Avatar
Yazar: Alper Dalan, Editör Yazım tarihi: 01.09.2017

Hazır 2017 yılının son çeyreğine girmişken ve bulunduğumuz yıl şimdiye kadar gerçekten çok önemli yapımlar oyunculara sunulmuşken, yılın geri kalan sürecinde çıkış yapacak olan video oyunları hakkında sorulması gerektiğini düşündüğümüz önemli sorularımız var. Hazırlamış olduğumuz bu listemizde de, 2017 yılının geri kalan sürecinde çıkacak olan video oyunları hakkında bu sorularımızı tek tek belirttik.

video oyunları

10. Star Wars Battlefront II'nin hikayesi, gerçekten söylenildiği kadar sığ mı?

The Verge tarafından söylenilenlere bakarsak eğer, Star Wars Battlefront II'nin kampanya modu, sadece birbirine görevlerle bağlanmış ara sahnelerden oluşuyor gibi görünüyor. The Verge, Star Wars Battlefront II'nin oynanış açısından önceki oyuna göre daha iyi olduğunu, fakat hikaye açısından çok sığ, yüzeysel kaldığından da bahsetmişti. Star Wars gibi bir serinin oyununda, hikayenin ne denli bir öneme sahip olduğundan bahsetmeye bile gerek yok. Star Wars Battlefront II içerisindeki hikaye, gerçekten bu kadar sığ olarak mı karşımıza çıkacak?

9. Call of Duty serisi, gerçekten hayran kitlesi istediği için mi eski haline dönüş yapıyor?

Call of Duty serisi, Call of Duty: WWII ile bildiğiniz üzere eski köklerine döndü, fakat bizim aklımıza bir soru takıldı. Acaba Call of Duty serisi gerçekten isyan eden onca hayranın sesini duyup mu eski haline döndü? Bu soruyu sormamızın arkasında yatan sebepten bahsedelim hemen. Eğer dikkat ettiyseniz, Call of Duty: Black Ops III, 25 milyonu geçen bir satış yaptı. Herkesin yerden yere vurduğu Call of Duty: Infinite Warfare bile, 2016 yılının en çok satan oyunu olmuştu. Herkes yerden yere vursa bile, yine de başarılı bir şekilde satış yapan video oyunları serisinin, acaba gerçekten hayranlarını dinlemeye ihtiyacı var mıydı?

8. South Park: The Fractured But Whole, gerçekten geçerli bir sebeple mi ertelendi?

Çok beklenilen video oyunlarından bir tanesi olan South Park: The Fractured But Whole, yapılan ertelemelerle artık en sonunda 17 Ekim 2017 tarihinde oyuncuların beğenisine sunulacak. South Park: The Stick of Truth hakkında yapılan açıklamalarda, Trey Parker ve Matt Stone'un, daha modern ve günümüz esprilerine yönelmeyi sevdikleri söylenmişti. South Park: The Fractured But Whole'un esprilerinin önemli bir yere sahip olması için defalarca elden geçirildiği de bilinen gerçekler arasında. Tabii, bu durum oyunun karakter, bölgeler ve hatta hikayenin tümünün ilerleyişini etkilediğine de değinmekte fayda var. İşin içine bir de Ubisoft'u kattığımızda, oyunun neden ertelendiği ve oyunun son halinin nasıl olacağı da az çok anlaşılabilir bir hal alıyor. Fakat sormak gerek, bunca erteleme ve emeğin ardından, oyun ahım şahım bir hal mi aldı? Gerçekten değdi mi bu kadar ertelemeye?

