza, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şimdi, tutup da zaten halihazırda var olan incelemenin üzerine aynı şeyleri tekrar etmek, bayağı saçma olurdu. Neyse, lafı uzatmadan Final Fantasy XV: Windows Edition ile gelen yeniliklerden bahsedeyim.

Final Fantasy XV: Windows Edition inceleme

Final Fantasy XV: Windows Edition ile yeni ne var ki?

PC platformu için özel ciddi anlamda bir sürü özellik mevcut. Tabii, bu özellikler daha çok grafik odaklı. Özelliklere şöyle bir göz attığımızda, NVIDIA ekibini destekliyor olduğunu görmek mümkün. Zira, NVIDIA tarafından sunulan ne kadar güzel özellik varsa, alayından faydalanılmış. Buna örnek olarak, Final Fantasy XV: Windows Edition'ın NVIDIA Ansel teknolojisini destekliyor olmasını gösterebilirim. Tabii, gösterebileceğim tek örnek bu değil elbette. Oyun, aynı zamanda ShadowPlay teknolojisini de destekliyor.

Final Fantasy XV: Windows Edition, desteklediği özelliklerin yanı sıra, bir de oyun için çıkmış olan ek paketleri de içeriğinde barındırıyor. Bu ek paketler de, Gladiolus, Prompto ve Ignis'i kapsıyor. Bir de üstüne, oyunun çoklu oyuncu modu genişletme paketi olan Comrades bulunuyor. Tabii, bu içeriklere, oyuna ücretsiz olarak eklenmiş olan özellikler de dahil. Bir de üstüne, isteğinize bağlı olarak indirebileceğiniz yüksek çözünürlük paketi bulunuyor. Tabii, oyunun boyutu da bu paket ile birlikte 2 katı civarına çıkıyor.

Oyunun PC sürümü ile gelen özellikler, sadece bunlardan ibaret değil tabii ki. Eğer oyuna 1 Mayıs 2018 tarihinden önce sahip olursanız, Steam atölyesinde sizleri bekleyen birtakım şeyler daha olacak. Bunlar, Half-Life kostümü, levye, HEV Suit, bilim adamı gözlüğü, Cactbar isimli bir silah, mor, sarı ve yeşil olmak üzere 3 farklı Cactuar kıyafetinden oluşuyor. Final Fantasy XV: Windows Edition gibi bir oyuna, Half-Life temalı kostüm ve silahlar ile renk vermek, açıkçası benim için oyundaki canlılığı bir seviye daha arttırdı.

Final Fantasy XV: Windows Edition inceleme

Oyun için hangi ekran kartlarını kullanmalıyız?

Square Enix tarafından paylaşılan verilere göre, hangi grafik ayarlarında hangi ekran kartlarını kullanabileceğiniz konusunda da bilgi verebilirim hemen. Eğer Final Fantasy XV: Windows Edition oynarken sürekli olarak 30 FPS almak istiyorsanız, minimum ayarlar için NVIDIA GeForce GTX 760 ve NVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartları işinizi fazlasıyla görecektir. 1080p çözünürlük kalitesinde ve yüksek ayarlarda sürekli olarak 60 FPS almak istiyorsanız, NVIDIA GeForce GTX 1070'inizin olmasında fayda var demektir.

Eğer sizi 1080p de artık kesmiyor ve 2560x1440 çözünürlük kalitesinde oyununuzu oynamak istiyorsanız, durum biraz canınızı sıkabilir demektir. Zira, Square Enix tarafından verilen bilgilere göre, en azından bir NVIDIA GeForce GTX 1080'inizin olması gerekiyor. Kendinizi aşıp 4K çözünürlük kalitesinde oynamak isterseniz de, işler biraz kızışabilir demektir. Çünkü, verilen bilgilere göre en az NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti gerekli ve hatta bu ekran kartı yeterli bile değil tam olarak. Bu sebeple, grafik ayarlarından biraz biraz kısmanız gerekiyor.

Ben ise, Final Fantasy XV: Windows Edition'ı, oyunun hakkını veremeyecek bir bilgisayar üzerinde oynadım açıkçası. Intel i7 4710MQ, 16GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 860m gibi özelliklere sahip olan bir dizüstü bilgisayar üzerinde oynamaya çalıştım diyebilirim. Bu özelliklere sahip bilgisayarımda almış olduğum performans ise, 1366x768 çözünürlük ve standart grafik kalitesinde, 40-50 arası değişiklik gösteren FPS oldu. Sabit 30'a ayarladığımda ise, sürekli olarak 30 FPS'lik performans aldım. Ayarları yükseğe alınca ise, FPS değerlim 25'lere düştü. Muhtemelen biraz uğraşıp standart ve yüksek ayarlar arasında bir kıvam tutturarak, sürekli 30 FPS alabilirdim sabit olarak. Fikrimi sorarsanız, bu durum oyunun optimizasyonunun hiç de fena olmadığını gösteriyor.

Final Fantasy XV: Windows Edition inceleme

Final Fantasy XV: Windows Edition alalım mı, ne yapalım?

Sahip olduğunuz canavarın gücüne göre 30 FPS, 60 FPS ve 120 FPS sınırlandırmaları ekleyebilmek, NVIDIA ekran kartınız varsa NVIDIA GameWorks özelliklerinden sonuna kadar faydalanabilmek, Half-Life kostümleri ile oyuna renk katmak ve çok daha fazlası, Final Fantasy XV'nin kendi temel özellikleri üzerine bizlere sunulmuş. Oyunun fiyat etiketine baktığımda ise, 174 TL gibi çok aşırı uçuk bir fiyat ile karşılaşıyorum. Fakat, Assassin's Creed Origins'e 209 TL verilen bir yerde, Final Fantasy XV: Windows Edition için 174 TL hiç de çok gözükmüyor. Bu sebeple de, oyunu tam anlamıyla herkese, her şartta tavsiye ediyorum.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.