Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 11.07.2017

Steam üzerinden VAC korumalı oyunları, hileler ile oynuyorsanız, sizi tebrik ediyoruz. Büyük cesaret ve başarı. Fakat bugün o cesaret ve başarınız, boşa gitmiş olabilir. Çünkü Valve, Steam üzerinde 40 bin adet Steam hesabını banladı. Daha doğrusu, direkt olarak Valve değil, VAC sisteminin otomatik banlama özelliği sayesinde bu kadar hesap banlandı. Bu durum, Steam Yaz İndirimleri 2017 bittikten hemen sonra gerçekleşti. Peki, bu neden önemli bir olay? Çünkü VAC, bu sayı ile bir rekor kırdı. Platformun bir önceki rekoru, 2016 senesinin sonlarındaydı ve o rekor sayı 15 bin idi. Şimdiki rekorun direkt olarak 40 bin olduğunu göz önünde bulundurursak, 15 binlik önceki rekorun bir şaka gibi göründüğünü düşünebilirsiniz. Haklısınız da.

40,000 adet Steam hesabı banlandı

Tabii vermiş olduğumuz bu rakam, sadece sistem tarafından otomatik olarak banlanan hesaplara ait. Bir de oyun içinde raporlanan oyuncular bulunuyor. Elimize geçen istatistiklere göre, bir oyuncunun, diğer oyuncuyu raporlaması ile banlanan hesap sayısı sadece 4,972. Yani, karşınızdaki oyuncuya sinirlendiğiniz için, onu boş yere raporlamanız, pek de bir işe yaramıyor gibi görünüyor. Peki, banlanan bu kadar hesabın envanterindeki eşyalara ne oldu? Bu sorunun cevabı basit: Yok oldular. İstatistiklere göre, banlanan bu hesapların arkasında tam 9,580 dolar değerinde envanter eşyası kaldı. Yani, aslında bu banlama işlemleri, Valve ekibine biraz para kaybettirmiş olsa da, oyuncular mutlu olacaktır.

Tüm bunların haricinde, en iyi PS4 oyunları yazımıza, en iyi oyun televizyonları yazımıza, Steam deneyiminizi zenginleştirebilecek 8 yazılım yazımıza ve en iyi GTA oyunları yazımıza göz atabilirsiniz. Son olarak, bizlerin sosyal medya kanallarını takip etmeyi de unutmayınız. Facebook ve Twitter sayfalarımızdan aktif olarak haber paylaşımları yapmaktayız.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.