Avatar
Yazar: Giray Saltuk Özen, Editör Yazım tarihi: 25.05.2020

Call of Duty: Warzone için hazırladığımız Silahlar, zırhlar, ekipmanlar ve fazlası rehberimizde, loadout'lara ve silahların detaylarına değindik!

Bir savaş oyununda silahtan ve ekipmandan bol ne var değil mi? Bir sonraki rehberimiz tam da silah kurtlarına göre! Oyun içindeki bütün silahları, ekipmanları, zırhları ve bunların daldan dala ayrılan alt sınıflarını öğrenmek istiyorsanız buraya toplanın!

Rehbere başlamadan önce: Sizler için hazırladığımız Call of Duty: Warzone rehberimize giderek aklınıza takılan her türlü soru, sorun ve şikayetin cevabını bulabilir, yeni başladığınız bu battle royale arenasında yolunuzu kolaylıkla açabilirsiniz!

Loadout Seçimine Hazırlık

Call of Duty: Warzone'un ana menüsündeyken, "The Weapons" isimli bir menü göreceksiniz. Burada sizin loadout'larınız yer alıyor. Loadout'ları basitçe anlatmak gerekirse, önceden tanımladığınız toplu silah ve ekipmanlar olarak anlatabiliriz. Yani birincil silah, ikincil silah, yakın dövüş silahı, el bombaları ve çeşitli pasif yeteneklerden oluşan bir düzen.

Oyun içerisinde kendi stratejinize göre özelleştirebileceğiniz 10 farklı loadout bulunuyor. Bunlardan birini keskin nişancı sınıfına göre ayarlayabilir, diğerini perk'leriniz sayesinde iki birincil silah birden şeklinde, bir ötekini SMG'lerin ağırlıkta olduğu bir loadout gibi ayarlayabilirsiniz. Tamamen taktiğinize bağlı!

Call of Duty: Warzone'daki bütün loadout'larınız, kilidini açtığınız bütün silah ve eklentiler, zırhlar, ekipmanlar ve yine mağaza içinden satın aldığınız bütün kozmetikler, Modern Warfare (2019) ile de eş zamanlıdır. Yani iki oyunda da geçerli. Aynı şekilde önceden Modern Warfare'da açtığınız ya da uyguladığınız düzenler, Warzone için de geçerli.

Primary Weapon - Birincil silah olarak çevirebileceğimiz bu sınıf, sizin oyundaki ana silah sınıfınızdır. Otomatik saldırı tüfekleri, SMG'ler, pompalı tüfekler, hafif makineli tüfekler, nişancı tüfekleri ve keskin nişancı tüfekleri bu sınıfta kullanılabilir.

Secondary Weapon - Bu sınıfı ise ikincil silah olarak çevirebiliriz. Bu sınıfa tabancalar, roketatarlar, yakın dövüş silahları ve bıçaklar girer. Eğer birincil silahtan iki tane taşıma perk'ünü operatörünüz için ayarlarsanız, ikincil silah devre dışı kalır ve aynı anda iki tane birincil silah taşırsınız.

Perks - Oyun içinde operatörümüze tanımladığımız pasif yetenekler. Seçtiğiniz perk'lere göre operatörünüz çeşitli yetenekler kazanır. Biraz önce söylediğimiz aynı anda iki birincil silah taşımak gibi.

Lethal Equipment - El bombaları ve diğer patlayıcıları yerleştirebileceğiniz ekipmanınız.

Tactical Equipment - Seçtiğiniz stratejiye uyum sağlaması açısından kalp atış sensörü gibi taktiksel aygıtları yerleştirebileceğiniz ekipmanınız.

Warzone'un battle royale modunda Loadout Drop'lara denk gelir ya da yeterli parayı biriktirdiğinizde satın alma istasyonlarından kendiniz için bir Loadout Drop seçerek bu önceden tanımladığınız loadout'larınıza ulaşabilirsiniz. Plunder modunda ise zaten oyuncular, oyunun başında istedikleri loadout ile oyuna başlarlar.

