Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 19.12.2015

2015 senesi genel olarak oyunların ertelenme yılıydı. Fakat buna rağmen karşımıza yine de yüksek kaliteli, popüler oyunlar çıktı. Bu kaliteli ve popüler olan oyunlar tabii ki karşımıza 0 hata ile çıkmadı. Küçük hataları olan oyunlar kabul edilebilir de arkadaş bazı büyük, popüler oyunlarda öyle büyük hatalar yapıldı, hakkında yalan söylendi ki gözlerimize inanamadık. Peki, 2015'in en büyük video oyunlarında karşılaştığımız bu en kötü durumlar nelerdi? Sizler için küçük bir sıralama yaptık efendim. Buyurun!

vIoWsngG

Batman: Arkham Knight'taki süper gizli, en büyük düşmanımızın aslında öyle olmaması.

Batman: Arkham Knight oyunu boyunca o gizli düşmanımız olan Arkham Knight aslında pek de gizli değildi. Yani, Arkham Knight ile girilen ilk diyalogdan itibaren o kişinin Jason Todd olduğunu anlamamanız neredeyse imkansız bir şey. Hadi ama, "Ben anlamamıştım abi Jason Todd filan." demeyin. Herkes anlamıştı.

Halo 5: Guardians reklamlarının yalan çıkması.

Halo 5: Guardians çıkmadan önce oyunun senaryo tabanlı reklamlarında kafamızı karıştıran, oyunu merak etmemizi sağlayan bir soru gösteriliyordu. Tabii bu konu hakkında çok detaya inmek istemiyorum spoiler vermemek için. Her neyse, bilgisayarlarımızdan o reklamları izlediğimizde Halo 5: Guardians'ın senaryosu ile uyuştu mu? Beklediğiniz cevapları alabildiniz mi? Yoksa, düz bir senaryo ile mi karşılaştınız? Biz bir şey demiyoruz. ..

1rBX3QLc

Rise of the Tomb Raider için kötü zamanlama.

Rise of the Tomb Raider'ı sadece Xbox One ve Xbox 360 için çıkartmayı planlıyorsunuz. PlayStation 4 ve PC platformlarına oyunu sonra çıkartarak, ilk gün satışlarını gözle görülür bir biçimde düşürüyorsunuz. Buraya kadar idare edilebilir aslında oyunun geliştiricilerinin yaptığı hareket. Fakat, oyunu neden dört gözle beklenen Fallout 4 ile aynı günde çıkartıyorsunuz? Fallout 4 hem çıkış yaptığı platformlar olarak, hem de isim olarak Rise of the Tomb Raider'dan önde duruyor. Kötü zamanlama...

Just Cause 3'ün FPS problemleri.

Dev patlamaların, yıkılmaların en ön planda olduğu bir oyunda, sadece bunları yaparak zevk alabileceğiniz bir oyunda optimizasyon kötü olursa nasıl dayanacak bu oyun piyasada? Just Cause 3 çıkış yaptığında hem konsollarda, hem de PC platformunda büyük optimizasyon problemleri yaşamıştı. Özellikle bu patlama sahnelerinde. Şu sıralar düzeltildi mi emin değilim fakat, Just Cause serisinde FPS problemi kabul edilemez olmalı.

rCBWMfTn

Senaryosu olmayan bir Star Wars oyunu.

Star Wars bu arkadaş ya. Star Wars. Fiyat olarak hem senaryolu, hem de çoklu oyunculu oyunlar ile aynı etiketi basıyorsunuz, hem de Star Wars gibi bir serinin oyununa senaryo koymuyorsunuz. Uğraşmıyorsunuz. Hem EA Games için hem de Star Wars serisi için Star Wars: Battlefront kara bir leke idi.

Yapması daha kolay fatality hareketleri sadece 5 lira!

Ek paketler, sezonluk geçiş özellikleri ve bazı FPS oyunlarındaki veya RPG oyunlarındaki mikro ödemeler bir yere kadar kabul edilebilir fakat bu sene karşımıza çıkan Mortal Kombat X en ilginç mikro ödemelere sahip olan oyundu. Çünkü belli bir ücret ödeyerek, belli bir sayıdaki fatality hareketlerini daha kolay tuş kombinasyonları ile yapabiliyorduk. Nesil nereye gidiyor be arkadaş...

z7AkJUKt

Grafiklerin her şey olmadığını tekrar gösteren oyun, The Order: 1886.

PlayStation 4'e özel olarak çıkan ve Ready at Dawn'ın ilk AAA oyunu olan The Order: 1886 tamamen grafiklere abanılmış bir oyundu. Geliştirici stüdyonun elindeki paranın tümünü grafiklere harcayarak, içerisinde çok az oynanabilirlik bulunduran ve sadece 4-5 saat süren The Order: 1886 bizlere grafiklerin her şey olmadığını tekrar göstermiş oldu çünkü bu oyun birçok ankette yılın en kötü oyunu ödülüne aday olarak gösterildi.

Sadece multi-player odaklı oyunların fiyatı.

İçerisinde sadece kendisini sürekli tekrar eden, sizi ek paketler almaya mahkum eden, çoklu oyuncu modlarının bulunduğu oyunlar neden hem senaryolu hem de çoklu oyunculu oyunlar ile aynı fiyat ile çıkıyor? Üstüne bir de o oyunun 2 katı fiyatı kadar ek paket alıyoruz? Mesela Destiny. Destiny de çıkışını standart fiyattan yaptı. Evet, içerisinde senaryo modu bulunuyordu fakat üzerinde neredeyse hiç çalışılmamış bir moddu bu. Ayrıca daha sonra Destiny için 2 ek paket ve 1 adet de genişletme paketi piyasaya sürüldü. Yani, eğer Destiny'yi ilk günden beri oyunuyorsanız ve tam bir Destiny deneyimi istiyorsanız yaklaşık 3 adet Destiny alacak kadar para harcamış olmanız gerekiyor.

QMAUw1Wa

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'den çıkartılan önemli bölümler.

Bu sene karşımıza, senaryo açısından, çıkan en sağlam oyun tabii ki de Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'di. Konami ile Hideo Kojima arasında çıkan sorunlar, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in çıkışına yakın da olunca tabii ki oyunda bazı problemler baş gösterdi. Mesela, internet ortamını uzun bir süre sallayan, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in oyundan tamamen çıkartılmış bölümleri neden gerçekten oyundan çıkartılmıştı? Ayrıca bu bölümler senaryonun en iyi finali niteliğindeydi. Konami bu sahneleri ek pakete mi ayırdı bilemeyeceğiz fakat yapılan şey gerçekten büyük bir hataydı.

Yıllardır aynı kalan bir oyun motoru.

Bundan seneler önce Bethesda karşımıza Creation oyun motoru ile birlikte The Elder Scrolls V: Skyrim'ı çıkartmıştı. Oyunun çıktığı zamanlar Creation moturunun oyun içerisinde yaptığı hatalar görmezden gelinse de, Bethesda'nın Fallout 4'te de aynı oyun motorunu kullanmış olması çok büyük ses getirdi. Eski nesil için geliştirilmiş bir oyun motorunu, neredeyse hiç değiştirmeden yeni nesil konsollar ve PC platformunda kullanan Bethesda büyük ayıp etti arkadaş. Tabii bu Fallout 4'ün benzersiz bir oyun olduğunu değiştirmiyor. Merak etmeyiniz.

ezwebp.com-optimize-33

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.