Son zamanlarda Steam çevrelerinde gündemden düşmeyen yapımcı Digital Homicide, Steam kullanıcına karşı açtığı davaları geri çekti. Davaları geri çekmesiyle birlikte şirketin tamamen iflas ettiğini söylemek mümkün. Son zamanlarda olumsuz yorumlara karşı aldığı sert tavırlarla, yasal cevaplarla kendine kötü şöhret edinen bağımsız yapımcılardan biri Digital Homicide. Steam Greenlight sistemini kullanarak mağazaya çıkmayı başarmış firmalardan bir tanesi. Gelen olumsuz yorumları ciddiye alıp, her gelen yorumu mahkemeye taşımaları ve ardından bu Steam kullanıcılarının gerçek kimliklerini mahkeme yazısıyla isteyen firma, Valve'in bile tepesini attırmış ve firmayı Steam'den çıkarmıştı.
Açtığı bu son davalarda 18 milyon dolar tazminat isteyen firma, davaları sürdürebilecek ekonomik gücü olmadığı için vazgeçmiş durumda. Bunun firma için anlamına baktığımızda, firmanın artık iflas bayrağını çektiğini kabul edebiliriz. Nitekim, firmanın yarısına sahip olan James Romine da bu yönde bir açıklama yaptı. Davaları sürdürecek güçlerinin kalmadığını dolayısıyla, hem davaları açarken kullandıkları parayı geri almak için hem de şikayetlerini geri çekmek için başvurduklarını söyledi. Konu şirketin geleceğine geldiğinde ise şirketin binlerce yönden gelen darbelerle un ufak olduğunu ve kendisinin de iş gücü ordusuna katılacağını belirtti.
Digital Homicide'ın oyunlarının en üst seviye oyunlar olduğunu söylemek güç. Üstelik de bu oyunlardan yola çıkarak herhangi bir düzenlemeye sahip olmayan tüm Steam Greenlight sistemini eleştirmek de mümkün görünüyor. Zira sistemdeki yapımcılar, içi boş oyunlarla sistemi sürekli meşgul edip mağazada kendilerine yer bulmayı başarabiliyorlar. Bu şekilde mağazaya çıkan yapımcılar da Valve'in hiçbir şekilde müdahale etmediği yorum sistemi ile saldırı altında kalıyorlar. İleride buna benzer olayları daha çok görebiliriz. Umarım bu tür problemlerin kaynakları daha sıkı bir denetimle kurutulmuş olur.