CS: GO rütbeler nelerdir ve rank sistemi nasıl çalışır?

CS: GO rütbeler nelerdir ve rank sistemi nasıl çalışır?

CS: GO rütbelerin neler olduğunu ve rütbe sisteminin nasıl işlediğini Leadergamer okurları için derledik.

CS: GO sıralamalarında yükselmek mi istiyorsunuz? Eğer oyunda gelişmeye hevesliyseniz mermi hedeflerinizi tutturmanız için fazla zaman ayırmanız gerekebilir. Ayrıca bomba yerleştirmeleriniz için alıştırma yapmanızı ve sevdiğiniz haritalar için iyi stratejileri öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. Her şey için kendinizi hazır hissediyor ve artık rütbenizi öğrenmek mi istiyorsunuz? O halde bu makalemizde sizler için CS: GO oyunundaki bulunan rütbeler ve nasıl işlediğinden bahsedeceğiz. Yavaştan başlayalım.

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

CS: GO nasıl rütbe alınır ve sıralama sistemi nasıl çalışır?

CS: GO’da yeniyseniz rütbe edinmeniz biraz zaman alabilir. Rekabetçi eşleştirmenin kilidini açmak için öncelikle Valve tarafından oluşturulan oyun modlarından herhangi birini oynayarak ikinci seviyeye ulaşmalısınız. Bunlar Basit Eğlence, Silah Yarışı, Yıkım, Tehlike Bölgesi ve Ölüm Maçı gibi modlar. İkinci seviyeye ulaşmak size CS: GO’nun dereceli maçlarına erişmenizi sağlayacaktır. 10 rekabetçi maç kazanana kadar sıralamanız gösterilmez. Çeşitli seviyelerden oyuncularla karışık oyunlara yerleştirileceksiniz. Genellikle oyuncular yerleştirme maçlarının yarısına kadar alt kademelerdeki oyuncularla karşı karşıya gelir.

Yeni bir hesapta oynadığınız için 10 galibiyete ulaşana kadar günde iki rekabetçi galibiyetiyle sınırlandırılacaksınız. Valve üst düzey rütbelere sahip oyuncular tarafından smurfing durumu ile mücadele etmek için bu sistemi getirmek durumunda kaldı. Çünkü bu durum eşitsizliğe neden oluyordu. Günde en fazla iki galibiyet alacağınızı varsayarsak dereceli eşleştirmelerinizin beşinci gününde rütbeniz size verilecektir. Yani 10 rekabetçi maç kazandığınızda yetenek grubunuz görünecektir.

MAKALE AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

Bu on galibiyeti kazandığınızda performansınıza bağlı olarak 18 beceri grubundan birine atanacaksınız. Ve istediğiniz kadar maç oynayabileceksiniz ancak yalnızca kendinizden daha yüksek veya daha düşük beş sıra içindeki oyuncularla sıraya girebileceksiniz. Tabii bu beş kişilik gruplar için geçerli değil. Başarılı veya başarısız maçlarınıza bağlı olarak sıralamanız her maçın sonunda hesaplanacak ve gerektiğinde size daha yüksek veya daha düşük bir rütbe grubu atanacaktır.

Rütbenizi kazandıktan sonra sıralamanız başlangıç ​​ekranındaki kullanıcı adınızın altında veya maç skor tablolarında kullanıcı adınızın sağında görüntülenecektir. Takım arkadaşlarınızın rütbelerini ancak onlarla bir gruptaysanız görebilirsiniz. Yetenek grubuna yerleştirmelerin ise nasıl işlediğini kimse tam olarak bilmiyor. Sıralamanız ve kazanma oranlarınız için tahminlerde bulunup zaman zaman soru işaretleri ile baş başa kalıyor olsanız da yapımcı Valve ise hiçbir bilgi vermiyor.

CS: GO rütbeler

CS: GO derecelendirme sisteminde 18 ayrı rütbe bulunuyor ve Gümüş 1’den başlayan bu rütbeler Dünyaca Seçkin olarak adlandırılan en üst seviyeye kadar gidiyor. Oyuncuların rütbe dağılımı göz önüne alındığında en kalabalık grubu Altın Nova’nın oluşturduğunu söyleyebiliriz. Eğer bir ay boyunca hiç maç oynamazsanız beceri grubunuz ortadan kaybolur ve tekrar geri gelmesi için oynamanız gerekecek olduğunu hatırlatmakta fayda var.

En düşükten en yükseğe kadar tüm CS: GO rütbeleri şu şekilde:

Silver I [Gümüş I]

Silver II [Gümüş II]

Silver III [Gümüş III]

Silver IV [Gümüş IV]

Silver Elite [Seçkin Gümüş]

Silver Elite Master [Usta Seçkin Gümüş]

Gold Nova I [Altın Nova I]

Gold Nova II [Altın Nova II]

Gold Nova III [Altın Nova III]

Gold Nova Master [Usta Altın Nova]

Master Guardian I [Usta Muhafız I]

Master Guardian II [Usta Muhafız II]

Master Guardian Elite [Seçkin Muhafız]

Distinguished Master Guardian [Seçkin Usta Muhafız]

Legendary Eagle [Efsanevi Kartal]

Legendary Eagle Master [Usta Efsanevi Kartal]

Supreme Master First Class [Birinci Sınıf Üstün Usta]

The Global Elite [Dünyaca Seçkin]

CS: GO’da nasıl hızlı bir şekilde rütbe atlarsınız?

Kısa sürede rütbe atlamanın en iyi yolu sizinle aynı hedefi paylaşan oyuncularla oynamaktır. Takım arkadaşlarıyla sıraya giren oyuncuların tek başına sıraya giren oyuculara göre kazanma oranı daha yüksektir. Çünkü diğer oyuncular sizin kadar ciddi oynamayabilir. Sonuçta takımınıza gelen kişileri tanımıyor olacaksınız. Diğer ciddi oyuncuları bulmanın en iyi yolu topluluk sunucularında veya üçüncü taraf oyun forumlarında sizin gibi olan oyuncularla arkadaş olmaktır.

Bu nedenle eğer oyundaki dereceniz konusunda ciddi birisiyseniz tekli sıradan kaçınmayı deneyin. Eğer takım oyunu oynarsanız ve ciddi insanlarla oynarsanız daha yüksek kazanma oranlarına sahip olursunuz. Toksik oyuncularla yani maçı kasıtlı olarak sabote eden oyuncularla veya kazanmanızı umursamayan oyuncularla karşılaşma riskiyle karşı karşıya olacaksınız. Bu da oyundan alacağınız verimi ve zevki düşürebilir.


CS GO
   Haber  |  Öne Çıkanlar  |  Rehber 


Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.