Menü
https://leadergamer.com.tr/titanfall-2-4k-oynanis-videosu/
Battlefield 1 28 Eylül 2016 19:47

Battlefield 1 Rehberi – Süvari sınıfını en iyi şekilde oynamak

Atlı birliklerin gücü hepimizi şaşırttı.


Oyunların açık beta testleri, genellikle dengesiz ve hata dolu olur. EA DICE’ın şaheseri Battlefield 1’in açık beta testini oynarken de hatalar bizleri güldürmeyi başardı. Dengesizlik ise pek olumlu sonuçlar ortaya çıkarmadı. Açık beta testinin açık ara en güçlü birlikleri olan Süvariler, tam oyunda ise oyun zevkinizi bozmayacak şekilde dengelemiş; en azından geliştiricilerin açıklamaları bu yönde. Bu rehberimizde, Süvari birliklerinin bütün özelliklerine değinecek ve merak ettiğiniz soruları cevaplayacağız. Heybetli dostunuz atlardan tutun da kılıcınıza kadar bütün ekipmanlarınızı en işlevsel şekilde nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğiz. Yazımıza geçmeden önce bir hatırlatmada bulunalım, rehberini hazırlamamızı istediğiniz bir konu var ise bunu iletişim yollarımızdan bizlere bildirmeyi unutmayın.

Battlefield 1

Heybetli Dostunuzu Olabildiğince İyi Yönlendirin

Usta bir süvari olduğunuzu dost düşman bütün oyunculara kanıtlayabilmek için, atınızı iyi kullanmanız gerekiyor. Kılıcınız veya silahınızla yapabilecekleriniz, atınızla yapabildiklerinizle sınırlı. Atlar, Battlefield 1’de oldukça dayanıklı ve kurşunlara karşı durabiliyor. Boyut olarak da askerlerden büyük oldukları için kalkan görevi bile görebiliyorlar, kendinizi iyi konumlandırın ve düşmanların sizi değil atınızı hedef almalarını sağlayın.

Atlar, aynı taşıtlar gibi çarptıkları askerleri savaş alanından uzaklara götürebiliyor. Silahınızla vuramayacağınız veya kılıcınızla doğrayamayacağınız bir hedef var ise, atınızı üstüne sürerek ona çarpmayı deneyin. Güçlü olduğu kadar hızlı da olan atlar, mermilerden kaçmanıza veya düşmanınızla aranızdaki mesafeyi kapatmanıza da yardımcı olabilir. Heybetli dostunuzu olabildiğince iyi yönlendirin ve her şeyinden faydalanmaya çalışın.

Kılıcınıza Davranın ve Düşmanları İkiye Ayırın

Bir yakın dövüş silahı olan kılıç, tarih boyunca askerlere yoldaş olmuştur. Diğer yakın dövüş silahlarının aksine, tek bir vuruşta düşmanı etkisiz hale getirebilen kılıçlar; süvari birliklerinin de vazgeçilmezi. Oldukça uzun bir menzile sahip olan kılıcınız, yakındaki düşmanlara karşı kullanacağınız ana silahınız olacak. Rakipleri tek vuruşta öldüren kılıcınızın menzilini iyi kullanın ve atınızın hızıyla birleştirerek hasar almadan çatışmadan uzaklaşın.

Tek vuruşta öldürebilen silahlar genellikle oyuncular tarafından hoş karşılanmaz, hangi tarafta olduğunuza göre değişir tabii. Küreklere veya sopalara göre çok daha uzun olan kılıçlar, at üzerindeyken 1-1,5 metre uzaktaki bir hedefe saldırabilmenizi sağlıyor. Atınızdan indiğinizde de bir yakın dövüş silahı olarak kullanabilmenizin yanı sıra, süvari düellolarında da en çok işi kılıçlar yapıyor.