video oyunları

7. Destiny 2, aslında sadece bir ek paket olmaktan mı ibaret?

Daha önceden Destiny serisinin ilk oyununu oynamış olanlar muhtemelen Destiny 2'nin betasını oynarken, hatta Destiny 2 tanıtılırken, oyunun aslında Destiny serisinin ilk oyununa getirilmiş olan bir ek paket kıvamında olduğunu anlamıştır. Tamam, oyunda artık çok daha fazla diyalog, daha gelişmiş bir hikaye ve ilerleyiş, hatta daha fazlası da var, fakat oyun hala temel olarak, serinin ilk oyunuyla resmen birebir. Destiny için getirilmiş olan Taken King ve Rise of Iron genişleme paketleri, ara sahnelerle dolu bir Destiny'nin nasıl olacağını zaten göstermişti. 6 Eylül 2017 tarihinde çıkacak olan oyun, aslında sadece bir ek paket kıvamında mı geliştirildi?

6. Middle-earth: Shadow of War içerisindeki mikro ödemeler, oyunun tadını kaçıracak mı?

Artık günümüz video oyunlarında sık kullanılan bir özellik haline gelen mikro ödeme sistemi, bildiğiniz üzere Middle-earth: Shadow of War içerisinde de oyuncuları bekliyor olarak. Oyun içerisindeki mikro ödemeler sayesinde ek orklar, tecrübe destekleri ve sandıklar satın alabiliyorsunuz. Yani, para ödeyerek hile yapmış oluyor ve oyunda atmanız gereken adımları hızlandırmış oluyorsunuz. Yani, zaten parasını vermiş olduğunuz oyunu, bir de üstüne ekstra para vererek bitirmiş oluyorsunuz, mikro ödeme özelliğinin desteği sayesinde. Peki, bu durum, Middle-earth: Shadow of War'un oyun zevkini kaçıracak mı?

5. Super Mario Odyssey, aslında uzun süredir beklenilen Super Mario Galaxy 3 mü?

Açıkçasını sorarsanız, bu sorumuzun cevabı zaten evet. Bu yazımızı hazırladığımız esnalarda, Mario'nun nasıl veya neden şehirden vadiye veya anlamsız görünen benzeri yolculuklar gerçekleştirdiği konusunda bilgi bulunmuyor. Fakat, böylesi yolculuklar neden var? Tamam, anlıyoruz, Super Mario serisinin video oyunları, zaten hep böyleydiler. Aslında sorduğumuz soru pek de kötü bir anlamda değil. Yani, Super Mario 64, Super Mario Galaxy 1 ve Super Mario Galaxy 2 gibi seriye ait video oyunlarında, buna benzer alakasız bölüm geçişleri ile karşılaşmıştık. Bu özellik gerçekten ilgi çekici. Bizim aklımıza böyle bir sorunun takılmış olmasının sebebi de, yolda olan oyunun, gerçekten başarılı yapım olarak gösterebileceğimiz Super Mario Galaxy serisinin bir parçası olarak mı karşımıza çıkacağı. Eğer öyleyse, fakat sadece isimde hafif bir oynama varsa, bizleri gerçekten muhteşem bir tecrübenin beklediğine eminiz.

4. Cuphead, sadece bölüm sonu canavarı savaşları odağından kurtulmayı başardı mı?

Cuphead, ilk olarak Furi gibi sadece bölüm sonu canavarı savaşlarına odaklanan video oyunlarından biri olarak tasarlanmıştı. Tabii, özellikle tarzı ile etkileyici olan Cuphead'in hayranları, oyunun geliştirici ekibi olan StudioMDHR'ye oyun içerisinde bir hikaye de görmek istediklerini bir şekilde duyurdu ve geliştirici ekip de, "Tamam o zaman." diyerek oyuna daha farklı modlar da ekledi. Fakat bizim aklımıza takılan soru, Cuphead'in karşımıza çıktığında, sadece bölüm sonu canavarı savaşları odaklı bir oyun mu, yoksa tatlı bir hikayenin de anlatıldığı bir oyun mu olacağı ile ilgili.

