Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 18.12.2017

2017 senesinde karşımıza birbirinden güzel grafiklere sahip video oyunları çıktı. Bu oyunları birbirinden farklı platformlarda gördük. Mesela PlayStation 4, Xbox One veya Nintendo Switch. Birçok oyun da PC platformuna çıktı. Konsol oyuncularının donanım ile pek derdi olmaz ama PC oyuncuları için oyun optimizasyonu ve o oyunların donanımlarına uygun olması oldukça önemlidir. Bu yüzden, hazır 2018 senesine girmeye de hazırlanıyorken, sizlere 2017 senesinin en iyi optimize edilmiş PC oyunları listesini aktarmak istedik. Evet, bir liste hazırlamadık, hazırlanmış bir listeyi aktaracağız. Şimdi size aktaracağımız bu listeyi Dark Side of Gaming isimli bir internet sitesi hazırladı. Bu site, oldukça detaylı PC performans testlerine sahip ve bu yüzden biz kendilerine bu liste konusunda ciddi bir şekilde güveniyoruz.

2017 senesinde çıkmış olan video oyunları

Listemizin 10. sırasında Injustice 2 bulunuyor. Bu oyunun PC sürümü, oyunun ana geliştiricileri tarafından yapılmadı fakat buna rağmen ikinci ekip, oldukça güzel bir optimizasyon ile oyunu PC kullanıcılarının önüne sunmayı başardı. 2017 senesinin en iyi optimize edilmiş PC oyunları listemizin 9. sırasında ise Call of Duty: WWII bulunuyor. Call of Duty: WWII, optimizasyon konusunda çıkışını çok başarılı bir şekilde gerçekleştirmedi ama geliştirici ekip, oyunun PC sürümüne gönderdiği birkaç güncelleme ile kusursuz bir Call of Duty: WWII optimizasyonunu oyunculara sunmayı başardı.

Listemizin 8. sırasında ise Sniper Elite 4 bulunuyor. Bu oyun, birçok farklı PC donanımında hiçbir sorun olmadan oynanabiliyor. Böyle hoş grafikli bir açık dünya oyununu, her türlü ekran kartında başarılı çalıştırabilen geliştirici ekibi aslında tebrik etmek gerekiyor. 2017 senesinin en iyi optimize edilmiş PC oyunları listemizin 7. sırasında ise Resident Evil 7 var. Bu oyun, çıkış yaptığı tüm platformlar arasında en iyi PC üzerinde görünüyor. Oyunun çıkışında bazı optimizasyon ve grafik hataları vardı ama NVIDIA, AMD ve Capcom, farklı güncellemeler ile tüm sorunları gidermeyi başardı.

2017 senesinin en iyi optimize edilmiş PC oyunları

Listemizin 6. sırasında sürpriz bir şekilde Mass Effect: Andromeda var. Evet, Mass Effect: Andromeda en iyi video oyunlarından bir tanesi değil. Oyunun içi hata doluydu ama bu listemizde de oyun içi hatalar önemli değil. Optimizasyona bakıyoruz. Frostbite 3 oyun motoru sağ olsun, birçok farklı PC donanımında çok başarılı bir şekilde oynanabiliyor bu oyun. 2017 senesinin en iyi optimize edilmiş PC oyunları listemizde sırada  Project CARS 2 ve Forza Motorsport 7 var. Evet, bu iki oyun da listemizde 5. sırada. Çünkü iki oyun da sistemlerin sınırlarını zorlayabiliyor. Fakat aynı anda da başarılı optimizasyon sayesinde oyunculara güzel bir deneyim sunuyor.

Watch Dogs 2 ve Assassin’s Creed Origins kesinlikle en iyi optimize edilmiş Ubisoft oyunları değil. Fakat For Honor öyle. Bu yüzden listemizin 4. sırasında For Honor var. Wolfenstein II: The New Colossus ise 2017 senesinin en iyi optimize edilmiş PC oyunları listemizin 3. sırasında çünkü bu oyun da ciddi anlamda başarılı bir optimizasyona sahip. Destiny 2 ise bu senenin en iyi PC oyunlarından bir tanesi. Tabii ki optimizasyon olarak. Çünkü ilk oyunu daha önce konsollarda 30 FPS olarak sunan geliştirici ekip, ikinci oyunu da konsollarda 30 FPS yaptı fakat PC oyuncuları için 60 FPS kusursuz bir şekilde iş gördü. Ayrıca oyunun grafikleri de, sıfır sorunlu performans ile kusursuz görünüyor.

2017 senesinin en iyi optimize edilmiş PC oyunları listemizin en iyi oyunu ise Star Wars Battlefront II. Bu oyun hem efsanevi grafiklere sahip, hem de kusursuz bir performansa sahip. Hem de oyun bu kusursuz performansı birçok farklı PC donanımında koruyabiliyor. Bu da EA, DICE ve Frostbite 3 oyun motorunun bir başarısı tabii ki.

1 kişiye çekiliş ile Dead Rising 4: Frank's Big Package (PlayStation 4) veriyoruz

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.