Avatar
Yazar: Mehmet Can Akay, Editör Yazım tarihi: 02.01.2017

Bildiğiniz üzere, şuan konsollarda 8. jenerasyonu yaşıyoruz ve firmalar da konsollarından oldukça memnun. Ancak geçtiğimiz aylarda, bu güzel firmalar, mevcut konsollarının 4K destekleyen versiyonlarını çıkarmaya karar verdi. Bu 4K destekleyen konsollardan biri olan, Sony'nin Playstation 4 Pro'su, şu an için piyasada. Sony'nin ezeli rakibi Microsoft'un, 4K destekleyen konsolu Project Scorpio ise şu an için net bir çıkış tarihine sahip değil. Ancak önümüzdeki aylarda, büyük ihtimalle de senenin son aylarına doğru çıkışını gerçekleştirecek.

Project Scorpio

Microsoft, yeni 4K destekleyen konsollarına, duyurulduğu ilk günden beri oldukça güveniyor. Her fırsatta Project Scorpio'nun, gelmiş geçmiş en güçlü konsol olacağını vurgulayan yetkililer, ayrıca bu gücün çok iyi bir denge ile birlikte geleceğini de vurguluyorlar. Daha önce resmi olarak paylaşılan bilgilere göre konsolun, 6 TFLOPluk bir işlemci hızına sahip olacağını da biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde, Xbox'ın yetkili isimlerinden Aaron Greenberg yeni bir açıklama yaptı. Twitter üzerinden yaptığı açılamada, Aaron Greenberg, 2017 Project Scorpio'nun yılı olacağını söylüyor. Ayrıca attığı gönderiyi, ''...Canavar için hazır mısınız?'' diyerek bitiren Aaron Greenberg, Project Scorpio için ne kadar iddialı olduklarını bir daha hatırlatıyor. Ayrıca aynı bu tarz, bir başka paylaşım, Xbox'ın topluluk yöneticisi Josh Stein tarafından da yapıldı. Aaron Greenberg gibi Josh Stein da, 2017'nin Project Scorpio'nun yılı olacağını söylüyor. Peki siz Xbox'ın yeni 4K destekleyen konsolu hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten de 2017'ye damgasını vurabilecek mi?

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.