Hareket Halindeyken Bile Silahınızı Kullanın

Russian 1895 Rifleman, Süvari birliği askeriyken kullanabileceğiniz silahlardan birisi. Oldukça güçlü ve isabetli olan bu silah, hareket halindeyken bile en ufak hedefleri vurmanızı sağlıyor. Piyade tüfeklerine kıyasla oldukça isabetli olan bu silahların eksi yönü ise şarjör kapasiteleri. Oldukça düşük şarjör kapasiteleri, özellikle at üzerinde şarjör değiştirirken yavaşlamanıza sebep oluyor.

Uzaktaki hedeflerle aranızdaki mesafeyi kapatırken, baskı ateşi açarak kafalarını siperden çıkarmalarını engelleyebilirsiniz. Dörtnala koşarken nişan alamadığınız bu silahlar, yavaşladığınızda ise keskin nişancı tüfekleri kadar etkili hale geliyorlar. Kullanabileceğiniz en iyi taktiklerden birisi, yavaşlayıp hedefinize ateş ettikten sonra anında tekrardan hızlanmak ve bunu tekrarlamak. Oyun tarzınızı belirleyin ve hamlelerinize karar verin.

Süvari Sınıfı Bir Askerin Yapması Gerekenler

Bir Süvari olarak göreviniz, hızınızı ve gücünüzü kullanarak objektiflere odaklanmak. Takımınıza elinizden geldiğince yardım etmeli ancak çatışmanın ortasına girerek kendinizi tehlikenin ortasına atmamalısınız. Battlefield 1 ile birlikte, taşıtlar hiç olmadığı kadar etkili ve doğru kullanıldıkları zaman oyunun gidişatını değiştirebiliyorlar. Atınızı sadece bir yerden başka bir yere gitmek için değil, savaşa yön vermek için kullanmalısınız.

Hızınız ve silahlarınızın gücü, açık alanda ilerleyen düşman piyadelerini etkisiz hale getirmek için bire bir. Düşman birlikleriyle aranızdaki mesafeyi kapatırken, silahınızı kullanarak baskı ateşi açın ve onları saklanmaya zorlayın. Kılıcınız ile yapacağınız bir vuruş, sıradan bir askeri hayattan koparacaktır. Kim demiş tek kişi bir savaşın gidişatını değiştiremez diye, süvariler bunu tarih boyunca yapmıştır.

Göz atabileceğiniz Battlefield 1 Rehberlerimiz

  • Battlefield 1 hakkındaki görüşlerimizi merak ediyorsanız, buradaki inceleme yazımıza göz atabilirsiniz. 
  • Oyun hakkında bilgi almak istiyor, kendinize bir yol gösterici arıyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Açık beta testinde bulunan silahların en güçlüleri hangileri öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Zırhlı Tren ile oyunun gidişatını değiştirmek ve takımınıza yardımcı olmak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Her bir künyeyi nasıl kazanacağınızı merak ediyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Madalyalar hakkında bilgi almak ve nasıl kazanacağınızı öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Süvari sınıfını en iyi nasıl oynayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Haritaları en iyi şekilde kullanmak ve en iyi stratejiyi geliştirmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Oyunu herkesten önce oynamak ve ilk deneyimleyenlerin arasına katılmak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Osmanlı İmparatorluğu’nun yer aldığı haritaları detaylıca öğrenmek ve bilgilenmek istiyorsanız,buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Gözcü sınıfında başarılı olmak ve yeni teknikler öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Taarruz sınıfında başarılı olmak ve yeni teknikler öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Çoklu oyuncu moduna yeni başladıysanız ve küçük ipuçları arıyorsanız, buradaki rehberimizegöz atabilirsiniz.
  • Amiens ve St. Quentin Kayalığı haritalarını tam bilmiyorsanız veya uzmanlaşmak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Operasyonlar modunu daha yakından tanımak istiyor ve daha başarılı olmayı diliyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Zırhlı taşıtları daha net anlamak ve nerede ne yapacağınızı kavramak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Oyunun yeni haritası Giant’ın Gölgesi ve yeni silahı ile başarılı olmak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
Yaşar Baturalp Editör