Avatar
Yazar: Ekrem Çukurca, Editör Yazım tarihi: 07.09.2015

Gelecek yıl sadece 13 bölüm için anlaşma yapılması fenomen dizi Person of Interest'in finale geldiği yorumlarının yapılmasına neden olmuştu. Netflix'de sezonların yeniden yayımlanması şerefine biraraya gelen yapımcılar yaklaşık 100 bölüm içerisinden en iyi 8 tanesini seçti.

Many Happy Returns - Sezon 1 Bölüm 21

devilsshare

Finch ve Reese arasındaki ilk etkileşimlere ışık tutan bölüm oldukça duygusal ve hareketliydi. Bölümde Reese'nin karakteri hakkında daha fazla detay ortaya çıkarken, bildiğimiz adam haline gelmesindeki olayları anlayabilmiştik.

Firewall - Sezon 1 Bölüm 23

firewall

İlk sezon finali olan 23. bölümde Finch'in kaçırılışına ve HR suç örgütü grubu ile mücadeleye tanık olmuştuk. Ayrıca Root'un bilinmeyenleri de bu bölümde ortaya çıkmıştı. Yapımcılar şimdiye kadar yaptıkları en iyi bölümlerden birisinin ilk sezon finali olduğunu belirtiyor.

Bad Code - Sezon 2 Bölüm 2

badcode

Reese'nin Finch ve onu rehin alan Root'a biraz daha yaklaştığı bu bölümde Makine ile ilgili pek çok detay da gün yüzüne çıkmıştı.

Relevance - Sezon 2 Bölüm 16

relevance

Jonathan Nolan'ın ilk yönettiği bölüm olan Relevance, Finch ve Reese'nin teröristlerin peşinden koşan ve en az kendileri kadar yetenekli bir hükümet görevlisini fark etmelerini anlatıyor.

The Devil's Share - Sezon 3 Bölüm 10

devilsshare

Müzikleriyle ve insanın karanlık tarafını el almasıyla beğenilen bölüm yapımcıların da favorileri arasında. POI ekibi Carter cinayetini araştırırken, Finch ekipten birisinin HR ile savaşı sona erdirmede önemli bir adım attığını fark eder. Ayrıca Makine suç örgütünün ele başlarından NYPD memuru Patrick Simmons'un teleon numarasını ortaya çıkarır.

Deus Ex Machina - Sezon 3 Bölüm 23

deuxex

Ekip rakiplerinin Samaritan adlı yapay zeka programının çevrimiçi olması ve onları ilk hedef yapmasının önüne geçmek için zamanla yarışırken, Vigilance örgütü ile savaşta da şok edici bir son onları beklemektedir.

If Then Else - Sezon 4 Bölüm 11

ifthenelse

Makine'nin gerçek potansiyelini ortaya koyan bölümde Samaritan artık Araştırma bölümünde Makine'nin yerini almıştır. Finch, Reese ve Root ise Samaritan'a yakalanmamak için farklı kimlikler ile dolaşmaktadır. Makine ve Samaritan'ın ajanları arasında kıyasıya bir mücadele başlar.

6741 - Sezon 5 Bölüm 4

Gelecek yıl yayımlanacak olan bölüm yapımcıların iddiasına göre herkesi şaşırtacak.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.