Avatar
Yazar: LeaderGamer, Editör Yazım tarihi: 03.01.2011

Konsol oyuncuları için dolu, pc kullanıcıları içinse vasat bir 2010 yılını geride bıraktık. Konsol oyunlarının kalitesi ve sayıca fazla olması elbette listemize de yansıdı.

İşte LeaderGamer’ın en iyi 10 oyun listesi

Mount and Blade Warband (10)

Eleştirilerin ok gibi yağabileceğini düşündüğümüz bir seçim oldu M&B Warband. Türk yapımı bir oyun olduğu için seçilmiş olabileceği düşüncesi oluşabilirdi zihinlerde. Ancak türüne baktığınız zaman bu sene M&B Warband en iyilerden biriydi. Oyunun 13. Yüzyılı konu alması ve Türk milletinin o devirdeki at, avrat, silah anlayışını çok iyi yansıtması zaten büyük bir handikaptı. Bunun yanına Multiplayer oyun modları da eklenince M&B Warband 2010 yılına onuncu sıradan giriş yapmış oldu.

Grand Turismo 5 (9)

Uzun bir yapım sürecini atlatan oyun nihayet 2010 yılında sevenleriyle buluştu. Yarış oyunlarına şimdiye kadar hiç getirilmemiş bir gerçekçilik ve üst düzey grafikler getireceğini düşünüyorduk. Düşüncelerimizde yanıldığımızı da söyleyemem ancak oyun yıllarca geliştirilmiş olmasına rağmen hatalıydı. Güncellemeler ile bu hatalar giderilince 2010 yılının en iyi yarış oyunu unvanını almasını bildi Grand Turismo 5 ve listemize dokuzuncu sıradan bir giriş yaptı.

Starcraft 2 (8)

“Efsaneler ölmez, sadece şekil değiştirir.” Bu sözün doğruluğu bir kez daha kanıtlanmış oldu. Kore’de bir spor dalı seçilen Starcraft ikinci oyunuyla 2010 yılında yeniden bizlerle buluştu. Zamanında ilk oyun nasıl bir patlama yaptıysa ikincisi de aynı şiddetteydi. 2010 yılının en iyi strateji oyunu diyebileceğimiz Starcraft 2 listemizin sekizinci sırasında yer alıyor.

Mafia II (7)

Çok büyük beklentiler vardı Mafia II’nin üzerinde. Oyun daha piyasaya sürülmeden bile tartışılmaya başlanmıştı. Mafia II’nin piyasaya sürülmesi ve oyuncular tarafından oynanması ileyse eleştiriler bir olgunluk kazandı. Birçok kişi oyunun beklentilerini karşılayamadığını söylüyordu. Çünkü büyük bir çoğunluk Mafia II için yılın oyunu yaftasını yapıştırıvermişti. Ama oyun olarak biraz sıkıntılı geçen 2010 yılında Mafia II bize göre en iyiler listesinde bir yeri hak ediyordu. Listemizin yedinci sırasındaki oyun oldu haliyle.

Bioshock 2 (6)

Serinin ilk oyununda Rapture City’e sıradan bir insan olarak adım atmıştık. Bioshock 2 ileyse ilk oyundaki korkulu rüyamız olan bir Big Daddy’i canlandırıyoruz. İlk oyundan 10 kadar sonraki bir zaman dilimindeyiz ve değişen Rapture City daha korkunç bir hal almış durumda. Seslendirmeleri ile de ruhumuzu okşayan bir atmosfer oluşturulmuştu oyunda. Gerilim doluydu, güzeldi ve listemizde altıncı sıradan yerini aldı.

Mass Effect 2 (5)


Bioware serinin ikinci oyunu ile dorukta olan başarısını ulaşılması zor bir konuma çıkardı. Yeni bir hikaye, geliştirilmiş grafikler, daha rahat bir oynanış ve yepyeni bir Shephard hikayesi ile bizleri oyunun başına hapsetti. Bir filmden daha çok diyalog içeren Mass Effect 2 listemizde beşinci sırada.

Heavy Rain (4)

2010 yılının en çok beklenilen oyunlarından birisi de Heavy Rain’di. Çünkü bizleri yepyeni bir oynanış mekaniğine kavuşturacaktı. Oyunu oynadıktan sonra anladık ki sadece oynanabilirlik ile gönüllerimizde taht kurmamıştı Heavy Rain. Hikâyesi ile de bizleri mest etmişti. Origami Killer’a selam ederek listemizin dördüncü sırasına da Heavy Rain’i yerleştiriyorum.

Call of Duty Black Ops (3)


Her yıl yeni bir oyun anlayışıyla yola çıkmış olan serinin her sene bu listede olmasına şaşırmamak gerek. Bad Company 2 ile beraber 2010 yılının FPS türünde nazar boncukları oldular. Ancak Black Ops yine türünün en kaliteli oyunuydu. Çılgınca bir aksiyonun içinde bulabiliyorduk kendimizi. İlk bölümde Fidel Castro’nun öldürüldüğü kaç tane oyun oynadık ki hayatımızda? Listemizin üçüncü sırası da Call of Duty Black Ops’un.

Read Dead Redemption (2)

Vahşi Batı temalı oyunları nedense çok fazla göremiyoruz piyasada. Gördüklerimiz ise genelde vasatın üstüne çıkamayan yapımlar oluyor. Ancak Rockstar Games eli değmiş bir vahşi batı oyunu ortaya çıkınca vahşi batıdan nefret edenler bile ilgi duyar hale geldi. John Marston’un hikâyesi, oyundaki doluluk, grafiklerin güzelliği, vahşi batı temasının kusursuza yakın işlenmesi… God of War gibi bir fenomen olmasa Red Dead Redemption kesinlikle yılın oyunu olurdu. Listemizde ikinci sıraya kuruluyor böylece Red Dead Redemption.

God of War III (1)

Birinciyi ne yazık ki Red Dead Redemption’dan bahsederken ortaya çıkarmış olduk ancak bunun nedeni iki oyun arasında git geller yaşamamız olsa gerek. Serinin ilk iki oyunuyla yapmış olduğu üne bağlı olsa gerek Kratos şüphesiz oyun dünyasının belki de en çok sevilen ve sayılan karakteridir. Karizmasını serinin üçüncü oyunuyla da en üste çıkararak en iyi olmayı başardı. 2010 yılının şampiyonu olarak bir numara tahtını ele geçirdi.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.