Battlefield 1'de bir şeyleri havaya uçurmak istiyorsanız, taarruz sınıfı tam size göre.
Birinci Dünya Savaşı'nda geçmesinden dolayı, Battlefield 1'in çoklu oyuncu modunda gerçekten birçok şeyi değiştirebilme şansına sahip oluyoruz. Geliştirici DICE bunu o kadar güzel kullanmış ki, Battlefield 1 diğer nişancı oyunlarına oldukça benzerken, bazı yönleriyle onlardan çok güzel ayrılıyor.
Savaş alanına girmeden önce, size rehberlik etmemize izin verin. Çünkü hangi sınıftan, ne beklendiğini bilirseniz oyun çok daha güzel ve eğlenceli bir hal alacak. Hazırsanız, Taarruz yani saldırı sınıfımızla başlayalım
Battlefield 1 Sınıfları: Taarruz Oynama Rehberi
Taarruz sınıfı, aksiyonu sevenler için biçilmiş kaftan, ancak sakın Call of Duty oyunlarındaki gibi sıka sıka giderek hayatta kalacağınızı düşünmeyin. Taarruz oyuncuları, dönemin silahlarını göz önüne aldığımızda, daha dikkatlice düşünmek zorunda kalıyorlar. Çünkü görevleri ön saflarda savaşırken olabildiğince hayatta kalıp, düşman birimlerine olabildiğince zarar vermek.
Taarruz Sınıfının Kullanabildiği Silahlar
Battlefield 1'in taarruz sınıfının ana silahları submachine guns (hafif makinalı tüfekler). Savaşın genelinde yaygın olarak kullanılabilen bir silah türü olmadığından dolayı, taarruz sınıfının en güçlü özelliğini oluşturuyorlar. Eğer oynama stilinizi özelleştirmek isterseniz, shotgun (pompalı tüfek) ailesinden silahlarda emrinizde. Ancak bu silahların yakın mesafede etkili olduğunu, uzun menzillerde bir işe yaramadığını da unutmayın.
İkincil silah kısmında, diğer sınıfların da erişebildiği pistol (tabanca) ailesine erişebiliyoruz. Bu silahların hemen hepsi, ortalama bir hasar veriyor ve orta menzilde iş yapıyorlar.
Taarruz Sınıfının Donanımı
Battlefield 1'deki sınıflar arasındaki en büyük ayrıştırıcı özelliklerden birisi donanımlar. Gadget adı verilen ben bu donanımlar, taarruz sınıfının yüksek hasar verebilen bir yıkım makinesine dönüşmesine olanak sağlıyor. Bu donanımlar, tanksavar mayınları ve bombaları, roketatarın ilk üretilen modellerinden biri ve kullanması gerçekten zor olan ama inanılmaz güçlü olan dinamit.
Tanksavar bombaları (Anti-tank grenades), ortalama bir mesafeden atılabilen, ancak modern el bombaları kadar da uzağa gitmeyen bir silah türü. Bu silahı seçtiyseniz, her yeniden doğuşunuzda 2 adet ekipmanlarınız arasında sizi beklyior olacak. Bu bombalar düşman araçlarıyla veya başka herhangi bir şeyle temas ettiği anda patlamaya hazırdır. Bu yüzden çok yakınınıza atmamaya çalışın, çünkü patlamanın çapından dolayı hasar görebilir, hatta ölebilirsiniz. Bu bombaların düşman araçlarını yok etmek, binalarda delikler açmak, siperlerini ortadan kaldırmak veya can puanı çok yüksek olan elite (seçkin) sınıflara hasar vermek için kullanılabileceğini unutmayın.
Tanksavar mayınları (Anti-tank mines), bombalarla aynı amaçla kullanılabiliyor, fakat düşmanlara zarar verebilmek için biraz daha taktiksel davranmak gerekiyor. Tanksavar mayınlarını zemine yerleştiriyorsunuz ve herhangi bir araç üstünden geçtiği zaman patlıyor. Haritalarda, özellikle fazla araç trafiğinin olacağını öngördüğünüz yerlere yerleştirmek gerçekten mantıklı. Ancak onları güzel bir şekilde saklamayı unutmayın, çünkü ortada kabak gibi duran bir tanksavar mayınının iki mermilik canı var.
AT Rocket Gun, roketatarın ilk atalarından olup, tek atış hakkına sahip olduğumuz bir diğer silahımız. Diğer patlayıcılarla aynı şekilde araçlara karşı kullanılabildiği gibi, binalarda veya siperlerde delik açmak için de oldukça kullanışlı. Ancak bu silahla ilgili en önemli şey, ateşlenebilmesi için kurulmasının gerekmesi. Yani AT Rocket Gun ateşlenmeden önce bir üç ayak standı üstüne kurulmalı ve öyle ateşlenmeli. Eğer ki yere yattıysanız, bir pencerenin önündeyseniz veya yeterince alçak bir duvarın arkasındaysanız, standın otomatik olarak kurulduğunu da belirtelim.
Dinamit (Dynamite), adı farklı birşey çağrıştırsa da, diğer nişancı oyunlarında C4 yapısıyla tamamen aynı, istediğiniz yere atıyor ve daha sonra uzaktan patlatıyorsunuz. Oldukça güçlü bir patlayıcı olmasına rağmen, bir tanksavar mayını kadar da etkili değil. Ancak haritadaki bazı noktaları veya büyük bir düşman grubunu havaya uçurmak gibi bir durumla karşılaşırsanız, kullanması gerçekten eğlenceli olabiliyor.