video oyunları

3. Need for Speed: Payback, aslında bir nevi yeni bir Burnout oyunu mu?

E3 2017 etkinlikleri esnasında muhteşem ötesi bir Need for Speed: Payback oynanışı görmüştük ve bu oynanış gerçekten fazlasıyla etkileyici görünüyordu. Yalnız, Need for Speed serisi 2015 yılında tekrar elden geçirildi ve şu anda daha çok gençliğe hitap eden bir oynanışa sahip. Need for Speed: Payback ile yeni Ghost Games ekibi kuruldu. Bu ekip arasında da eski Need for Speed ekibinden ve Burnout geliştiricisi olan Criterion ekibinden kalan insanlar bulunuyor. Şimdiye kadar görmüş olduğumuz oyun içi görüntüler, bize biraz da Burnout'un tarzını anımsattı. Bu sebeple aklımıza takıldı bu soru. Acaba, yolda olan yeni Need for Speed oyunu, aslında bizlere Burnout oynuyormuş gibi bir hissiyat mı verecek?

2. PlayerUnknown's Battlegrounds, acaba Xbox One üzerinde de başarılı olabilecek mi?

Eğer konsollar üzerinde oynamayı seviyorsanız, muhtemelen PC üzerindeki video oyunları pek de ilginizi çekmiyordur. Fakat, sizi de ilgilendiren bir durum hakkında önemli bir sorumuz bulunuyor. Bildiğiniz üzere, PlayerUnknown's Battlegrounds ya da diğer bilinen kısa adı ile PUBG, Xbox One platformu oyuncularıyla da buluşacak. Oyun, PC üzerinde muhteşem bir fenomen durumunda. Xbox One ile PlayStation 4'ün satışlarını karşılaştırdığımızda, ne yazık ki çok daha düşük bir seviyede olduğunu görüyoruz. Acaba, konsolun satış rakamlarının düşüklüğüne bağlı olarak görülen video oyunları satışındaki düşüklükten, PUBG de etkilenecek mi?

video oyunları

1. Assassin's Creed Origins, Assassin's Creed serisinin video oyunları konusunda sonunu mu getiriyor?

Aslında, E3 2017 etkinliklerinden sonra gayet güzel tepkiler almış bir oyun Assassin's Creed Origins. Fakat, oyun hakkında daha fazla bilgi aldıkta, Assassin's Creed serisinin video oyunlarının sonunun gelmeye başladığını düşündük istemsizce. Dark Souls çakması diyebileceğimiz bir dövüş sistemi, oyun içerisindeki yapay zekanın daha şimdiden berbat görünüyor olması, yüz ifadeleri konusunda Mass Effect Andromeda'yı andıran yapısı derken iyice umutsuzluğa kapıldık. Bu sebeplerle de sormadan edemedik, acaba Assassin's Creed Origins, Assassin's Creed serisini yok edecek bir yapım mı olacak?

Tüm bunların haricinde, 2017 yılında çıkacak olan oyunlar ve 2018 yılında çıkacak olan oyunlar yazılarımıza göz atabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bizleri çok güzel oyunlar bekliyor. Fakat yeni oyunlardan ziyade, daha dar bir yelpazede güzel oyunlar arıyorsanız, en iyi PS4 oyunları yazımıza göz atabilirsiniz. En iyi PlayStation 4 oyunları listemiz uzun geldiyse, sizi en yeni ve en iyi PlayStation 4 oyunu ile tanıştıralım: Uncharted Kayıp Miras inceleme. Eğer hikaye temelli bir oyun yerine, daha hızlı ve daha silahlı bir oyun arıyorsanız, Call of Duty WW2 kapalı beta inceleme yazımıza da göz atabilirsiniz.

Son olarak, kardeş sitemizin GTA Online rehberi: taktik ve ipuçları, hileler, modlar ve oyun hakkında her şey yazısına bakmayı ve bizlerin sosyal medya kanallarını takip etmeyi unutmayınız. Facebook ve Twitter sayfalarımızdan aktif olarak haber paylaşımları yapmaktayız.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.