Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 19.09.2017

Geçtiğimiz haftalarda Pete Hines bir röportaj vermişti ve bu röportaj sırasında Bethesda ekibinin 2017 senesinde sürpriz bir oyunu piyasaya süreceğini belirtmişti. Bu röportajın 24 saat sonrasında Pete Hines bu sefer Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, röportaj sırasında ne dediğini bilmediğini belirtmişti. Ayrıca bu açıklamadan sadece birkaç hafta önce oldukça popüler bir mağazanın internet sitesinde Bethesda: Game of Thrones isimli bir oyun listelenmişti. Bunlar bir tesadüf olamaz, değil mi? Belli ki Bethesda, 2017 için bir oyun düşünüyor. Bizler de bu yazımızda bahsettiğimiz bu gizli oyunun ne olduğunu tartışacağız.

Yazımıza başlamadan önce temel fikrimizi belirtelim. Bizce Bethesda bir sürpriz oyunu 2017 sonuna doğru piyasaya sürmeye hazırlanıyordu. Pete Hines de bunu biliyordu tabii. Fakat ortada bir sorun vardı, Bethesda tarafından geliştirilen bu oyun ertelenme olasılığını taşıyordu üzerinde. Muhtemelen Pete Hines açıklamasından sonra şirkette bir telaş oluştu ve bu yüzden Pete Hines kendi dediği şeyleri yalanladı. Çünkü bu oyun muhtemelen 2017 senesi içerisinde çıkacak ama ekip, oyunu en geç 2018 ortasına erteleyeceklerini düşünüyor.

Bu sene çıkacak, henüz duyurulmamış Bethesda oyunu ne olabilir?

Bethesda: Game of Thrones

Öncelikle haberimizin başında bahsettiğimiz söylenti ile başlayalım. Bizce sızdırılmış olan Game of Thrones oyunu gerçekti. Target ekibinin canı sıkılıp, rastgele bir ilan açmış olamaz herhalde. Her neyse, bu noktada küçük bir sorun geliyor gözümüzün önüne. Bethesda büyük bir şirket ve Game of Thrones evreni hem popüler, hem de dev gibi. Yani böyle bir şirket ile lisanstan, The Elders Scrolls veya Fallout seviyesinde bir oyun çıkabilir. Eğer ortada böyle bir büyük oyun varsa, mantık olarak şimdiye kadar duyurusunu almış olmamız gerekiyordu. Çünkü bu bir serinin ilk oyunu olacak, reklama ihtiyacı olacak. Reklam için de zaman gerekecek. Bu yüzden biz düşünüyoruz ki, eğer ortada bir Bethesda: Game of Thrones varsa, bu oyun muhtemelen bir mobil platform oyunu.

Fallout 4

Bizce yeni bir Fallout oyunu değil bu gizli oyun, aksine Fallout 4 için bir genişletme paketi. Her ne kadar geliştirici ekip, oyun için daha fazla genişletme paketi planı olmadıklarını belirtse de, Creation Club, ücretli modlar ile Fallout 4 oyununa döndü. Bu sistemin tutması için oyunun da güncel tutulması gerekiyor. Bir video oyununu güncel tutmanın en güzel yollarından bir tanesi ise genişletme paketidir. Bu yüzden biz düşünüyoruz ki, bu gizli oyun aslında bir gizli genişletme paketi.

Mobil Oyun

Bethesda: Game of Thrones fikrimiz her ne kadar temelinde bir mobil oyun olsa da, şirket aslında elinde bulunan serilerden başka bir mobil oyunu da piyasaya sürmeye hazırlanıyor olabilir. Fallout evreni için Fallout Shelter var. The Elder Scrolls evreni için ise The Elder Scrolls: Legends var fakat Fallout Shelter ile The Elder Scrolls: Legends aynı türde, sağlam mobil oyunlar değil. Bu yüzden biz ekibin Fallout Shelter benzeri bir The Elder Scrolls mobil oyunu piyasaya süreceğini de düşünüyoruz.

Starfield

E3 2017 öncesinde Starfield ismini bolca duymuştuk. Söylenenlere göre Starfield, Bethesda ekibinin 3. büyük serisi olacaktı. The Elder Scrolls ve Fallout boyutunda yani. Bilim kurgu tarzında olacak oyun, Fallout evreninin de ilerisinde olacaktı zaman olarak. RYO olacak olan Starfield, belki de 2017 içerisinde sürpriz olarak çıkabilir. Biz pek sanmıyoruz ama ihtimallere de yok diyemeyiz. Eğer Starfield, tahmin ettiğimiz kadar büyük bir oyun değilse, şirket bu oyunu sürpriz bir şekilde piyasaya sürmek isteyebilir. Sonuçta Fallout 4 oyunu da çıkışından sadece birkaç ay önce duyurulmuştu.

Fallout 4

En sona, en olası oyunu eklemek istedik. Bizce şirketin gizli oyunu Fallout 4 olacak. Fallout 4 ama Nintendo Switch için bir Fallout 4. Ekip bildiğiniz üzere birkaç serisinin yeni oyununu Nintendo Switch için duyurdu. Ayrıca Fallout 4, VR cihazlara da gelmeye hazırlanıyor. Bu yüzden serinin son oyunu bir de Nintendo Switch yolunda olabilir. Eğer Bethesda ekibi bu duyuruyu yapmaya hazırlanıyorsa, hiç şaşırmayacağız.

Tüm bunların haricinde, 2017 yılında çıkacak olan oyunlar ve 2018 yılında çıkacak olan oyunlar yazılarımıza göz atabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bizleri çok güzel oyunlar bekliyor. Fakat yeni oyunlardan ziyade, daha dar bir yelpazede güzel oyunlar arıyorsanız, en iyi PS4 oyunları yazımıza göz atabilirsiniz. En iyi PlayStation 4 oyunları listemiz uzun geldiyse, sizi en yeni ve en iyi PlayStation 4 oyunu ile tanıştıralım: Uncharted Kayıp Miras inceleme. Eğer hikaye temelli bir oyun yerine, daha hızlı ve daha silahlı bir oyun arıyorsanız, Destiny 2 inceleme yazımıza da göz atabilirsiniz.

Son olarak, kardeş sitemizin GTA Online rehberi: taktik ve ipuçları, hileler, modlar ve oyun hakkında her şey yazısına bakmayı ve bizlerin sosyal medya kanallarını takip etmeyi unutmayınız. Facebook ve Twitter sayfalarımızdan aktif olarak haber paylaşımları yapmaktayız.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.