Silah Özelleştirmeleri ve Eklentiler

Loadout'larınızı ayarladığınıza ve zevkinize ya da stratejilerinize uygun silah ve ekipmanları seçtiğinize göre sıra geldi silahların özelleştirmelerine! Warzone'da, tıpkı Modern Warfare'da olduğu gibi silahlar çeşitli eklentiler ile özelleştirilebiliyor.

Loadout ekranında silahlarınızı seçtiğinizde, sağ tarafta Gunsmith isimli ufak bir menünün olduğunu göreceksiniz. Gunsmith ekranında silahlarınız 5 farklı parçaya ayrılacak ve silahın her bölgesi için çeşitli eklentiler silahlara eklenebilir olacak.

Bu eklentilerin kilidini açmak için mevcut silahla Warzone'da oynamanız ve düşmanları öldürerek Weapon XP kazanmanız gerekiyor. Yine aynı ekrandaki Preview kısmından silahın eklentili ve eklentisiz hallerinin önizlemelerini görebilirsiniz. Customize ekranında ise silahları kozmetik olarak güncelleyebilirsiniz.

Çeşitli kamuflajlar, boyalar, kozmetikler, yapışkanlar, sticker'lar ve fazlası sizi bekliyor. Silahların istatistiklerine değinmek gerekirse, Accuracy dediğimiz şey silahın silahın geri tepmesi. Damage, silahın hasarı ve Range, silahın menzili. Fire Rate, silahın ne kadar hızlı ateş edebildiği. Mobility, silahın hareket hızınıza etkisi ve Control, silahın kontrolünün ne kadar kolay olup olmadığı.

  • Pompalı Tüfekler (Shotguns) – Çok yakın mesafede işe yarar, nişana gerek yok
  • Tabancalar (Pistols) – Yakın mesafede ya da birincil silahınızın mermisi bittiğinde işe yarar, nişan isterseniz alın isterseniz almayın
  • Hafif Makineli Tüfekler (Submachine Guns) – Kısa mesafede işe yarar, nişan isterseniz alın isterseniz almayın
  • Saldırı Tüfekleri (Assault Rifles) – Orta mesafede işe yarar, nişan almanız gerekir
  • Makineli Tüfekler (Light Machine Guns) – Orta mesafede işe yarar, nişan almanız gerekir
  • Nişancı Tüfekleri (Marksman Rifle) – Uzun mesafede işe yarar, nişan almanız gerekir
  • Keskin Nişancı Tüfekleri (Sniper Rifles) – Uzun ve oldukça uzun mesafede işe yarar, nişan almanız ve odaklanmanız gerekir
  • Roketatarlar (Launchers) – Herhangi bir mesafeden araç, helikopter gibi büyük ölçekli şeyleri yok etmek için kullanılır, nişan almanız gerekir
  • The Riot Shield (Kalkan) - Birincil silahların yakın dövüş kategorisinde yer alır, sizi mermilerden kısa süreliğine korumaya yarar
  • Melee (Yakın dövüş) - İkincil silahların yakın dövüş kategorisinde bıçaklar yer alır, düşmanı bıçaklamaya yarar, gizlilik için önemlidir
  • Grenades (Bombalar) - El bombası, molotof kokteyli, yapışkan bombalar, sis bombaları, flaş bombaları gibi bombaları kapsar.
  • Triggered Explosives (Tetiklenen Patlayıcılar) - Claymore, C4, Proximity mayınlar gibi yerleştirilip tetiklenen patlayıcıları kapsar.
  • Throwing Knife (Fırlatılan Bıçaklar) - Düşmana fırlatabileceğiniz hızlı ve küçük bıçaklar, gizlilik için önemlidir.
  • Distraction Devices (Dikkat Dağıtma Aygıtları) - Decoy'lar, düşmanın dikkatini dağıtmak ve onu yanlış yönlendirmek için kullanılan küçük aygıtlardır.
Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.