Menü
https://leadergamer.com.tr/2017/03/16/cd-projekt-red-cyberpunk-2077/

Battlefield 1

Yapımcı DICE
Dağıtımcı EA
Tür
Çıkış Tarihi 21 Ekim 2016
Battlefield 1 , They Shall Not Pass 17 Mart 2017 0:02

Battlefield 1 – They Shall Not Pass İnceleme

Oyunun ilk ek paketi nasıl olmuş?

14 Mart 2017 tarihinde Premium Pass sahiplerine, 28 Mart 2017 tarihinde ise parasını ödeyen tüm oyunculara sunulacak olan Battlefield 1 – They Shall Not Pass, bizlerin de eline geçti ve sizlere bir inceleme sunmak istedik. Fakat öncelikle bu incelediğimiz şeyin, ne olduğunu söyleyelim. They Shall Not Pass, Battlefield 1 için geliştirilmiş olan 4 ek paketten ilki. Oyunun çıktığı tüm platformlar için çıkışını gerçekleştiren bu ek paket, oyuna hem yepyeni silahlar, hem de yepyeni haritalar ekliyor. Tabii bunlardan inceleme yazımızda bahsedeceğiz. Dilerseniz bu ek paketin detaylarına geçelim yavaş yavaş. Bakalım almaya değer bir ek paket var mı karşımızda?

Battlefield 1 - They Shall Not Pass İnceleme

Önce içerikten bahsedelim.

Battlefield 1 – They Shall Not Pass, oyuncuların karşısına dopdolu bir paket olarak karşımıza çıkıyor. Ek paket içerisinde dikkat çeken en büyük içerik, yeni bir oyun modu olan Frontlines. Bu oyun modu, hem Conquest, hem de Rush modlarının bir karşımı ve bize soracak olursanız, oyuna gerçekten yeni bir tat katıyor. Sürekli olarak Rush ve Conquest modları arasında gidip geliyorsanız, Frontlines kesinlikle sizin vazgeçilmez oyun modunuz olacak. Eğer yeni oyun modu yerine, biraz daha uzun bir şeyler denemek isterseniz, 2 yeni operasyon da bu ek paketin içerisinde geliyor. Bu iki operasyonun adı ise The Devil’s Anvil ve Beyond the Marne. Bu iki operasyon da, tahmin edebileceğiniz gibi, oyunun yeni haritalarında geçmekte. Şimdi dilerseniz o haritalardan bahsedelim.

Battlefield 1 – They Shall Not Pass ile oyuna 4 yeni harita ekleniyor ve bu haritaların adı Verdun Heights, Fort Vaux, Soissons ve Rupture. Bize soracak olursanız, Verdun Heights ve Fort Vaux bu ek paketin en iyi iki haritası. Bunun sebebi ise, bu iki haritanın 1. Dünya Savaşı’nı en iyi şekilde yansıtıyor olması. Bu arada, ek paket ile oyuna yepyeni silahlar da geliyor. Yani kesinlikle ateş ederken de sıkılmayacaksınız. Yeni silahların tam sayısı 12. Bu tüm silahların ismi ise Ribeyrolles 1918, RSC 1917, Lebel Model 1886, Chauchat, Sjögren Inertial, Mle 1903 Extended, Cogwheel Club, Nail Knife, Trench Fleur, Kukri, Billhook ve Saber. Bu silahların hepsi tabii ki ateşli silah değil. Yarısı kadarı da yakın dövüş silahı ve bu yakın dövüş silahları, gerçekten ortaya kanlı sahneler çıkartabiliyor.

xsmall.img

Ardından da içerikten bahsetmeye devam edelim.

Battlefield 1 – They Shall Not Pass, oyuna sadece silahlar ve oyun modları eklemiyor. Eğer seviye kasmayı seviyorsanız, 10 yeni seviye, kazanabilecek yeni künyeler, kullanabileceğiniz yeni bir elit sınıf karakter, yeni Codex ögeleri ve görevler ekleniyor. Yani oynanışı etkileyen ögeler yanında, oyunda sizi bir süre boyunca tutabilecek içerikler de oyunda var artık. Ha bu arada, eğer araçlarla dolaşmayı seviyorsanız, 3 yeni araç da bu ek paket ile ekleniyor oyuna. Bu araçlar ise Char 2C Behemoth, Saint-Chamond Assault Tank ve Siege Howitzer. Emin olun, özellikle Behemoth aracı kullanmaya değer.

İçerik hakkında şunu söylemek istiyoruz, eğer bir süre boyunca oyunu oynadıysanız ve sıkılıp, oynamayı bıraktıysanız; bu ek paket sayesinde oyuna geri dönebilirsiniz. Çünkü ek paket ile oyuna her yönden yepyeni şeyler ekleniyor. Bir sonraki ek pakete kadar sizi idare etmeyebilir belki fakat çabuk sıkılan bir oyuncu bile, en azından 1 ay boyunca bu oyunu, bu ek paket ile birlikte oynayabilir. İçerik konusunda EA Games ve DICE gerçekten güzel bir iş çıkartmış. Bunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.

xsmall.img (1)

Haritalar, silahlar ve Frontlines nasıl olmuş?

