Avatar
Yazar: Kaan GEZER, Editör Yazım tarihi: 05.10.2017

Tek bir dünyada 1000 oyuncu desteği sunan, MMORPG türünde bir taktiksel nişancı oyunu olan Project X ülkemizde bayağı bir tanınıyor. Bu tanınırlığın en büyük sebebi ise Project X içerisinde bulunan Battle Royale modudur, buna eminiz. Bu modu da kısaca hatırlatalım: İçerisinde 400 oyuncu bulunacak ve bu modun haritası da PlayerUnknown's Battlegrounds haritasından epey bir büyük olacak. Yani efendim, Project X isimli bu video oyunu hem klasik FPS/TPS oyuncuları tarafından, hem RPG severler tarafından, hem de Battle Royale modu seven oyuncular tarafından merakla bekleniyor. Bugün ise PC Gamer sayesinde oyuna ait yepyeni detaylar öğrendik.

Project X

Öğrendiğimiz bilgilere göre Automaton Games tarafından geliştirilen bu oyunun tam 10 milyon dolarlık bir bütçesi bulunuyor. Ayrıca oyun içerisinde SpatialOS isimli bir teknoloji de bulunuyor. SpatialOS sayesinde devasa bir simülasyon ile karşılaşabiliyoruz. Örnek vermemiz gerekirse, SpatialOS  daha önce Worlds Adrift oyununda kullanılmıştı. Her neyse, oyunun Battle Royale modu haricindeki görevleri tamamen makine tarafından öğrenilecek ve size o şekilde görevler sunulacak. Oyunun o anki durumuna göre karşımıza görevler çıkacak. Bu da, sunucu içerisinde bulunan 1000 oyuncunun, tek bir dünya üzerinde aynı senaryoyu yaşamasını sağlayacak. Bu duruma çok yakın değil ama For Honor içerisindeki bölge savaşlarını örnek gösterebiliriz sanırım. Elite Dangerous oyununun görev sistemi en iyi örnek olabilir.

Oyunun dünyası ise oldukça ilginç. Çünkü yapılan açıklamalara göre oyuncular bir adada olacak ve zaman olarak da gelecekte olacağız. Fakat gelecek deyince aklınıza çok gelişmiş teknolojiler gelmesin. Yakın gelecekteyiz. Bu adanın tam merkezinde ise bir başkent bulunuyor. Bu başkent içerisinde de 4 farklı grup var. Bu gruplardan bazıları adayı tamamen ele geçirmek isterken, bazıları da elinde olanın daha iyisine sahip olup, kendisini savunmak istiyor. Oyuncuların da zaten MMORPG deneyimi burada başlıyor. Çünkü bu gruplardan bir tanesini seçip, onlar için oynamamız gerekiyor. Oyunun belli bir noktasında ise bu 4 gruptan bir tanesi amacına ulaşıyor ve oyunun tüm dengesi değişiyor. Hangi grubun kazanacağı ise tabii ki oyuncuların elinde.

Project X ayrıca oyunculara tam bir MMORPG deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde 5 farklı nadirlik seviyesinde silah ve zırh bulunuyor. Ayrıca karakter özelleştirme ve bonus yetenekler de oyun içerisinde. Eğer isterseniz bu oyunu tek kişi oynayabiliyorsunuz, çevrim içi olarak tabii. İsterseniz de tam 25 oyuncuya kadar parti kurabiliyorsunuz. Ayrıca oyunda risk-ödül sistemi de bulunuyor. Tabii dengeli bir şekilde. Mesela, bir oyuncunun 1000 oyuncuyu hiç ölmeden öldürmesi pek olası değil, fakat mümkün. Çünkü eğer bir oyuncu yüksek rakamlara ulaşırsa, bu oyuncu diğer tüm oyuncular tarafından açıkça görünebiliyor. O yüksek sayılara gelen oyuncuyu öldüren kişiye de büyük ödüller veriliyor. Ayrıca oyunda dinamik hava koşulları, hayvanlar, canlı bir dünya ve iz takip sistemi de bulunuyor.

Tüm bunların haricinde, 2017 yılında çıkacak olan oyunlar ve 2018 yılında çıkacak olan oyunlar yazılarımıza göz atabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bizleri çok güzel oyunlar bekliyor. Fakat yeni oyunlardan ziyade, daha dar bir yelpazede güzel oyunlar arıyorsanız, en iyi PS4 oyunları yazımıza göz atabilirsiniz. En iyi PlayStation 4 oyunları listemiz uzun geldiyse, sizi en yeni ve PlayStation kullanıcıları tarafından muhtemelen çokça tercih edilen oyun ile tanıştıralım: FIFA 18 inceleme. Eğer futbol temelli bir oyun yerine, daha hızlı ve daha silahlı bir oyun arıyorsanız, Destiny 2 inceleme yazımıza da göz atabilirsiniz.

Son olarak, kardeş sitemizin GTA Online rehberi: taktik ve ipuçları, hileler, modlar ve oyun hakkında her şey yazısına bakmayı ve bizlerin sosyal medya kanallarını takip etmeyi unutmayınız. Facebook ve Twitter sayfalarımızdan aktif olarak haber paylaşımları yapmaktayız.

Ayrıca En yeni haberler için Facebook, Twitter ve Google Haberler üzerinden Leadergamer'ı takip edebilirsiniz.