Daha önce söylemiştik, bu ek paket ile oyuna 4 yeni harita ekleniyor. Bu haritalar, Verdun Heights, Fort Vaux, Soissons ve Rupture. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Verdun Heights haritası ciddi anlamda bir görsel şölen sunuyor. Savaşı unutup, manzara seyretmeye başlıyorsunuz bir anda. Yapı olarak, oldukça ortalama bir harita. Ne çok dar, ne çok geniş. Fakat Fort Vaux öyle değil. Battlefield 4 oyunundan hatırlayacağınız Metro haritasına çok benziyor Fort Vaux. Bu yüzden, kısa menzilli savaş seviyorsanız, Fort Vaux kesinlikle favori haritanız olacak. Soissons ise tam tersi bir harita, dev gibi ve açık alan. Rupture ise daha küçük bir harita fakat Fort Vaux kadar küçük de değil. Ortalamaya yakın diyebiliriz.

Silahlar ise aynı haritalar gibi oldukça başarılı. Şöyle başarılı, oyuna eklenen tüm silahlar, standart silahların yanına oturabiliyor ve sırıtmıyorlar. Hiçbir silah inanılmaz güçsüz değil ve hiçbir silah inanılmaz güçlü değil. Bu yüzden ek paketi alan da, almayan da eşit oynayabiliyor. Çoklu oyuncu temelli bir oyunda, bu olması gereken bir şey. Asıl sorun bulunduran şey, Frontlines modu. Rush ve Conquest modunun karışımı olan bu modda, yenecek olan taraf oyunun en başında belli oluyor zaten. Yenilen taraf, benim deneyimim boyunca hiçbir zaman maçı çeviremedi. Sanıyorum ki oyun modunda ciddi denge problemleri var. Ha, bu modun eğlencesini bozuyor mu? Biraz bozuyor diyebiliriz. Özellikle yenilen taraftaysanız, ciddi anlamda siniriniz bozulabiliyor.

xsmall.img (2)

Sonuç olarak…

Eğer bir Battlefield 1 oyuncusuysanız, bu ek pakete kesinlikle sahip olmanız gerekiyor. Haritalar, oyun modları, operasyonlar ve silahlar, tam olarak oyunun içine oturuyor ve sıkı bir oyuncunun da, ek paketi alması gerekiyor bu yüzden. Ha, ek paketi almadan oynanmaz mı bu oyun? Oynanır efendim, bunu dert etmeyin. Frontlines modunun ciddi bir dengeye ihtiyacı var ve oyunun senaryo moduna bir ek gelmemiş olması, çevrim dışı oyuncular için büyük bir hayal kırıklığı. Evet, Battlefield serisine hiçbir zaman senaryo ek paketi gelmedi fakat bu oyunda oldukça büyük bir potansiyel vardı. Ek paket ile gelen Fransız ordusu, güzel bir, en azından 1 tane savaş hikayesi ile senaryo modunda da anlatılabilirdi. Fakat EA Games ve DICE, sadece çoklu oyuncu moduna odaklanmayı tercih etti.

Göz atabileceğiniz Battlefield 1 Rehberlerimiz

  • Battlefield 1 hakkındaki görüşlerimizi merak ediyorsanız, buradaki inceleme yazımıza göz atabilirsiniz. 
  • Battlefield 1 – They Shall Not Pass hakkındaki görüşlerimizi merak ediyorsanız, buradaki inceleme yazımıza göz atabilirsiniz.
  • Oyun hakkında bilgi almak istiyor, kendinize bir yol gösterici arıyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Açık beta testinde bulunan silahların en güçlüleri hangileri öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Zırhlı Tren ile oyunun gidişatını değiştirmek ve takımınıza yardımcı olmak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Her bir künyeyi nasıl kazanacağınızı merak ediyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Madalyalar hakkında bilgi almak ve nasıl kazanacağınızı öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Süvari sınıfını en iyi nasıl oynayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Haritaları en iyi şekilde kullanmak ve en iyi stratejiyi geliştirmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Oyunu herkesten önce oynamak ve ilk deneyimleyenlerin arasına katılmak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Osmanlı İmparatorluğu’nun yer aldığı haritaları detaylıca öğrenmek ve bilgilenmek istiyorsanız,buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Gözcü sınıfında başarılı olmak ve yeni teknikler öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Taarruz sınıfında başarılı olmak ve yeni teknikler öğrenmek istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Çoklu oyuncu moduna yeni başladıysanız ve küçük ipuçları arıyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Amiens ve St. Quentin Kayalığı haritalarını tam bilmiyorsanız veya uzmanlaşmak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Operasyonlar modunu daha yakından tanımak istiyor ve daha başarılı olmayı diliyorsanız,buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Zırhlı taşıtları daha net anlamak ve nerede ne yapacağınızı kavramak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.
  • Oyunun yeni haritası Giant’ın Gölgesi ve yeni silahı ile başarılı olmak istiyorsanız, buradaki rehberimize göz atabilirsiniz.

Battlefield 1

PUAN: 8 /10
Yapımcı

DICE

Dağıtımcı

EA

Tür

FPS,

Platform

PC, PlayStation 4 ve Xbox One

  • Dengeli silahlar.
  • Hoş görünen haritalar.
  • Yeterli ekstra içerik.
  • Senaryo modu yine tek başına bırakıldı.
  • Yeni oyun modu oldukça dengesiz.

Birçok Battlefield 1 oyuncusunu, oyuna geri döndürebilecek potansiyele sahip bir ek paket. Fakat bu, ek paketi alma zorunluluğu sunmuyor size.

Kaan GEZER Editör